Taloussanomat

Uspenskin konesali vihittiin ortodoksisin menoin

Kuva: Heidi Vaalisto

8.10.2010 12:44 Tietotekniikkatalo Academica saa käyttää "Uspenski-brändiä" uuden konesalin markkinoinnista.

Helsingin Katajanokan entisessä pommisuojassa nähtiin tänään aamupäivällä harvinainen juhlatapahtuma. Pommisuojaan on valmistunut maailman ekotehokkaimmaksi mainostettu konesali.

Konesali otettiin tänään virallisesti käyttöön. Kutsuvieraat pääsivät yllättäen seuraamaan, miten tilat vihittiin käyttöön ortodoksisin menoin.

Luolaston yhden hallin seinään, lämpöputken päälle oli asetettu ikoni. Sen edessä Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen toimitti vihkimisen ortodoksisen perinteen mukaisesti.

Vihkimiskaavaan kuuluu muun muassa tilojen siunaaminen pyhitettyä vettä vihkimällä. Kirkkoherra oli ottanut palvelinsalin erityispiirteet huomioon. Hänellä oli käytössä normaalia pienempi vihmin ja hän käytti säästeliäästi vettä.

– Ei ole tarkoitus pilata heti palvelimia, Salminen selvitti.

Ortodoksisen seurakunnan ja konesalin välille on virinnyt uudenlainen yhteistyö, eikä ihme.

Luolastoon sijoittuva konesali sijaitsee osittain Uspenskin katedraalin alla. Eksoottinen sijainti näkyy brändin käytössä. Konesalia operoiva Academica on sopinut ortodoksisen seurakunnan kanssa, että se saa markkinoida tiloja Uspenskin konesalina.

Muistoksi tilaisuudesta ortodoksinen seurakunta lahjoitti konesaliin ikonin. Nykyaikaiset tilat saivat lisäksi muistutuksen paikan uljaasta historiasta. Seurakunta lahjoitti konesaliin Uspenskin katedraalia esittävä taulun. Taulu on kiinnitetty katedraalin kupolista peräisin olevaan, 1800-luvulta peräisin olevaan kuparilaattaan.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (21)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Yksi hyvä syy lisää pysyä poissa Academican konesalista...


Kirveleekö "pyhä vesi"? :D
Anonyymi: ei kestä aurinkon va 8.10.2010 13:14

Anonyymi
Voi pyhä jysäys mikä! Miksi ihmeessä digitoday julkaisee tällaista? Luulin lukevani jotain lahkolaisten hengellistä lehteä. Huh-huh.
Anonyymi: churchtoday 8.10.2010 13:26

Anonyymi
Onpa mielenkiintoista. Palvelimet pyörivät varmaan nyt jouheammin.
Anonyymi: jesse 8.10.2010 13:35

Anonyymi
Sopii hyvin kuvaan, sen verran henkimaailman hommia koneiden kanssa toimiminen joskus on.
Anonyymi: Nimetön 8.10.2010 13:44

Anonyymi
Mutta idea kaukolämpöön kytkemisestä on loistava.
Anonyymi: Aapl $1000 8.10.2010 13:57

Anonyymi
Ihme miten joku nillittää heti kun muslimi kumartaa tai pappi siunaa. Uskonnonvapaus on aikoinaan säädetty siksi että kansan ei tarvitse uskoa eikä estää toisia uskomasta.

Tässä liikutaan kirkon maaperällä ja kirkon alla, joten on minusta ihan ok että pappi saa sen käydä siunaamassa. Lisäksi se on hauska ja erikoinen asia, noin markkinointimielessäkin. Ja Uspenskin konesalista tietää heti missä se on, joten tavaramerkin käyttöoikeus on ihan plussaa.

ps en edusta kumpaakaan organisaatiota millään tavoin.
Anonyymi: antakaa toisten olla 8.10.2010 15:06

Anonyymi
Onhan se värikkäämpää kun muistakin uskonnoista kuin Apple -uskonnosta uutisoidaan. Ja mukava huomata kuinka huumoria löytyy enempi niistä muista : )
Anonyymi: omenakerettiläinen 8.10.2010 15:34

Anonyymi
Onhan se värikkäämpää kun muistakin uskonnoista kuin Apple -uskonnosta uutisoidaan. Ja mukava huomata kuinka huumoria löytyy enempi niistä muista : )


Mitä tarkoitat? Siis Apple-uskontohan on rauhan uskonto. :)

(...ja jännityksellä seuraamme kuinka 5 miljoona huumorintajuista iUskovaista *ei* klikkaa tälle kommentille punaista peukkua...)
Anonyymi: Keijjjo 8.10.2010 15:52

Anonyymi
Ja näin kohtasi alkukantainen taikausko, huipputekniikan ja sivistyksen.
Toivottavasti ei roiskunut "pyhää" vettä emolevyille asti.
Anonyymi: Pyhä alkeellisuus 8.10.2010 15:57

Anonyymi
Ja näin kohtasi alkukantainen taikausko, huipputekniikan ja sivistyksen.Toivottavasti ei roiskunut "pyhää" vettä emolevyille asti.


Ja näin kohtaamme henkilön jolle muutaman kymmenen vuoden ikäinen tietojenkäsittelyn historia edustaa korkeampaa sivistystä kuin muutamansadan miljoonan ihmisen tuhatvuotinen uskonto.
Anonyymi: voi sen noinkin ajat 8.10.2010 16:17
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Tatu Ylönen palaa puikkoihin

26.09.2011 Tietoturvayhtiö Tectia eli entinen SSH vaihtoi toimitusjohtajaa.


2013

Kolme vuotta sitten

Google Play liian vaarallinen tavalliselle käyttäjälle

26.09.2013 Android on maailman yleisin älypuhelinkäyttöjärjestelmä. Ja samalla turvattomin. Edes Google Play ei ole turvan takuu.

.