Taloussanomat

Nyt saat sata talousuutista päivässä iPadiin

Startelin uutiset saa tästä päivästä alkaen iPadiin.
Kuva: IS/Antti Hämäläinen

14.2.2011 12:22 Reaaliaikaisen uutisvirran seuraaminen on talouden ammattilaisille yhä tärkeämpää. Nyt seuranta käy entistä kätevämmin: uutistoimisto Startelin uutiset saa iPad-tabletteihin ja iPhone-puhelimiin.

Talouspäivän kaikkien uutisten seuraaminen on nyt helpompaa kuin koskaan ennen. Talousuutistoimisto Startelin reaaliaikaisen uutisvirran saa tästä maanantaista alkaen iPad-tabletteihin ja iPhone-puhelimiin.

Uutisvirta koostuu keskimäärin noin sadasta uutisesta päivittäin. Startelin uutisten lisäksi sovellus sisältää pörssitiedotteet.

Talousuutistoimistot jakavat perinteisesti uutisiaan talousammattilaisille tarkoitettujen terminaalien kautta. Nyt tarjonta täydentyy mobiili- ja sovellusmaailmaan, joka tulee terminaalijakelun rinnalle.

– Pidämme uusia jakelutapoja erittäin kiinnostavina, Startelin toimituspäällikkö Anneli Koistinen sanoo.

– Talouden globaalistuessa ja sen sykkeen kiihtyessä ammattilaiset tarvitsevat luotettavat uutiset yhä nopeammin. Uskomme, että mobiililaitteisiin ja tabletteihin muokattu uutisvirta vastaa hyvin tähän tarpeeseen, hän sanoo.

Koistinen painottaa, että uudet jakelukanavat tulevat perinteisen terminaalijakelun rinnalle – eivät sen sijalle.

– Mobiili- ja tablettilaitteisiin tuotu uutisvirta antaa asiakkaille mahdollisuuden lukea uutisia paikasta riippumatta. Nyt talousammattilaiset voivat seurata uutisvirtaa niin metrossa ja bussissa kuin lounaalla ja vaikka vielä kotonakin.

Käyttäjä voi valita Startelin iPad/iPhone-sovelluksessa, mitä uutisia hän ensisijaisesti haluaa seurata. Käyttäjä voi esimerkiksi laittaa laitteensa hälyttämään ilmoitusikkunalla heti, kun uutisvirrassa julkaistaan Nokiaa koskeva uutinen.

Niin iPad- kuin iPhone-laitteiden käyttäjät voivat ladata Startelin sovelluksen laitteelleen Applen sovelluskaupasta. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi, ja sen toimintoja voi kokeilla maksutta. Varsinainen käyttö on maksullista.

Tableteille ennustetaan
rajua kysyntää

Tabletti- eli lukulaitemarkkinat ovat lähteneet nopeaan kasvuun yhdysvaltalaisen Applen viime vuonna julkistaman iPadin ansiosta. iPadeja on myyty alle vuodessa viisitoista miljoonaa kappaletta. Vielä kovempaa tahtia menevät kaupaksi iPhonet: pelkästään loka–joulukuussa Apple myi kuusitoista miljoonaa puhelinta.

Kehittyneitä ns. älypuhelimia on jo pitkään myyty tekniikkahullussa Suomessa reippaasti, ja myös tablettien ennustetaan lyövän nopeasti läpi.

TNS Gallup arvioi, että tablettien käyttäjämäärä nousee Suomessa ensi vuonna 200 000:een. Yhtiö ennustaa, että miljoonan käyttäjän raja ylittyy jo vuoden 2014 aikana.

Tällä hetkellä Apple hallitsee tablettimarkkinoita, mutta muut valmistajat ovat nopeasti tarttumassa haasteeseen. Isoista elektroniikkajäteistä muiden muassa Samsung, Hewlett-Packard, Motorola ja RIM ovat esitelleet omat laitteensa. Applekaan ei pelkästään odottele kilpailijoiden toimia – viime viikolla kerrottiin, että ykkösversiota ohuempi ja kevyempi iPad 2 on jo tuotannossa.

Toimituspäällikkö Anneli Koistinen sanoo, että Startel seuraa tarkkaan markkinoita sekä laite- ja ohjelmistokehitystä.

– Tuomme markkinatilanteen mukaan Startelin uutisvirran saataville myös muille kuin Applen laitteille, hän lupaa.

Hyvä käyttäjäkokemus
tärkein ominaisuus

Startelin iPad/iPhone-sovellus rakennettiin yhteistyössä helsinkiläisen it-yrityksen Qvikin kanssa.

– Qvik osallistui alusta lähtien sovelluksen ideointiin, suunnitteluun ja toteutukseen. Tavoitteena oli luoda sovellus, joka toisi nopealla ja mutkattomalla käyttöliittymällä Startelin uutiset asiakkaille, yhtiön toimitusjohtaja Lari Tuominen sanoo.

Qvik on 2008 perustettu yritys, joka rakentaa sovelluksia niin iPad- ja iPhone kuin Googlen Android-alustoillekin. Yrityksen omista tuotteista toistaiseksi menestynein on Qvik Sketch Pro -piirustussovellus, joka nousi parhaimmillaan koko maailman toiseksi myydyimmäksi iPad-sovellukseksi.

– Tekemämme pelit ja sovellukset ovat opettaneet meille, että sovellusten tärkein ominaisuus on ylivertainen käyttäjäkokemus. Tähän panostimme myös Startel-sovelluksessa, Tuominen sanoo.

Lisätietoa Startelin uutissovelluksesta löytyy Startelin sivuilta ja iTunes-sivuilta.

Startel on osa Taloussanomia, joka kuuluu Sanoma Newsiin.

Jutun kirjoitti: Taloussanomat

Taloussanomat

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (4)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
htt p:// www .groovypost .com /howto/news /verizon-iphone-launch-flopped/

Reportedly at the Mall of America there was absolutely nobody in line. And this wasn?t the only location with these results.

"Few customers lining up for Verizon's iPhone"

"A handful of buyers gathered outside Apple's flagship NYC store to wait for the first Verizon iPhones to go on sale." = 8 ihmistä.
Anonyymi: Nimetön 14.2.2011 12:36

Anonyymi
Nyt sata ipad uutista päivässä digitodayhin
Anonyymi: Nokia 3210 14.2.2011 12:52

Anonyymi
Tämä yksi ei vieläkään tajua mitä maailmassa tapahtuu. Apple etenee niin hirvittävällä voimalla, ettei paremmasta väliä. Apple vie tällä hetkellä mansikkakakusta kaiken shamppanjan kera. Apple on maailman suurin kännyköiden valmistaja liikevaihdossa mitattuna ja se vie yli puolet alan liikevoitosta. Appleltä tulee halvempi malli markkinoille kesän tienoilla ja se tarkoittaa kilpailijoiden myynnin pysähtymistä siihen paikkaan. Jäljelle jäävät vain superhalvat kalikat, joista Apple ei ole kiinnostunut.

Apple on valmistautunut nelikertaistamaan iOS-laitteiden tuotannon tänä vuonna. Nyt Apple joutuu uusimaan suunnitelmansa ja lisäämään tuotantoa entisestään. Nokiaa ei osta enää kukaan ja Androidin hankkineita ihmisiä siirtyy joka päivä iPhonen puolelle pysyvästi.
Anonyymi: AAPL $3000 14.2.2011 12:53

Anonyymi
htt p:// www .groovypost .com /howto/news /verizon-iphone-launch-flopped/

Reportedly at the Mall of America there was absolutely nobody in line. And this wasn?t the only location with these results.

"Few customers lining up for Verizon's iPhone"

"A handful of buyers gathered outside Apple's flagship NYC store to wait for the first Verizon iPhones to go on sale." = 8 ihmistä.


Sitten vielä kun kerrot mitä tuolla uutisella on tekemistä tän uutisen kanssa? Sitäpaitsi noiden linkkien laittoon riittää www. susi.fi, ei tarvi kun yhden välin jättää.
Anonyymi: Nimetön 14.2.2011 13:00
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

LG sai Windows Mango-puhelimensa myyntiin ensimmäisenä

28.09.2011 Ensimmäisen suomenkielisen Windows Phone Mango-päivityksen puhelinten toimitukset alkavat tänään. Kauppoihin tulee LG Optimus 7:n päivitetty versio.


2013

Kolme vuotta sitten

Ei, Martha Stewart: Apple ei hae rikkinäistä iPadiasi

28.09.2013 Kotirouvien maailmankuulu esitaistelija Martha Stewart teki itsestään naurunalaisen Twitterissä ja näyttää lisäksi saaneen Applen vihat niskoihinsa.

.