Taloussanomat

Android tavoitti iPadin taulutietokoneissa

Verkkokustantajat uskovat taulutietokoneiden yleistymisen lisäävän bisnesmahdollisuuksia.
Kuva: Ruutukaappaus

19.6.2012 09:27 Android-pohjaisten taulutietokoneiden käyttö amerikkalaisten keskuudessa on tavoittanut iPad-tabletien käytön. Muutosta on ajanut erityisesti Amazonin Kindle Fire -laitteen menestys.

Online-kustantajien liiton haastattelututkimuksen selvityksen mukaan ensi vuonna melkein puolet Yhdysvaltain 117 miljoonasta internet-käyttäjästä omistaa oman taulutietokoneen. Tänä vuonna osuus on 32 prosenttia eli 12 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vuonna.

Applen iOS-pohjaisia taulutietokoneita käytti viime vuonna 72 prosenttia ja Android-laitteita 32 prosenttia. Muutamat käyttäjät omistivat molemmat laitteet. Tänä vuonna alustat ovat suurin piirtein tasoissa.

Selvityksen mukaan taulutietokoneiden käyttäjistä 56 prosenttia oli miehiä. 59 prosenttia tablet-laitteiden omistajista tuli perheistä, jotka ansaitsivat yli 40 000 euroa vuodessa. Kyselyyn vastasi 2 540 internetin käyttäjää, jotka olivat iältään 8 – 64 -vuotiaita.

Online Publishers Association uskoo taulutietokoneiden yleistymisen lisäävän liiton ansaintamahdollisuuksia, uutisoi Cnet News.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (22)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Juuri eilen uutisoitiin, että Androidin osuus on laskenut ja iPadin kasvanut. Koska nyt kyseessä on joku kustantajien tekemä kysely, ei ole mitenkään yllätys, että juuri Amazonin puolilukulaite saa yllättävän suuren osan.
Anonyymi: Kaikkea ei pidä usko 19.6.2012 10:04

Anonyymi
Kiinassa on enemmän tavallisia autoja kuin Mersuja.
Anonyymi: En jaksa 19.6.2012 10:10

Anonyymi
Appleurpot taas itkemässä, voi raukkoja. Kohtahan Microsoft tulee ohi myös, eikä kukaan muista kolmen vuoden päästä lelua nimeltä iPad.
Anonyymi: Totuus ottaa koville 19.6.2012 10:17

Anonyymi
Kysely on suoritettu Kindle Fire käyttäjien keskuudessa? Android täppäreitä näkyy ylettömän harvoin, missä ne ovat? Ei edes jenkki serkku, joka väsäsi vielä 3kk sitten ohjelmistoja niihin, ollut nähnyt ketään julkisella paikalla Androidin kanssa.
Anonyymi: ....menossa vihdoin 19.6.2012 10:20

Anonyymi
Totuus ottaa koville näköjään

"Kysely on suoritettu Kindle Fire käyttäjien keskuudessa? Android täppäreitä näkyy ylettömän harvoin, missä ne ovat? Ei edes jenkki serkku, joka väsäsi vielä 3kk sitten ohjelmistoja niihin, ollut nähnyt ketään julkisella paikalla Androidin kanssa.

19.6.2012 10:20 ....menossa vihdoin iPad ostoksille"

Mitä väliä, luuletteko saavanne pilpakkaa paremmin kun käytössänne on tutkimusten mukaan suositumpi laite?
Anonyymi: iPimppa on kosteampi 19.6.2012 10:26

Anonyymi
Se tietysti on selvää että Android tulee nousemaan selkeäksi ykköseksi jossain vaiheessa myös näissä. Sama kehitys kuin puhelimien puolella ja toivottavasti Microsoft kuolee pois myös tableteissa niin, että parempi maailma voittaa.
Anonyymi: kehitys 19.6.2012 10:54

Anonyymi
Toisaalla netissä:

Uutinen eiliseltä Sanomien yhdestä toisesta lehdestä:
"Tablettien suosio yllätti analyytikot - Apple vie, Android vikisee"

tietokone.fi/uutiset/tablettien_suosio_yllatti_analyytikot_apple_vie_android_vikisee

Huomattavasti luotettavampaa, kuin nämä hömpät nettikyselyt.
Anonyymi: Toisaalla netissä 19.6.2012 11:28

Anonyymi
Se tietysti on selvää että Android tulee nousemaan selkeäksi ykköseksi jossain vaiheessa myös näissä. Sama kehitys kuin puhelimien puolella ja toivottavasti Microsoft kuolee pois myös tableteissa niin, että parempi maailma voittaa.


Höpö höpö.
Anonyymi: Vasta sitten, kun le 19.6.2012 11:32

Anonyymi
Nettikysely hömppää.
Anonyymi: Ei muuta. Ei edes vi 19.6.2012 11:36

Anonyymi
Ihan miten vain, mutta yksi on nyt ainakin varmaa.
Noukian ei tarvi saada tablettia markkinoille.

Hyvä petikaveri tuo mikkis noksulle....
Anonyymi: Nimetön 19.6.2012 11:50
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Tatu Ylönen palaa puikkoihin

26.09.2011 Tietoturvayhtiö Tectia eli entinen SSH vaihtoi toimitusjohtajaa.

.