Taloussanomat

Microsoftin tulos miinuksella ensi kertaa 26 vuoteen

Kuva: Andrew Harrer/Bloomberg News

20.7.2012 09:21 Ohjelmistojätti Microsoftin huhti-kesäkuun nettotulos oli lähes 0,5 miljardia dollaria tappiolla. Neljännestappio, ensimmäinen 26 vuoteen, johtuu Microsoftin tekemästä 6,2 miljardin dollarin alaskirjauksesta omistamastaan verkkomainontayhtiö aQuantivesta.

Maailman suurin ohjelmistoyhtiö Microsoft raportoi huhti-kesäkuussa tappiollisen tuloksen ensimmäistä kertaa 26 vuoteen.

Yhtiö varoitti kaksi viikkoa sitten, että se tekee 6,2 miljardin dollarin (noin 4,9 miljardia euroa) alaskirjauksen omistamastaan verkkomainontayhtiö aQuantivesta, koska se ei ole auttanut Microsoftia kilpailemaan hakukoneyhtiö Googlen kanssa.

Alaskirjauksen jälkeen Microsoftin nettotulos oli 492 miljoonaa dollaria tappiollinen tilivuoden viimeisellä neljänneksellä. Viime vuonna vastaavaan aikaan yhtiö teki voittoa 5,9 miljardia dollaria.

Tappiosta huolimatta ohjelmistojätin tulos löi analyytikkojen ennusteet.

Microsoftin liikevaihto nousi neljä prosenttia vuodentakaisesta 18,1 miljardiin dollariin. Kertaeristä puhdistettu osakekohtainen tulos oli 0,73 dollaria, kun analyytikot odottivat 0,62 dollarin osakekohtaista tulosta.

Microsoft nousi kelpo tulokseen yritysohjelmistokysynnän ja palvelinmyynnin avulla, vaikka heikko pöytätietokoneiden kysyntä markkinoilla jarrutti yhtiön kulkua.

Windows-yksikön liikevaihto laski 13 prosenttia 4,1 miljardiin dollariin, mutta yritysliiketoiminnan liikevaihto nousi seitsemän prosenttia.

Microsoftin tulevaisuus riippuu pitkälti 26. lokakuuta julkaistavan Windows 8 -käyttöjärjestelmän menestyksestä. Windows-käyttöjärjestelmä uudistuu yhtiön mukaan eniten sitten vuoden 1995.

Windows 8 tulee toimimaan pöytätietokoneiden ja kannettavien tietokoneiden lisäksi myös tableteilla, ja sen Phone-versio julkaistaan älypuhelimille.

Jutun kirjoitti: Digitoday–Bloomberg

Digitoday–Bloomberg

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Hyvä Elop! Alustatukimaksut Nokialle tekevät tehtäväänsä!

Ai se se johtunutkaan siitä vaan jostain huonoista aQuantive pörssikaupoista. No, aina voi toivoa...
Anonyymi: Insinööri 20.7.2012 9:46

Anonyymi
Yhdessä Microsoft ja Nokia tekevät aivan ylivoimaisen huonoa tulosta.
Anonyymi: RIM 20.7.2012 10:07

Anonyymi
Yhdessä Microsoft ja Nokia tekevät aivan ylivoimaisen huonoa tulosta.


Apple tekee pelkällä iPhonella enemmän liikevaihtoa ja voittoa kuin MS ja Nokia yhteensä.
Tämä on osoitus siitä että vain täydellisesti suljetuilla järjestelmillä on tulevaisuutta ja mahdollisuus elää. Onneksi myös he pyrkivät nyt siihen.
Anonyymi: Meegot on menneisyyt 20.7.2012 10:19

Anonyymi
"Microsoftin liikevaihto nousi neljä prosenttia vuodentakaisesta 18,1 miljardiin dollariin."

Hienoa. Applen liikevoitto nousee pian yli 18,1 miljardin.
Anonyymi: Apple jyrää pikkupul 20.7.2012 10:56

Anonyymi
Ennustan Microsftin olevan konkurssissa ennen vuoden vaihdetta.
Anonyymi: Tomi Ahonen, Mobile 20.7.2012 12:50

Anonyymi
Hyvä alku tuo tappio. Toivotaan että jatkuu pitkään ja pahenevana. Alkaisi tuolit Balliksella lennellä siihen malliin, että jatkoura sirkuksen möykkä-apinana olisi turvattu.
Anonyymi: Jihaah! 20.7.2012 13:06

Anonyymi
Ei mikään ole niinkuin ennen. Ei ihmisetkään halua pettyä kerta kerran jälkeen ja maksaa siitä.
Anonyymi: pitkään se jatkuikin 21.7.2012 7:16
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Vuonna 2015 kolariauto soittaa itse ambulanssin

27.09.2011 Euroopan matkapuhelinverkot ovat valmiina välittämään automaattisia hätäpuheluita kolaroivista autoista. Mobiiliverkossa on pikakaista hätäpuheluihin.


2013

Kolme vuotta sitten

Autopomo voi jyrätä Elopin Microsoftin johtajakisassa

27.09.2013 Ohjelmistojätti Microsoftin seuraava toimitusjohtaja saattaa tulla toimialan ulkopuolelta.

.