Taloussanomat
Ennusteet pettivät pahasti

Aspocompin Ranskan tytär haettiin konkurssiin

6.3.2002 14:59 Piirilevyteollisuuden sopimusvalmistajan Aspocomp Group Oyj:n Ranskan tytäryhtiö, Aspocomp SAS jätti tänään konkurssihakemuksen Ranskan viranomaisille. Yhtiö perustelee ratkaisua yksikön alhaisella käyttöasteella ja heikoilla näkymillä myös tulevina vuosina.

Aspocomp SAS:in liikevaihto viime vuonna oli 41,4 miljoonaa euroa, kun vielä edellisvuonna yhtiö vaihtoi 71 miljoonan euron edestä. Yhtiön liiketappio viime vuonna oli 23,9 miljoonaa euroa.

Aspocompin mukaan tehtaan HDI-valmistuskapasiteetti rakennettiin parin vuoden takaisten kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkojen ja -puhelimien kysyntäarvion mukaan, jotka ovat nyttemmin osoittautuneet reippaasti ylioptimistisiksi.

Yhtiö arvioi heikon kasvun jatkuvan myös tänä vuonna, eikä ennustettu tulevienkaan vuosien kasvu yllä pari vuotta sitten arvioidulle tasolle.

Irtisanomiset eivät riittäneet

Aspocomp irtisanoi tammikuussa 200 ranskalaista työntekijää välittömästi, jolloin yhtiöön jäi vielä 350 työntekijää. Toiminta jatkui silti raskaasti tappiollisena, joten emoyhtiö päätti lopettaa jatkorahoituksen.

Aspocomp arvioi konsernin myynnin laskevan konkurssin seurauksena noin 15 prosenttia ja kertaluonteisten kulukirjausten olevan peräti 20-30 miljoonaa euroa. Vastaavasti lopettamisen aiheuttamiksi säästöiksi kassavirtaan se arvioi 15-20 miljoonaa euroa vuositasolla.

Konsernin omavaraisuusasteen ilman Ranskan tytäryhtiötä se arvioi säilyvän noin 55 prosentissa.

Aspocomp joutui myös muuttamaan aiempaa 3,5 miljoonan euron käyttöomaisuuden arvonalennusta ylöspäin; nyt se arvioi alaskirjauskuluiksi aiemman lisäksi 20-30 miljoonaa euroa.

Jutun kirjoitti: Jukka Viitasaari

Jukka Viitasaari

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Google+ kasvaa hurjaa vauhtia

27.09.2011 Uusi arvaus on, että Googlen yhteisöpalvelussa viihtyy jo yli 50 miljoonaa ihmistä. Palveluun tulee kävijöitä kahden miljoonan päivävauhtia.


2013

Kolme vuotta sitten

Myynti innostaa: ZTE tekee toisen Firefox-puhelimen

27.09.2013 ZTE:n varovaisesti myymästä Firefox-puhelimesta on tullut yllätyshitti. 100 000 kappaleen myynti elokuun puolesta välistä lukien rohkaisee julkaisemaan kehittyneemmän halpamallin.

.