Taloussanomat

Uhkauksesta totta: Yahoo haastoi Facebookin oikeuteen

Kuva: EPA

13.3.2012 00:12 Yahoon uhkaus muuttui todeksi maanantaina, kun nettiyhtiö haastoi sosiaalisen median jätin Facebookin oikeuteen.

Yahoo haastoi Facebookin oikeuteen maanantaina kymmenen patentin rikkomisesta. Kanne seuraa Yahoon helmikuista uhkausta, jonka mukaan yhtiö oli valmis viemään Facebookin raastupaan, jos lisenssimaksuista ei päästä sopuun.

Reutersin mukaan Yahoo syyttää Facebookia ideoidensa varastamisesta parempaa nettimainontaa varten.

Kyseessä on ensimmäinen suuren luokan patenttioikeudenkäynti, joka koskee sosiaalista mediaa. Mobiilimaailmassa patenttisodilla on jo vuosia jatkunut surullisen kuuluisa historia, eikä loppua ole näköpiirissä.

Facebookille uhittelu oli yksi tuoreen pääjohtajan Scott Thompsonin yllättävimmistä teoista. Aikaisempien tietojen perusteella Yahoon aikomukset Facebookia vastaan eivät nauttineet täyttä kannatusta edes Yahoon sisällä.

Kanne voidaan nähdä osana Yahoon laajempaa ravistelua uuteen uskoon Thompsonin etsiessä paluuta kasvu-uralle. Siihen liittyvät suunnitellut ennätyspotkut, jotka voivat koskea tuhansia työntekijöitä.

Facebook sanoo olevansa pettynyt siihen, että pitkäaikainen kumppani Yahoo turvautuu lakitoimiin.

Jutun kirjoitti: Reuters-It-viikko

Reuters-It-viikko

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Yahoota jursii facebookin huima menestys. Harmittaahan se kun ei ole nousussa mukana.

Huonosti menevillä firmoilla aina lakimiehille rahaa, toki joutuu sitten duunareita laittamaan pihalle.
Anonyymi: Pari lakimiestä vast 13.3.2012 11:53

Anonyymi
Jos siellä jotain oikeasti olisi, niin kai se nyt olisi oikeusjuttukin nostettu jo vuosia sitten. Haisee yhtä härskille kuin Proviewin huutelut tai Apple/Samsung-kädenvääntö.

Olen sitä mieltä, että patentit ovat tarpeellisia oikeiden innovaatioiden (ei yleisten ideoiden!) suojaamiseksi - mutta niillä trollailu saisi kyllä kohdata loppunsa.
Anonyymi: Epätrolli 13.3.2012 12:01

Anonyymi
Pari lakimiestä vastaa tuhatta duunaria - myös tuloksen tekijöinä.
Anonyymi: Lawyer 13.3.2012 12:02

Anonyymi
Minkähänlaisita patenteista tässäkin taas on kyse... Hakemattakin tulevat mieleen ideapatentit, joilla ei ole mitään tekemistä arkielämän realiteettien kanssa.

Kenenkään ei pitäisi pystyä tekemään järjettömiä patentteja tyyliin: "patentti rakennusten vertikaalipintoihin lisättyjen penetraatiokohdissa käytettävän suojapeitemateriaalin turvatason parantamiseksi" - eli kenenkään ei pitäisi pystyä patentoimaan ovilukon ideaa.

Mutta tietty oven lukitsemiseen käytetty tekniikka on taas asia erikseen - ovihaka on tyystin eri asia kuin uusin Abloy-lukko.
Anonyymi: Lukkoseppä 13.3.2012 12:07

Anonyymi
Tarkoitinkin tuloksilla euroja, en ojan pituutta.
Anonyymi: Lawyer 13.3.2012 18:20
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Twitter löysi veroparatiisin Euroopasta

26.09.2011 Mikroblogipalvelu Twitter perustaa kansainvälisen toimiston Irlantiin, Dubliniin.


2013

Kolme vuotta sitten

Tämä Googlen bugi vaanii miljoonia

26.09.2013 Googlen Gmail-palvelussa, jolla on yli 400 miljoonaa käyttäjää, on merkillinen sovellusvirhe, joka voi johtaa käyttäjän tilin jäädyttämiseen.

.