Taloussanomat

Facebookin liikevaihto on vaivainen euro per käyttäjä

Mark Zuckerberg torjui huhut Facebookin omasta älypuhelimista.

27.7.2012 07:00 Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook julkisti torstaina ensimmäisen osavuosikatsauksen pörssilistautumisen jälkeen. Hidastuva kasvuvauhti ja puuttuva ohjeistus kuluvan neljänneksen suunnasta pelottivat sijoittajia ja osakkeen arvo syöksyi 10 prosenttia.

Facebookin huhti–kesäkuun liikevaihto noudatti ennusteita ja oli 1,18 miljardia dollaria. Vähintäin kuukausittaisten käyttäjien määrä nousi 955 miljoonaan. Käyttäjää kohti laskettu liikevaihto oli 1,24 dollaria eli yhden euron.

Vuosi sitten liikevaihto oli 895 miljoonaa dollaria.

Sijoittajia huolestuttaa Facebookin kyky muuttaa käyttäjämäärät rahaksi. Mobiilikäyttäjien lukumäärän suhteellinen lisääntyminen on ongelmallista, koska yhtiö ei pysty keräämään mobiilikäyttäjistä yhtä paljon liikevaihtoa kuin tietokoneella vierailevista.

Kuukausikäyttäjämäärä lisääntyi 54 miljoonalla katsauskaudella. Edellisvuodesta kasvua tuli 29 prosenttia. Päivittäisten käyttäjien määrä kasvoi 32 prosenttia 552 miljoonaan. Samaan aikaan mobiilikäyttäjien määrä kasvoi 67 prosenttia 543 miljoonaan.

Osakkeen arvo laski torstaina alle 24 dollariin kun se toukokuun listautumisannissa oli 38 dollaria.

Facebookin tappio toiselta vuosineljännekseltä oli 157 miljoonaa dollaria eli noin 130 miljoonaa euroa. Osaketta kohden tappiota oli 8 senttiä.

Tuloksen vetivät tappiolle osakeantiin liittyvät kompensaatiot. Ilman niitä tulos olisi ollut 12 senttiä osakkeelta, mikä vastasi Wall Streetin odotuksia. Vuosi sitten tulos oli 240 miljoonaa dollaria eli 11 senttiä osakkeelta.

Konferenssipuhelussa toimitusjohtaja Mark Zuckerberg tyrmäsi laajasti kiertäneet huhut Facebookin omasta älypuhelimesta. Hänen mukaan laitebisnekseen sukeltamisessa ei olisi paljon järkeä, vaikka yhtiö yrittääkin koko ajan parantaa käyttäjien mobiilikokemusta.

Lue myösReutersin uutinen
Jutun kirjoitti: Digitoday-Reuters

Digitoday-Reuters

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Aika mielenkiintoinen uutinen koska se tuo selvästi esille sen että facebook ei ole ihmistä varten, vaan ihminen on facebookia ja sijoittajaa ja mainostajaa varten. Onneksi en ole sinne koskaan eksynyt.
Anonyymi: Aikamoinen juoni 27.7.2012 7:59

Anonyymi
Aika mielenkiintoinen uutinen koska se tuo selvästi esille sen että facebook ei ole ihmistä varten, vaan ihminen on facebookia ja sijoittajaa ja mainostajaa varten. Onneksi en ole sinne koskaan eksynyt.

Facebook on ihmisten tietoja ja rahoja varten, sen nyt piti olla kaikille selvää alusta lähtien. Itse en ole tarpeeksi "sosiaalinen" että jaksaisin FB:tä käyttää, mutta toki siitä on iloa monelle, niin kuin 1. kirjoittaja sanoi.
Anonyymi: Anti-some 27.7.2012 8:50

Anonyymi
facebook tekee sinusta valuuttaa.
Anonyymi: kuka sitä käyttää 27.7.2012 9:18

Anonyymi
Fb tuo kyllä apua, helpotusta monen sosiaalisiin ongelmiin. On helppo vetää kalsarikännit himassa ja hukuttaa yksinäisyys facebookkiin.
Anonyymi: Nimetön 27.7.2012 9:20

Anonyymi
Saako lumioista muuten poistettua facebook widgettiä, jollei sitä halua ?
Anonyymi: Kysyjä 27.7.2012 9:51

Anonyymi
etääntyneet kaukosukulaiset ja hävinneet lapsuudenystävät takaisin

Sulla ei ole sen paremmin ystäviä kuin sukulaisiakaan.


Nyyh...niin totta. Voisitko ruveta mun ystäväks?
Anonyymi: MIkä tahansa kelpaa 27.7.2012 9:55

Anonyymi
Vain sijoittaja voi olla huolissaan, vaikka liikevaihto on vuodessa noussut 32 % ja palvelun suosio on noussut vielä enemmän (tämä on se toinen tulkinta sille, että dollarit per käyttäjä on laskenut...)
Ei mene tasan ajatuksien nallekarkit aina, ei.
Anonyymi: Epätrolli 27.7.2012 16:15

Anonyymi
Twittwerissä sillävälin toisaalla: "- Tämä Kirsten ja Robert asia
on brutaali. Olen surullinen
siitä, miten lehdistö toimii.
Toivottavasti he ovat ok, Lady
Gaga".

Onhan tämä SoMessa tapahtuva tiedonvälitys varmaan määrällisesti valtavaa, mutta minusta sisältö on suurelta osin narsistista tuubaa.

Vieläkään en ole tarvinnut Feissaria ym.
Anonyymi: Oh my.... 27.7.2012 16:15

Anonyymi
Saako lumioista muuten poistettua facebook widgettiä, jollei sitä halua ?


Ei se ole widgetti, mutta joo, voit valita mitä yhteisöpalveluja puhelin synkkaa ja näyttää kopäivityksissä, kuten twitter, linkedin, facebook, jne.
Anonyymi: atsii 28.7.2012 10:38
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Vuonna 2015 kolariauto soittaa itse ambulanssin

27.09.2011 Euroopan matkapuhelinverkot ovat valmiina välittämään automaattisia hätäpuheluita kolaroivista autoista. Mobiiliverkossa on pikakaista hätäpuheluihin.


2013

Kolme vuotta sitten

Grand Theft Auto V:llä huikeat myyntiluvut Suomessa – varastot tyhjänä

27.09.2013 Peliä myytiin 88 000 kappaletta alle viikossa. Määrä on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen.

.