Taloussanomat

Sulake: Habbo Hotel aloittaa "suojatun demokratian" aikakauden

21.6.2012 16:36 Sulake kehittää Habbo Hotelista turvallisempaa yhdessä käyttäjien kanssa. Yhtiön mukaan nettipalvelussa alkaa "Suuren puheenvuoron" jälkeen uusi "suojatun demokratian" aikakausi.

Seksikohun vuoksi hiljennetty Habbo Hotel -nettipalvelu järjesti keskiviikkona käyttäjilleen "Suureksi puheenvuoroksi" kutsumansa keskustelun, jossa käyttäjät ovat voineet ehdottaa tapoja rakentaa palvelusta turvallinen.

Puheenvuorosta ollaan julkaisemassa Sulakkeen mukaan yli 10 000 viestiä, joiden pohjalta Habbo Hotelin tulevaisuutta aletaan kehittää. Niitä kuitenkin moderoidaan vielä ja julkaistaan pikku hiljaa.

– Suurta puheenvuoroa varten avattu sivusto tarkoitettiin alusta pitäen vastuullisten käyttäjien foorumiksi, ja epäasiallisten viestien suodattaminen on osoitus siitä, mitä tulevaisuudessa on luvassa, Sulakkeen toimitusjohtaja Paul LaFontaine sanoo yhtiön tiedotteessa.

LaFontaine kuvaa Habbo Hotelin uutta aikakautta "suojatuksi demokratiaksi", jossa keskustelu pidetään turvallisissa rajoissa.

– Kun lopulta sallimme äänen taas kuulua Habbo Hotelissa, alkaa yhteisössä samalla "suojatun demokratian" aikakausi. Tällä tarkoitamme säänneltyä yhteisöä, joka vaalii sekä puheen vapautta että yhteisön oikeamielisten jäsenten etua ja turvallisuutta, LaFontaine sanoo.

– Suojattu demokratia on uusi käsite, jonka sanansaattajina aiomme heikosti säännellyllä sosiaalisten pelien alalla toimia. Suojattu demokratia voidaan kuitenkin toteuttaa ainoastaan teknologian, moderaation, perehdyttämisen ja käyttäjien kanssa tehtävän yhteistyön monisäikeisenä yhdistelmänä, eikä se synny käden käänteessä, hän jatkaa.

Sulake ei kuitenkaan kerro, miten pedofiilien toiminta Habbo Hotelissa aiotaan käytännössä estää. Nettipalvelu aiotaan palauttaa toimintaan asteittain, ja palvelun livetestaaminen aloitetaan tänään Suomessa.

Muihin Habbo Hoteleihin keskustelun palauttaminen aloitetaan ensi viikon alussa, ja Sulake lisää siinä yhteydessä lisätietoja turvallisuusparannuksista.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (6)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Suojattu demokratia on kyllä sellainen helmi kielessä, että ihme ellei siitä saa pian lukea joka paikassa. Se on täydellinen ilmaisu sensuuria harrastavalle yhteiskunnalle, jossa äänestetään kunnes saadaan kansalta oikea tulos jne. Suurin osa länsimaista alkaa olla nimenomaan näitä suojattuja demokratioita, aitoja sananvapautta kunnioittavia ei taida montaa olla.
Anonyymi: Suojatun demokratian 21.6.2012 17:43

Anonyymi
Suojattu demokratia on kyllä sellainen helmi kielessä, että ihme ellei siitä saa pian lukea joka paikassa. Se on täydellinen ilmaisu sensuuria harrastavalle yhteiskunnalle, jossa äänestetään kunnes saadaan kansalta oikea tulos jne.

Ihan silkasta mielenkiinnosta, millä keinoin itse ratkaisisit Sulakkeen ongelman? Jos "sananvapauden harjoittajat" paskovat pesäänsä siinä määrin innokkaasti, että siitä syntyy jumalaton haloo ja jotain tarttis tehä niin... Niin?
Anonyymi: Mugbah 21.6.2012 19:36

Anonyymi
Suojattu demokratia, turvallisuus, terrorismi, lapsip*rno. Noilla pääsee pitkälle.
Anonyymi: rane 21.6.2012 19:40

Anonyymi
Miksi vasta nyt, ongelma on ollut yleisessä tiedossa jo vuosikausia? Eli vasta kun rahat uhkaa kulua loppuun, tehdään jotain, lapsista viis.
Anonyymi: Nettididakti 22.6.2012 6:40

Anonyymi
Miksi vasta nyt, ongelma on ollut yleisessä tiedossa jo vuosikausia? Eli vasta kun rahat uhkaa kulua loppuun, tehdään jotain, lapsista viis.


Mjoo.. ja mistähän KUMMAN syystä just Habbo on noussut otsikoihin? Sama meno on joka paikassa, valitettavasti...
Anonyymi: R 22.6.2012 9:03

Anonyymi
"Suojattu demokratia" on termi, joka kuuluu diktatuureihin.
Anonyymi: Mätsi 23.6.2012 20:22
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Meegon korvaaja sai taakseen vahvat tukijat

28.09.2011 Meego-kehittäjä houkutellaan nyt uuden Tizen-käyttöjärjestelmän taakse. Ensimmäiset Tizen-laitteet ovat luvassa markkinoille vuonna 2012.

.