Taloussanomat

Nyberg: TeliaSonera ei lähde uusiin maihin

Kuva: Lehtikuva

16.4.2012 11:15 TeliaSoneran toimitusjohtaja Lars Nyberg ei pidä laajenemista uusille markkinoille ajankohtaisena. Teleyhtiön voimia vievät kiistat Venäjällä ja Turkissa.

Toimitusjohtaja Lars Nyberg vakuuttaa Wall Street Journalin haastattelussa, että yhtiö pysyy nyt lestissään.

– Niin kauan kuin minä olen toimitusjohtaja, ei TeliaSonera laajene uusille alueille. Tulemme kasvattamaan osuuksiamme ja asemaamme niillä markkinoilla, joilla jo olemme, mutta ensiksi ja ensisijaisesti meidän täytyy ratkaista konfliktit Turkissa ja Venäjällä.

Nybergin mukaan yhtiöllä riittää nyt kiireitä Turkissa ja Venäjällä.

– Itse asiassa en usko, että TeliaSoneralla on johtamistaitoa taikka kykyä laajentua uusille alueille tällä hetkellä.

TeliaSonera on tavoitellut enemmistöä turkkilaisoperaattori Turkcellista vuosikausia. TeliaSonera ja venäläinen sijoitusyhtiö Altimo omistavat Turkcellin yhdessä turkkilaisen miljonäärin Mehmet Emin Karamehmetin johtaman Cukurova Holdingin kanssa. TeliaSonera ja Altimo ja sen taustalla oleva Alfa Group ovat käyneet Turkcellista valtakamppailua Cukurovan kanssa. TeliaSonera on Turkcellin suurin omistaja 38 prosentin osuudella.

Venäjällä Teliasonera omistaa 44 prosenttia maan toiseksi suurimmasta matkapuhelinoperaattorista Megafonista. Toinen suuromistaja on AF Telecom, jonka omistaa miljardööri Aliser Usmanov ja Altimo.

Venäjällä on arvioitu viime aikoina, että AF Telecom ostaisi Altimon hallussa olevan neljänneksen osuuden Megafonista. TeliaSonera ilmoitti viime viikolla, että se käy neuvotteluja Altimon ja Usmanovin kanssa Megafonin omistusrakenteesta, mutta toistaiseksi niistä ei ole vielä kerrottavaa.

Nyberg uskoo, että TeliaSoneran ongelmat Venäjällä ja Turkissa kumpuavat siitä, ettei sillä ole enemmistöä yhtiöissä, minkä takia se ei voi estää muiden suurten osakkeenomistajien toimia.

– Olemme joutuneet Venäjällä ja Turkissa tekemisiin kovanahkaisten liikemiesten kanssa, joiden asenne bisnekseen ei ole aivan samanlainen kuin se, mihin olemme  tottuneet Pohjolassa.

Nybergin mukaan TeliaSonera haluaisi omistuksensa ulkomaisissa toiminnoissa olevan mieluiten 75–90 prosentin välillä.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (3)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Käsittämätöntä, että noilla on vielä asiakkaita Suomessa ja Nybergin vässykällä duunimesta; äijä ei ole saanut mitään laajenemista aikaiseksi eikä edes suomalaisten duuneja Ruotsiin.


Suomessa niillä on ihan riittävästi ryöstössä "timanttiasiakkaita", jotka maksaa 500 euroa kuussa, että voivat puhua kolmen minuutin pakettihintaan ja euron sunnuntain.

Näitä vihanneksia riittää.
Anonyymi: Superurpot on Sonera 16.4.2012 23:54

Anonyymi
Suomen kallein operaattori kyseessä, kaikki sen tietää, mutta jotkut vaan ei haluu vaihtaa pois koska ovat olleet niin kauan asiakkaina.
ilman 24kk määristä tosi kalliit hinnat, ja sillä sopimuksella semi kalliit.
mutta jos haluu maksaa liikaa siin silloin pysyy asiakkaana soneralla.
Anonyymi: lätämä myyjä 17.4.2012 17:26

Anonyymi
Mä olen vähän erimieltä tosta mikä operaattori on kallis ja mikä ei. Mulla oli Saunalahden liittymä mutta vaihdoin Soneraan kun eihän toi Elisan verkko oikeasti vieläkään toimi. Vaihto tuli ajankohtaiseksi kun Lumia tuli markkinoille. Mä ostin uuden Nokian Lumian Soneralta ja sain kaupanpäälle 24 kk Spotifty premiumia. Toi Spotify Premium maksaa kuussa 10? joten sai 240 ? enemmän kuin näiltä muilta. Aika hyvät kaupat kyllä tein omasta mielestäni. Jonot asiakaspalveluun on kyllä Soneralla ihan liian pitkät mutta niimpä ne teitaa olla niillä kaikilla.
Anonyymi: !! 17.4.2012 18:54
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Netin lippukauppiaat alkoivat käyttäytyä

29.09.2011 Internetin lippukaupat ryhdistäytyivät huomautusten jälkeen, Kuluttajavirasto kertoo.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.