Taloussanomat

Vodafone maksaa 1230 miljoonaa Cable & Wirelessistä

Cable and Wireless Worldwiden merikaapeliverkon pituus on yli 400 000 kilometriä.
Kuva: Cable and Wireless Worldwide

30.4.2012 09:17 Ainoaksi tarjoajaksi jäänyt maailman suurimpiin kuuluva teleoperaattori Vodafone on tarjonnut noin miljardi puntaa eli 1,23 miljardia euroa telealan suurimpiin toimijoihin kuuluneesta Cable & Wireless Worldwidestä.

Pitkään jatkuneen, vastahakoisen tarjouskilpailun päätteeksi Vodafone on tehnyt miljardin punnan tarjouksen brittiläisestä Cable & Wireless Worldwide -operaattorista.

Myynnissä olevan yhtiön suurin osakkeenomistaja vastustaa tarjousta alihintaisena huolimatta siitä, ettei kukaan muu ole kiinnostunut ostamaan yhtiötä. Helmikuusta saakka kituillut tarjouskilpailu päättyi, kun intialainen Tata Communications veti tarjouksensa pois edellisellä viikolla.

Kauppa, mikäli se toteutuu, nostaa Vodafonen Britannian toiseksi suurimmaksi verkko-operaattoriksi BT:n jälkeen. Tällä hetkellä se on neljänneksi suurin. Vodafonen yrityssektorin liiketoiminta kaksinkertaistuisi ja sen mobiilitukiasemien välisestä kiinteästä verkosta tulisi maan suurin.

Lisäksi Vodafonen omistukseen siirtyisi 415 000 kilometriä merenalaisia tietoliikennekaapeleita, jotka Vodafone aikoo panna myyntiin Financial Timesin mukaan.

C&WW:n hallitus on suosittanut myyntiä osakkeenomistajille, mutta 19 prosenttia osakkeista omistava kansainvälinen Orbis-rahasto pitää tarjousta liian matalana.

Cable & Wirelessistä irrotettiin aikaisemmin Cable & Wireless Communications, joka harjoittaa kansainvälistä teletoimintaa.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Sekstaus pääsi sanakirjaan

27.08.2011 Sekstaus, retweettaus ja verkkokiusaaminen ovat päässeet englanninkieliseen selityssanakirjaan Oxford Dictionaryyn. Kieli kehittyy, sanakirja perustelee.


2013

Kolme vuotta sitten

Viranomainen huolissaan: Laajakaistan hinta uhkaa nousta

27.08.2013 Viestintävirasto kertoo olevansa huolissaan teleoperaattorien verkkovuokrien korotuksista. Tämä tyrehdyttää kilpailua alalla ja voi nostaa laajakaistojen hintoja.

.