Taloussanomat

San Francisco kieltää uusien Macien oston

Macintosh Pron uusimman version näyttö ja akku on kiinnitetty liimalla.
Kuva: Apple

11.7.2012 10:33 San Franciscon kaupunki on älähtänyt Applen päätökseen vetää tuotteet EPEAT-ympäristöarvioinnista, kaupunki kieltäytyy kierrätyskelvottomien Macintoshien hankinnoista.

San Franciscon kaupungin viranomaiset aikovat estää Applen Macintosh-tietokoneiden hankinnan, koska Apple veti kaikki tuotteensa pois EPEAT eli Electronic Product Environmental Assessment Tool -ympäristösertifioinnista. Apple oli itse mukana luomassa arviointimenetelmää vuonna 2006.

San Franciscon johto aikoo tiedottaa päätöksestä kaupungin kaikille 50 virastolle kahden viikon kuluessa.

San Francisco hankki Applen tuotteita vuonna 2010 46 000 dollarilla, kertoo CIO Journal. Lehden mukaan ostokiellon on määrä saada Apple harkitsemaan päätöstä uudelleen.

Rahallisesti kysymys ei ole suuresta asiasta. San Franciscon sijainti melkein Applen päämajan naapurissa, 70 kilometrin päässä sijaitsevassa Cupertinossa, ja se, että monet Applen työntekijät asuvat kaupungissa, antaa päätökselle näkyvyyttä. Asiasta kertoi muun muassa BBC.

Tuotteidensa ympäristöystävällisyydellä ylpeillyt Apple ei näytä olevan halukas harkitsemaan uudelleen vetäytymistään EPEAT:istä.

Applen edustaja sanoi yhtiön ottavan kokonaisvaltaisen näkökulman ympäristövaikutusten mittaamiseen. Yhtiön edustaja sanoi myös, että kaikki Applen tuotteet täyttävät Yhdysvaltain hallituksen tukemia energiatehokkuusvaatimuksia.

– Me olemme alan johtaja jokaisen tuotteen kasvihuonekaasujen päästöjen raportoinnissa netissä. Applen tuotteet ovat ylivoimaisia myrkyllisten materiaalien poistamisessa ja muilla tärkeillä ympäristösektoreilla, joita EPEAT ei mittaa.

Liittovaltion säännöt määräävät, että viranomaisten ostamasta elektroniikasta 95 prosenttia täytyy olla EPEAT-sertifioitua.

Applen uskotaan vetäytyneen EPEAT:ista, koska sen uusi retinanäytöllä varustettu Macintosh Pro ei saisi enää parasta luokitusta uuden valmistustavan vuoksi. Laite ei ole enää helposti purettavissa eikä kierrätettävissä, sillä sen näyttö ja akku on kiinnitetty runkoon liimaamalla.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (49)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Luultavasti uuden macin liimat vielä myrkyttää riistotyön tekijöitä ja luontoa. Parempi erota asiaa tutkivista tahoista ja piilotella faktat.
Anonyymi: iFaneja ei haittaa k 11.7.2012 10:40

Anonyymi
Kyllä! Muovinen, nitisevä Acer jo valmiiksi jumissa olevalla Windowsilla on paljon parempi!
Anonyymi: Nimetön 11.7.2012 10:42

Anonyymi
Kaikkea se Microsoft sitten keksii kilpailun kampittamiseksi..
Anonyymi: Nimetön 11.7.2012 10:46

Anonyymi
EI TUNNU MISSÄÄN, jos Applen myynti on miljardeja! 50 000 on ihan sama ja se....

Ei ne todellakaan ala mitään mikkihiiriroskaa ostamaan heh heh...
Anonyymi: Fran hermustuttaa ty 11.7.2012 10:46

Anonyymi
Tässäkin taas Apple oli ensimmäinen eli jättäytyi vanhentuneeksi jääneestä ja virheellisestä touhusta pois. Samalla kyllä nähtiin että heti Muropaketin typeryys ja tietämättömyys ilmestyi Digitodayn puolelle.
http://www.macrumors.com/2012/07/10/apple-issues-statement-on-epeat-registry-withdrawal/
Anonyymi: Typeryys asuu Muropa 11.7.2012 10:49

Anonyymi
San Francisco hankki Applen tuotteita vuonna 2010 46 000 dollarilla


Jos Friscon kaupunki ostaa tällä määrällä, niin apple nauraa partaansa.. Tuo summa vastaa about keskivertomainostoimiston investointimäärää kun ostavat 20 työntekijälle uutta Applekamaa
Anonyymi: Hei haloo!!?? 11.7.2012 10:53

Anonyymi
neowin.net/news/nielsen-96-of-users-satisfied-with-their-nokia-lumia-900
Anonyymi: Nimetön 11.7.2012 10:56

Anonyymi
wmpoweruser:

"Yankee Group find AT&T Nokia Lumia 900 customer satisfaction very low"

Että näin.


Yankee group kuulostaa todella luotettavalta tiedonlähteeltä.

Lumia on todella hyvä puhelin. Iphonessa on säälittävän vanha käyttis. Karkki-ikoneita rivissä sivusta toiseen ilman mitään hyödyllistä päivittyvää tietoa ruudulla. Jos kukaan muu kuin Apple tekisi tuollaisen säälittävän viritelmän, niin arvosteluissa haukuttaisiin ja rankasti.
Anonyymi: Nimetön 11.7.2012 11:06

Anonyymi
Aple aple! Halleluja! Täällä pyörii jotain säälittäviä toimistorotta bittinikkareita jotka toivoo että pomo joskus hankkis niille mäkkärin duuniin. Aijai. Kun se aple on niin hvä. Lausukaa idiootit nyt pariin kertaan iVala ja aplelainen uskontunnustus ääneen. Sitte voitte mennä leikkimään muiden puppelipoikien kanssa taas...
Anonyymi: kohtuus 11.7.2012 11:08

Anonyymi
"Aple aple! Halleluja! Täällä pyörii jotain säälittäviä toimistorotta bittinikkareita jotka toivoo että pomo joskus hankkis niille mäkkärin duuniin. Aijai. Kun se aple on niin hvä. Lausukaa idiootit nyt pariin kertaan iVala ja aplelainen uskontunnustus ääneen. Sitte voitte mennä leikkimään muiden puppelipoikien kanssa taas..."

On se jännää että muitten ostopäätöksistä tehdään pilkkaa ja leimataan sokeasti uskovaiseksi - omat päätöksesi tietenkin perustuvat vain faktoihin vai? Ja kukaan joka tekee eri päätöksen kun sinä on tietenkin sokea uskovainen? Juupa juu. Kahdeksanvuotiaan logiikka ilmeisesi jyllää.
Anonyymi: M 11.7.2012 11:12
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Google ja EU lähestyvät sopua hakukiistassa: "Ratkaiseva hetki saavutettu"

01.10.2013 EU:n kilpailupomo on toiveikas. Googlen viimeisin sovintoesitys antaa jälleen mahdollisuuden "tehdä töitä".

.