Taloussanomat

Lehti: Rovio antoi rukkaset kosijalle

Kuva: Henrik Kettunen/Bloomberg News

29.11.2011 13:46 Angry Birds-peleistä tunnettu suomalainen pelitalo Rovio torjui kesällä yhdysvaltalaisen peliyhtiö Zyngan 2,25 miljardin dollarin ostotarjouksen, New York Times kertoo.

Zyngan tekemään tarjoukseen kuului 2,25 miljardin dollarin edestä rahaa ja osakkeita, kaupasta perillä olevat kolme nimetöntä lähdettä kertoivat New York Timesille. Peliyhtiö Rovio kuitenkin kieltäytyi kaupasta.

Peliyhtiö Zynga on viime aikoina tehnyt useita tarjouksia start-up-yrityksistä, mutta moni on kieltäytynyt.

Zynga on erikoistunut Facebook-sovellusten tekemiseen. Zyngan tunnetuimmat tuotteet ovat Facebookin FarmVille sekä Texas HoldEm Poker. Yhtiö aikoo listautua pörssiin piakkoin.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (24)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Olisi kannattanut hyväksyä tarjous kun Zynga tarjosi selvästi ylihintaa Angry?hitistä. Pari miljardia jäsenten kesken ja summilla olisi elänyt loppuelämän ilman mitään työntekoa. Roviolle selvästi jäämässä luu käteen koska hetken hurmio vihaisten lintujen parissa on jo vietetty, suosio on jo hiipumassa ja yhtiön arvo on päivä päivältä pienempi. Paitsi jos yhtiön arvo on tarkoitus viedä lintujen avulla pohjalukemiin ja kun yhtiö listautuu pörssiin niin paremmalla peli-idealla kurssit koilliseen.
Anonyymi: Mene ja tiedä, en ol 29.11.2011 14:20

Anonyymi
Tästä oli juuri juttua Zyngan takaisinvetoilmoitusten yhteydessä (pääomistaja Mark Pincus vaati joitain työntekijöitään palauttamaan osan saamistaan osakkeista potkujen uhalla).

Siinä uutisessa mainittiin sekä Rovio että PopCap, jotka molemmat kieltäytyivät Zyngan tekemästä ostotarjouksesta.

He todennäköisesti halusivat välttää MyMiniLifen kohtalon - oston jälkeen alkoi hirmuhallinto ja osa tiimistä oli jo lähdössä pihalle. MyMiniLife oli Zyngalle tärkeä, sillä sen kehittämälle pohjalle rakennettiin mm. FarmVille - yksi tuotteista jota ilman Zynga ei olisi ikinä kasvanut.

Rovion jätkille hatunnosto.
Anonyymi: Epätrolli 29.11.2011 14:21

Anonyymi
Osa kauppahinnasta olisi ollut osakkeita. Luultavasti liian suuri osa. Lisäksi osakkeilla olisi ollut ainakin 2v myyntikielto. Sinä aikana FarmVillen varassa elävä yritys voi mennä jo konkurssiin. Lisäksi Zyngalla ei olisi mitenkään rahkeita taistella Disneyä yms. toimijoita vastaan. Rovio varmaan odottaa ostajaa tyyliin Disney summalla 50 miljardia.

Jos joku tarjoaa 2 miljardia käteisenä up-front, niin se kannattaa kyllä ottaa, ettei koko homma jää tähdenlennoksi.
Anonyymi: Tuut 29.11.2011 14:44

Anonyymi
Rovion sällit on pelimiehiä.
Yritysostoilla kasvattavat yrityksensä, kunhan ostavat oikeita pelifirmoja. ja joku iso toimija Disney tai joku muu iskee Rovioon.
Pojilla on kohta osoite Piilaakson kupeessa ja aurinko paistaa.
Anonyymi: En ole kateellinen m 29.11.2011 14:50

Anonyymi
Zynga ostaa Rovion kilpailijoita.
se on varma että, jos rovion pojat ei ole hereillä niin ohraleipä tulee.

Rovio on liikaa lintujen varassa, innovaatiota on löydettävä toisaalta.
Ettei vaan zyngan aijät kohta zumbaa ja osta esim. suomalaisia pienempiä pelitaloja.

Mitä jää Roviolle? pelkät possut
Anonyymi: Linnut voi törmätä b 29.11.2011 14:54

Anonyymi
Vaikuttaa vähän että täällä palstalla on lukijat yhtä huonoitsetuntoista porukkaa kuin suomalaiset penkkiurheilijat keskimäärin ovat. Suorastaan toivovat että omilla, tässä tapauksessa Roviolla, menee oikein huonosti ja ulkomaan voimat kyrväyttää suomi-poikaa.
Anonyymi: TNT 29.11.2011 15:03

Anonyymi
Vaikuttaa vähän että täällä palstalla on lukijat yhtä huonoitsetuntoista porukkaa kuin suomalaiset penkkiurheilijat keskimäärin ovat. Suorastaan toivovat että omilla, tässä tapauksessa Roviolla, menee oikein huonosti ja ulkomaan voimat kyrväyttää suomi-poikaa.


Rovio ja Angry birds ovat siinä mielessä mielenkiintoisia tarinoita, että miten hypetyksen ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden avulla voi myydä pyörää joka on keksitty uudelleen. Eikä Rovio kuulu omiin sen enempää kuin esimerkiksi Nokiakaan enää nykyään, faktat haltuun.
Anonyymi: Nimetön 29.11.2011 15:23

Anonyymi
Kuulostaa kovin epäisänmaalliselta ja suomalaiselta perikateudelta arvostella Roviota, mutta tosiaasia on, että niiden liike-idea lepää tyhjän päällä. Nokiaa arvostettiin, koska se ei ollut hypeä, mutta Roviolla tuntuu lähinnä käyneen hyvä tuuri ja nyt tavoitellaan taivaita.

Hieno juttu kyllä, että ovat onnistuneet ja eihän siinä mitään arvostelemista ole. Mutta pakko kenenkään ei ole uskoa ikuisesti lentäviin tähtiin. Siksi lämmittäisi sydäntä jos omistajat saisivat yhtiön myytyä, henkilöomistajille hyvä tili ja riski siirtyisi jollekin kasvottomalle suuryritykselle, jossa rahaa tai osakkeen arvoa menettäisivät lähinnä jo muutenkin varakkaat amerikkalaisomistajat.
Anonyymi: Tööt 29.11.2011 15:38

Anonyymi
Hyvä jätkät! Mitä tekee muutamalla miljardilla kun pankkitilillä komeilee joitain satoja miljoonia. Ei muuta kuin kehittämään jatkoideoita uusille markkinoille niin saadaan pidettyä Suomi maailmankartalla. Tsemppiä!
Anonyymi: Nimetön 29.11.2011 16:29

Anonyymi
Osa kauppahinnasta olisi ollut osakkeita. Luultavasti liian suuri osa. Lisäksi osakkeilla olisi ollut ainakin 2v myyntikielto.


...eikä pelkästään tuo, vaan myös Zyngan omistajan alalle epätyypillinen tapa vaatia työntekijöiltään osakkeita takaisin potkujen uhalla.

Aiheuttaa lievää suurempaa epävarmuutta siirtyä yritykseen, joka ensin tarjoaa 9 hyvää ja 10 kaunista - vain peruakseen kaiken vähän ennen IPO-rahastusta pörssissä.

Joten edelleenkin väittäisin olleen hyvä veto Rovion pojilta olla lähtemättä Pincusen epävarmasti heiluvaan kelkkaan.
Anonyymi: Epätrolli 29.11.2011 16:49
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Docomo liittää säteilymittarin kännykkään

30.09.2011 Japanin suurin matkapuhelinoperaattori NTT Docomo on reagoinut Fukushiman maaliskuiseen maanjäristykseen ja suureen ydinonnettomuuteen kehittämällä säteilyä mittaavan matkapuhelimen kotelon.


2013

Kolme vuotta sitten

IOS 7 kikkailee käyttäjiä vessanpöntölle

30.09.2013 IPhonen ja iPadin kiitelty iOS 7 -käyttöjärjestelmä ei näytä soveltuvan kaikille käyttäjille. Osa oirehtii jopa fyysisesti.

.