Taloussanomat
Euromääräinen lisäys 38 %

Televisiotoimitukset ponnahtivat rajusti ylöspäin

18.6.2002 08:07 Väritelevisioiden toimitukset kaupalle olivat toukokuussa 2002 euromääräisesti peräti 38 prosentin kasvussa viime vuoden toukokuuhun verrattuna ja toimitukset kohosivat 7,4 miljoonaan euroon. Kappalemääräiset toimitukset toukokuussa olivat 19 261 televisiota ja kasvua 20,1 prosenttia.

Laajakuvatelevisioiden osuus väritelevisioiden euromääräisistä markkinoista on jo noin 70 prosenttia.

Tammi-toukokuussa on kaupalle toimitettu yhteensä 95 912 väritelevisiota yhteensä 39 miljoonan euron arvosta. Kasvua viime vuoden tammi-toukokuusta oli 22,7 prosenttia.

Digisovitinkauppa piristynyt

Digisovittimien eli set-top boxien kauppa on piristynyt huhti-toukokuussa, ja niitä arvellaan toimitettavan kauppoihin tänä vuonna noin 60 000-80 000 kappaletta. Nyt kauppoihin on toimitettu noin 30 000 digisovitinta. Digisovittimen kuluttajahinta on painunut noin 300 euroon, mikä osaltaan on lisännyt niiden kauppaa.

Kulutuselektroniikan toimitukset kaupalle kasvoivat toukokuussa 18 prosenttia viime vuoden toukokuuhun verrattuna ja kohosivat 19 miljoonaan euroon tukkuhinnoin laskettuna. Tammi-toukokuun kulutuselektroniikan toimitukset olivat 91,3 miljoonaa euroa ja kasvua viime vuoden tammi-toukokuusta oli 7,7 prosenttia.

Jutun kirjoitti: Kalevi Nikulainen

Kalevi Nikulainen

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Lumiat löysivät ostajansa Nokia-kaupasta huolimatta

01.10.2013 Nokian Lumiat olivat Elisan kärkimalleja syyskuussa sekä yrityksille että kuluttajille myydyissä puhelimissa. Sen sijaan DNA:lla johtosijan otti syyskuussa Samsungin edullisemman hintaluokan puhelin Galaxy Trend.

.