Taloussanomat

Microsoft siirtää jakelukeskuksen Saksasta

Kuva: EPA

3.4.2012 13:17 Microsoft siirtää Saksan jakelukeskuksen Hollantiin siltä varalta, että yhtiö joutuu häviölle patenttioikeudessa ja tuotteille tulee Saksassa jakelukielto.

Ohjelmistoyhtiö Microsoft varmistaa selustansa sulkemalla Saksassa sijaitsevan ohjelmistojen jakelukeskuksensa. Yhtiön siirtää toiminnot Hollantiin, Reuters kertoo.

Syynä on huhtikuun puolivälissä odotettu oikeuden ratkaisu Motorola Mobilityn aloittamassa patenttiriidassa. Motorola syyttää Microsoftia videopatentin rikkomisesta. Pahimmassa tapauksessa saksalaisoikeus voi määrätä jakelukiellon Microsoftin tuotteille, kuten Windows 7:lle.

Kielto vaikuttaisi Saksan lisäksi muihin maihin, joita maan jakelukeskus palvelee. Keskuksen siirtoon voi vaikuttaa myös se, että oikeuksien arvioidaan Hollannissa määräävän kitsaammin myyntikieltoja.

Samaan aikaan Euroopan unionin kilpailuviranomaiset harkitsevat tutkinnan aloittamista Microsoftin ja Motorolan välisessä kiistassa. Microsoft on valittanut Euroopan komissiolle, että Motorola veloittaa liikaa patenttien käytöstä Microsoftin tuotteissa.

Apple on samassa rintamassa Microsoftin kanssa. Kiistan keskipisteessä on h.264-videotekniikka, josta Motorola Mobility laskuttaa 22,5 dollaria tuhannen dollarin kannettavassa.

Jutun kirjoitti: Reuters-Digitoday

Reuters-Digitoday

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ei koske muakaan, mulla on ilmainen Apple OS X!!
Anonyymi: M$ 3.4.2012 13:49

Anonyymi
No tässähän kaikki voittavat, kun palataannteknisesti ylivertaiseen Silverlightiin ja HTML5 torsosta videotoistosta luovutaan.

Tietää myös pitkää ikää Flashille
Anonyymi: Google evil forever 3.4.2012 14:08

Anonyymi
Anteeksi virheeni edellisessä kommentissa. Tarkoitin siis:

No tässähän kaikki häviävät, kun palataan teknisesti jälkeenjääneeseen ja suljettuun Silverlightiin ja HTML5 avoimesta videotoistosta luovutaan.

Tietää myös lyhyttä ikää Flashille.
Anonyymi: Google evil forever 3.4.2012 14:26

Anonyymi
Microsoft varastaa muiden koodia. Osaa kyllä nyhtää rahaa toisilta, mutta sitten itketään kun kokee saman itse. Vihaan Microsoftia ja sen jokaista työntekijää.
Anonyymi: Nimetön 3.4.2012 14:27

Anonyymi
No Apple voisi perustaa pääkonttorin Saksaan, varmaan löytys vanhoja natseja ketkä sopisi henkilökunnaksi loistavasti. Köyhät ja sairaat tehtaalle, iRotu nousuun!
Anonyymi: iHail 3.4.2012 15:19

Anonyymi
Microsoft varastaa muiden koodia. Osaa kyllä nyhtää rahaa toisilta, mutta sitten itketään kun kokee saman itse. Vihaan Microsoftia ja sen jokaista työntekijää.


Unohdit mainita rakastat jobsia ja cookkia (jobs ei tarkota kuitenkaan työtä, mitä vihaat varmaan kanssa..)
Anonyymi: MS on pelastus ja au 3.4.2012 15:21

Anonyymi
Edellinen siis sarkasmia, MS varastaa koodia minkä kerkiää.
Anonyymi: MS on pelastus ja au 10.4.2012 23:16
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Facebook pitää palvelunsa ilmaisena

27.09.2011 Yhteisöpalvelu Facebook vakuuttaa pysyvänsä ilmaisena kaikille käyttäjille, vaikka laajasti levinnyt kiertokirje väittää muuta.


2013

Kolme vuotta sitten

Harvat ja valitut pääsevät testaamaan Steam-pelikonsolia

27.09.2013 Steam-asiakas saattaa saada Valven Steam Machinen testiin, jos on onnekas. Yhtiö lähettää kourallisen prototyyppikonsoleita aktiivipelaajille.

.