Taloussanomat

Pohjois-Korea aloitti kännyköiden valmistuksen

16.11.2010 11:17 Pohjois-Koreassa valmistuu päivittäin satoja omia kännyköitä. Matkapuhelimien penetraatio on maassa 1 prosentti.

Checom Technology –niminen elektroniikka-alan yhteisyritys on aloittanut kännyköiden massavalmistuksen Pohjois-Koreassa, kertoo uutistoimisto Yonhap pohjoiskorealaiseen uutislehteen viitaten.

Kännykkätehdas valmistaa laitteita tilausten perusteella. Uutistoimiston mukaan tehtaalta valmistuu päivässä satoja korkealaatuisia kännyköitä.

Yhtenä alan haasteena on kehittää Pohjois-Korean tarpeisiin sopiva mobiililaitteiden käyttöjärjestelmä.

Pohjois-Koreassa vaikuttaa egyptiläinen Orascom Telecom –telejätti, jolla on maassa yhteisyritys Koryolink. Orascom ilmoitti marraskuun alussa, että Pohjois-Koreassa liittymämäärä on kasvanut vuodessa viisinkertaiseksi. Syyskuun lopussa käyttäjiä oli noin 300 000.

Vahvasta noususta huolimatta mobiilipenetraatio on alhainen. Kännykkä on Pohjois-Koreassa prosentilla väestöstä.

Orascom avasi 3g-verkon kaksi vuotta sitten Pohjois-Koreassa. Julkisuudessa on arveltu, että kännykät ovat vain maan poliittisen eliitin käytössä. Orascomin mukaan kännykällä puhuminen ja tekstiviestien lähettäminen kasvattavat suosiota kaikkialla maassa.

Orascom on avannut tänä vuonna uusia myymälöitä. Liikkeitä on maassa nykyisin parikymmentä.

Orascom on tuomassa Pohjois-Koreaan videopalvelut. Se aikoo laajentaa verkkoa niin, että vuoden loppuun mennessä verkko kattaa 90 prosenttia Pohjois-Korean väestöstä.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (14)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Pohjois-Korea haastaa Etelä-Korean (Samsung ja LG),mutta ei siitä menestystä kuitenkaan tule!!. =)
Anonyymi: PAHA,PAHA,PAHA. 16.11.2010 12:07

Anonyymi
" Se aikoo laajentaa verkkoa niin, että vuoden loppuun mennessä verkko kattaa 90 prosenttia Pohjois-Korean väestöstä."

Antaisivat ensin edes ruokaa sille 90:lle prosentille nälkäkuoleman partaalla keikkuvalle väestönosalle.
Anonyymi: Sirkushuveja 16.11.2010 12:08

Anonyymi
Kännykkätehdas valmistaa laitteita tilausten perusteella. Uutistoimiston mukaan tehtaalta valmistuu päivässä satoja korkealaatuisia kännyköitä.

Valkoinen iphone tulee sitten pohjois-koreasta. Hah
arska telkkarissa


Parempi myöhään kun ei koskaan.
Sen takia Valkoinen iphone on ollut myöhässä, mutta nyt niitä tulee ihan satoja kappaleita päivässä
Anonyymi: never to late 16.11.2010 12:10

Anonyymi
Puhelimen ominaisuuksiin kuuluu se, että Pohjois-Korean viranomaiset voivat paitsi seurata käyttäjien liikkumista, myös vaivatta kuunnella heidän puheluitaan.

Kirjoitin tämän vitsinä, mutta valitettavasti uskon sen myös olevan totta. Totalitäärinen valtio avaisi kansalaisilleen mahdollisuuden kommunikoida mobiilisti keskenään ilman, että isoveli valvoisi? En usko.
Anonyymi: Iines 16.11.2010 12:45

Anonyymi
, että Pohjois-Koreassa liittymämäärä on kasvanut vuodessa viisinkertaiseksi. Syyskuun lopussa käyttäjiä oli noin 300 000...Se aikoo laajentaa verkkoa niin, että vuoden loppuun mennessä verkko kattaa 90 prosenttia Pohjois-Korean väestöstä.


Kauhee volyymi. Puhelut hinnoissaan
Anonyymi: Nimetön 16.11.2010 13:07

Anonyymi
YK:n kehitysaputavoite karkaa aina vain

Vuonna 1970 Suomen presidentti Urho Kekkonen oli paikalla, kun YK:n yleiskokouksessa rikkaat teollisuusmaat lupasivat nostaa virallisen kehitysapunsa 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Kekkonen lupasi Suomen sitoutuvan tähän tavoitteeseen. Lähde: norden.org


Kiina tukee Pohjois-Korean aatetta ja muut ruolla ja terveydenhuollolla. Kiina niin ylijäämäinen että maksaa 0.7 prosettia. Kuten kaikki muutkin G-maat.
Anonyymi: Nimetön 16.11.2010 13:31

Anonyymi
Vapiskaa Nokiat, Applet ja iPhonet! Seuraava maailman järjestys on tulossa P-Koreasta!
Anonyymi: Kim Jong-Il 16.11.2010 15:27

Anonyymi
että ihan satoja kappaleita päivässä. Oho. Ja jos tulee sekundaa, laadunvalvonnasta vastaavat ammutaan.
Anonyymi: juke 16.11.2010 16:17

Anonyymi
Varmaankin Suuren Johtajan suunnittelema laite, ja täysin edistyksellinen käyttöliittymä?

Milloin myynnissä meillä?
Anonyymi: Anu Saukko 16.11.2010 16:38

Anonyymi
Onko nämä niitä samoja kännyköitä jolla Pohjois-Korean valmentaja Kim Jong-Hun soitteli suurelle Johtajalle suoraan kentän laidalta ja kyseli neuvoja? Puhelinhan oli ihmissilmälle näkymätön: (http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article465007.ece)
Anonyymi: Kim Jong-un 16.11.2010 20:41
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Digia aloittaa uuden potkukierroksen

29.09.2011 Nokialla ohjelmointialihankintaa tekevä Digia päätti yt-kierroksen ja ilmoitti samalla aloittavansa uudet yt-neuvottelut. Digia aikoo sulauttaa ohjelmointiyksikön muuhun organisaatioon.

.