Taloussanomat

Telenor viilasi Intian suunnitelmia

25.7.2012 10:02 Norjan suurin teleoperaattori Telenor aikoo pysyä Intiassa lähtöuhkauksista huolimatta. Operaattori tekee Intiassa uudelleenjärjestelyjä ja keskittyy tuottaviin telealueisiin.

Telenor uhkasi lähteä Intiasta, kun maan korkein oikeus perui sen 22 alueellista toimilupaa yhdessä sadan muun luvan kanssa.

Intian oikeuden mukaan toimiluvat myytiin alihintaan. Luvat on määrä myydä elokuussa uudessa huutokaupassa, mutta huutokaupan tarkka aikataulu ei ole vielä selvillä.

Telenor on asettanut 2,6 miljardin dollarin katon uushuutokaupan tarjouksille.

Yhtiö ilmoitti osavuosikatsauksensa yhteydessä leikkaavansa 400 henkeä intialaisyksikön Uninorin työvoimasta. Supistukset koskevat myös 1 600 jälleenmyyjää. Uninor luopuu kokonaan uusasiakashankinnasta neljällä heikoimmin tuottavalla alueella.

Uusien suunnitelmien mukaan Uninorin on määrä päästä tasapainoiseen kassavirtaan ensi vuoden  lopussa. Aikataulua on siis nopeutettu puolellatoista vuodella.

Huhti-kesäkuussa Telenorin tilaajamäärä Intiassa kasvoi kahdella miljoonalla. Operaattorin tappio kutistui kolmanneksen 965 miljoonasta Norjan kruunusta 625 miljoonaan kruunuun.

Telenorin liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 25,4 miljardiin Norjan kruunuun eli 3,44 miljardiin euroon. Tilaajamäärä ylitti 150 miljoonan rajan.

Koko yhtiön huhti-kesäkuun liiketulos kasvoi 32 prosenttia 4,29 miljardiin kruunuun eli 582 miljoonaan euroon. Telenor ilmoitti tulouttavansa osakkeenomistajille kaikkiaan 12,6 miljardia kruunua, 1,7 miljardia euroa, osinkoina ja 47 miljoonan osakkeen takaisin ostoina.

Lue myösTelenorin tiedote
Jutun kirjoitti: Digitoday-Reuters

Digitoday-Reuters

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

China Mobile myy jo 4G-kännyköitä, ei nokialaisia

01.10.2013 Asiakasmäärällä mitattuna maailman suurin matkapuhelinoperaattori China Mobile on ryhtynyt myymään 4G-verkkoja käyttäviä neljän eri valmistajan älypuhelinmalleja. Mukana ei ole Nokian eikä Applen laitteita.

.