Taloussanomat

Sosiaaliset lahjat tunkevat Suomeen

Kuva: Wrapp

28.5.2012 00:31 Sosiaalisia lahjapalveluja avataan Suomessa useampia. Saksalaisen yrittäjän perässä onneaan kokeilee ruotsalainen Wrapp.

Facebookissa koottavat lahjakortit ovat ruotsalaisen Wrappin mielestä kypsiä Suomen markkinoille. Aikaisemmin muun muassa Ruotsissa ja Yhdysvalloissa avattu Wrapp aloitti Suomessa torstaina.

Palvelu toimii tietokoneen ohella Android-laitteilla ja Applen iOS-laitteilla kuten iPhonella. Kaikki Facebook-kaverit voivat osallistua lahjakorttiin, jonka yksi yhteinen kaveri on lähettänyt toiselle.

Aloituksessa ovat mukana muun muassa Sokos, alusvaatekauppa Björn Borg, valokuvapalvelu Ifolor, muoti- ja sisustuskauppa Indiska ja vaatekauppa Nelly.com.

Wrapp käyttää hyväkseen myös sosiaalista painetta. Lahjakortin saava näkee valmiista kortista, ketkä laittoivat siihen rahaa ja kuinka paljon. (Kukaan tuskin haluaa olla se, joka antoi vähiten?) Kortin kokoamisen aikana siihen rahaa laittavat näkevät vain senhetkisen kokonaissumman.

Firma on nuori, vasta marraskuussa perustettu, mutta sen taustalla on tunnettuja nimiä. Tammikuussa yhtiö sai noin 8,4 miljoonan euron sijoituksen, minkä myötä sen hallitukseen astuivat LinkedInin perustajiin lukeutuva Reid Hoffman ja Skypen toinen perustaja Niklas Zennström.

Wrapp-sovellus on maksuton. Wrapp seuraa saksalaista DropGiftsiä, joka rantautui Suomeen huhtikuussa. Tämäkin palvelu mahdollistaa digitaalisten lahjakorttien lähettämisen Facebookissa.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (4)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Wrapp käyttää hyväkseen myös sosiaalista painetta.


Tämän takiahan se on Androidilla ja iOS:llä. Toivottavasti WP pysyykin erossa. Ja Symbian. Ihmiset taas esineellistetään rahan arvoon, ei ole enää väliä harkitseeko sopivaa lahjaa vaan ainut mikä merkitsee, on summa minkä sijoittaa.

Mitä ihmeen järkeä on kierrättää rahaa toisten lahjoihin, ellei lahjan valinnalla ole enään mitään väliä. Sama lähettää sitten onnittelutekstari.
Anonyymi: Todella ala-arvoisia 28.5.2012 10:18

Anonyymi
Ja mitähän sosiaalista lahjassa sitten on?
Anonyymi: riTsa 28.5.2012 10:34

Anonyymi
(Kukaan tuskin haluaa olla se, joka antoi vähiten?)


Lyödäänkö vetoa?
Anonyymi: Nimetön 28.5.2012 13:04

Anonyymi
Miten tällaiseen yritykseen voi tarvita 8,4 miljoonan euron pääomaa? :)
Anonyymi: Tuota noin vaan 29.5.2012 11:19
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Microsoft tuhosi Googlen selaimen vahingossa

02.10.2011 Monet käyttäjät menettivät Chrome-selaimensa perjantaina Microsoftin virheen vuoksi.


2013

Kolme vuotta sitten

Nokian voitto pakotti HTC:n takaisin piirustuspöydän ääreen

02.10.2013 Nokia on saanut patenttikiistassaan erävoiton HTC:stä, jonka kerrotaan sen vuoksi suunnittelevan Qualcommin kanssa muutoksia siruihinsa.

.