Taloussanomat

Cupertino nyökkää Steve Jobsin "avaruusalukselle"

Kuva: Apple

10.6.2011 14:54 Applen kotikaupunki antaa laskeutumisluvan Steve Jobsin haluamalle uudelle pääkonttorille, joka muistuttaa avaruusalusta.

Cupertinon pormestari Gilbert Wong näytti erittäin kirkasta vihreää valoa Applen uudelle megakampukselle.

– Cupertinon kaupunki on valmis yhdelle hienostuneimmista ja kehittyneimmistä korkean teknologian kampuksista koskaan, pormestari lausui videoidussa lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

Wong muistutti, että Applen hanketta kohdellaan kuin mitä tahansa rakennushanketta. Kaupunki käy läpi vaikutukset ympäristölle mukaan lukien liikenteen ja ilmanlaadun.

Mutta kun toimittaja kysyi Wongilta, onko kielteiseen päätökseen mitään mahdollisuuksia, Wong vastasi, että ei ole.

Apple on kriittinen
Cupertinolle

Myönteinen suhtautuminen Applen toiveisiin on luonnollista, sillä yhtiö on sekä imagollisesti että taloudellisesti tärkeä Kaliforniassa sijaitsevalle Cupertinolle.

Apple on kaupungin suurin työllistäjä. Yhtiö on myös vilauttanut mahdollisuutta rakentaa laajennus muualle, jos Cupertinosta ei löydy tilaa.

– Olemme innoissamme projektin etenemisestä. Kuten pääjohtajansa, Apple on kasvanut yhdessä kaupunkimme kanssa, Wong viittasi Jobsin kouluvuosiin Cupertinossa.

Renkaan muotoinen
rakennus

Nykyistä Cupertinon päämajaa täydentävä uusi rakennus on suunnitelman mukaan renkaan muotoinen. Jobs kuvaili rakennusta laskeutuneeksi avaruusalukseksi kaupunginvaltuustolle tiistaina.

Taloa kaavaillaan tontille, jonka Apple osti Hewlett-Packardilta viime vuonna. Rakennukseen on tarkoitus mahduttaa 12 000 työntekijää.

Kaupunginvaltuuston on määrä päättää rakennushankkeesta syksyllä 2012. Apple ja kaupunki odottavat kampuksen olevan valmis vuoteen 2015 mennessä.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (24)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Todella "käytännöllinen" rakennus, voisiko muotoa yhtään huonommaksi käytettävyyden kannalta saada.

Mutta kultin päämajaksi ihan sopiva, tuostakin näkee millaista kulttia Applen ja Steve Jobsin ympärille luodaan, kerskakulutuksella nirvanaan... teknologia uskonto sitä tuuo on.

Moniko Applen johdosta kuuluu Skientologeihin? Veikkaisin että aika moni kun on niin lahkolaista tuo toiminta.
Anonyymi: Teknologiakultti. 10.6.2011 17:08

Anonyymi
Pentagon on käytännöllinen, vaikka jakaa saman perusajatuksen.

Noksun ja Anteron käyttäjät ovat kärsineet huonosta itsetunnosta koko viikon. Johtuisikohan se maanantai-illan lanseerauksista?
Anonyymi: Fanipoika &#6374 10.6.2011 18:04

Anonyymi
Todella "käytännöllinen" rakennus, voisiko muotoa yhtään huonommaksi käytettävyyden kannalta saada.


Oletko sinä joku arkkitehti? Niin, eiköhän jätetä nämä asiat AMMATTILAISILLE!

On muuten todella magee rakennus, tuo näyttää jo siltä miltä tulevaisuudessa pitäisi alkaa näyttämään.
Anonyymi: Nimetön 10.6.2011 18:05

Anonyymi
Pentagon on käytännöllinen, vaikka jakaa saman perusajatuksen.

Noksun ja Anteron käyttäjät ovat kärsineet huonosta itsetunnosta koko viikon. Johtuisikohan se maanantai-illan lanseerauksista?


Juurikin siitä, sehän kertoo kaiken kun nämä iHeitterit selittää, että nuo ominaisuudet on löytyny meiltä jo aikaa sitten.

Tämähän todistaa vaan sen, että meidän iPhonet on entistä parempia ja se ärsyttää iheittereitä, kun niiltä vähenee koko ajan valituksen aiheet :)
Anonyymi: Nimetön 10.6.2011 18:30

Anonyymi
Voihan ne vielä valittaa että "kun meillä oli ennen...."
Anonyymi: Nyt on nyt 10.6.2011 18:52

Anonyymi
Tuon keskimmäisen puutarhan alla on sitten tilat erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Tuota on jo keretty vertaamaan Pentagoniin. Pentagonissa taitaa työskennellä joku 10 000 ihmistä enemmän, eli vajaa puolet siitä määrästä mitä Applen uudessa päämajassa. Saas nähdä tuleeko sen nimeksi 2 Infinity Loop tai vastaava?
Anonyymi: kolmessa vuodessa uu 10.6.2011 19:25

Anonyymi
Tässä on sitten näille mokian märkäkorville selitetty mitä tuo rakennus pitää sisällään:

geekculture.com/joyoftech/index.html
Anonyymi: että sillai 10.6.2011 20:42

Anonyymi
Todella "käytännöllinen" rakennus, voisiko muotoa yhtään huonommaksi käytettävyyden kannalta saada.


12.000 ihmistä yhdessä ja samassa rakennuksessa, vau! Se on aika tarkkaan Nokian softakehittäjien lukumäärä. Nokialaisena softa-ammattilaisena voin sanoa, että Nokian olisi pitänyt rakentaa tuollainen pääkaupunkiseudulla tai vaikka Tampereelle jo 90-luvulla, jotta me kaikki olisimme voineet työskennellä yhdellä saitilla.. Se olisi tehostanut softakehitystä dramaattisesti ja pelastanut Nokian.
Anonyymi: Nimetön 10.6.2011 23:23

Anonyymi
Uskomatonta miten Jobs lukee softakehittäjien ajatuksia tai miten Applella kuunnellaan softakehittäjiä (toisin kuin meillä Nokialla). Tuohonhan olisi voinut sijoittaa kaikki Nokian mobiili-softekehittäjät ja mikä vaikutus sillä olisikaan ollut tuottavuuteen ja laatuun! Meillä Nokialla sen sijaan softakehittäjien työtilat suunnittelee kirjanpitäjät - ja se näkyy firman markkinaosuudessa ja tuottavuudessa.
Anonyymi: Nimetön 10.6.2011 23:34

Anonyymi
Lue täältä lisää http://scoopertino.com/
Anonyymi: Nimetön 11.6.2011 6:27
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia vihjaa yt-neuvotteluista Salon tehtaalla

29.09.2011 Nokia sulkee Romanian tehtaan ja miettii Salon matkapuhelintehtaalle uutta roolia. Yhtiö aikoo siirtää tuotantoa lisää Aasiaan.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.