Taloussanomat

Aistiiko iPhone kohta tunteesi?

Kuva: REUTERS/Suzanne Plunkett

8.1.2016 15:20 Apple osti jälleen tekoäly-yrityksen. Tällä kertaa ostokohde on erikoistunut ilmeiden tunnistamiseen, Wall Street Journal kertoo.

Apple vahvisti kaupan Wall Street Journalille (maksumuurin takana). Tuntemattomaan hintaan ostettu Emotient on erikoistunut ilmeiden tunnistukseen.

Emotientin ohjelmisto lukee sekä yksittäisten henkilöiden että joukkojen ilmeitä. Mainostajat voivat hyödyntää tietoja vaikkapa kampanjoidensa tehokkuuden arvioimiseen.

Ei ole selvää, mihin Apple aikoo Emotientin teknologiaa käyttää.

Ei ole liian kaukaa haettua ajatella, että Apple käyttäisi teknologiaa osana puhetta kuuntelevaa iPhonen Siri-avustajaa. Ilmeitä lukemalla se saattaisi osata suositella paremmin erilaisia palveluita.

Tosin tässä on syytä olla tarkkana. Ei ehkä ole asiallista suositella käyttäjälle vaikkapa mielenterveyspalveluita, jos Siri tulkitsee hänet tarpeeksi usein alakuloiseksi.

Teknologiaa voitaisiin todennäköisesti soveltaa Applen huhutussa autossa, jonka uskotaan ajavan itsenäisesti – tai jossakin tyystin uudessa sovellutuksessa, josta saadaan vihiä myöhemmin.

Teknologiaan liittyy tyypillisiä tietoturvakysymyksiä, kuten sitä läheisesti liippaavaan kasvonjentunnistukseenkin. Haluavatko kaikki, että heidän ilmeitään seurataan, tai tietävätkö kaikki seuratut edes, että heidän ilmeitään luetaan koneella?

Kyseessä on kolmas tekoäly-yritys, jonka Applen tiedetään hankkineen viime aikoina. Syksyllä Applen kerrottiin ostaneen sekä Perceptio- että VocalIQ-nimiset tekoälyfirmat.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (19)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Apple se teköö mitä haluaa ja onnistuu kun muut vaan yrittää epätoivoisesti selviytyä.
Anonyymi: Safari 8.1.2016 15:53

Rekisteröitynyt käyttäjä
Apple se teköö mitä haluaa ja onnistuu kun muut vaan yrittää epätoivoisesti selviytyä.

Androidin ei tarvitse yrittää selviytyä. Se hallitsee markkinoita. Sitä löytyy 48% maailman tietokoneista, kun taas Applen käyttöjärjestelmät kattaa 11%.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Faktamies 8.1.2016 15:58

Anonyymi
Äple lukee käyttäjänsä kasvoista miten hekumoissaan se on hypistellessään omenaansa. Jos käyttäjä on tosiuskovainen niin Äple pystyy kaukokäytöllä tuhoamaan fanipojan luurin. Tämän jälkeenhän fanipoju juoksee lähimpään omppuliikkeeseen ja ottaa osamaksulla ihkauuden luurin, joka toimii sitten vuoden ajan kunnes takuu umpeutuu.Fantastista pisnestä, Äple se osaa rahastamisen omiltaan.
Anonyymi: iNaurut 8.1.2016 16:02

Anonyymi
Apple se ostelee epätoivossaan kaikenlaista, kun oma tuotekehitys on aivan kujalla. Mitään uutta ei ole tullut sitten Steven potkaistua tyhjää. Ja turha on tästäkään odottaa mitään ennen kuin ominaisuus on ollut jo pari vuotta Android luureissa.
Anonyymi: ValitseVapausAndroid 8.1.2016 16:19

Anonyymi
Mahtava innovaatioita tulossa taas Applelta. Jatkossa iPhone tunnistaa itkuiset murot jo kaukaa ja varoittaa applekäyttäjiä rupusakista. Ehkä vihreänroskiksen romuihin saadaan muutamassa vuodessa toimiva sormejälkitunnistus, jahka oppivat kopioimaan Applen teknisiä innovaatioita. Maailman suurin teknologiayritys Apple näyttää taas osaamisensa ja murot räksyttävät räkä poskella jälkeenjääneiden lelujensa kanssa. On todella hienoa olla applekäyttäjä ja mukana tässä teknologian vallankumouksessa, taidankin tänään ottaa hieman aitoa shampanjaa sille. Murot voivat lipittää markettikaljaa rauhassa.
Anonyymi: appleylivoimaa 8.1.2016 17:29

Anonyymi
Mun tunteita omena ei tiedä. Eikä 90% muidenkaan puhelintenkäyttäjien.
Anonyymi: Apleboikottiin 8.1.2016 21:39

Anonyymi
Apple se teköö mitä haluaa ja onnistuu kun muut vaan yrittää epätoivoisesti selviytyä.


ainoastaan vaan, että apple tekee ne muutama vuosi aina perässä, kun muut ovat kehittäneet ja testanneet.

fiksuja ovat! antavat muiden tehdä työn ja keräävät itse kunnian tekemällä paremman. ihmiset kun ovat tyhmiä eivätkä ymmärrä, että applella ei ollut pari vuotta mitään vastaavaa tarjota ja myöhempi julkaisu perustuu muiden keksintöihin

esimerkiksi livekuvat.. surkea tunnistus kameran asennon muuttuessa. ei tunnista lainkaan, että kamera lasketaan alas. jokaisessa kuvassa vauhtiviivat... epämääräistä kananlentoa, jättää frameja välistä epämääräiseen tahtiin... ei toimi taustakuvana kuin lukitusnäytöllä ja live ominaisuuskin vain silloin, kun näyttää painaa :P no onpa kätevä ominaisuus!

yms yms yms
Anonyymi: iphone6splus 8.1.2016 22:07

Anonyymi
Niin miksi jutun otsikossa ei lue että Apple vakoilee kohta ilmeesi kun Microsoft tekee saman niin lukee mutta kun Apple tekee niin ei lue...
Anonyymi: TupakkaaJaSavuaa 8.1.2016 23:32

Anonyymi
"Ei ehkä ole asiallista suositella käyttäjälle vaikkapa mielenterveyspalveluita, jos Siri tulkitsee hänet tarpeeksi usein alakuloiseksi."

Sehän juuri olisi asiallista. Suomi on täynnä masentuneita ja alakuloisia, jotka voisivat saada apua. Heitä pitää kannustaa kaikin tavoin.
Anonyymi: Katse_ylöspäin 9.1.2016 6:06

Anonyymi
"Sehän juuri olisi asiallista. Suomi on täynnä masentuneita ja alakuloisia, jotka voisivat saada apua. Heitä pitää kannustaa kaikin tavoin."

Tosiaan. Lääkäri voi sitten määrätä murolle Applen lääkkeeksi.
Anonyymi: Omenapäivässä 9.1.2016 10:51
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia vihjaa yt-neuvotteluista Salon tehtaalla

29.09.2011 Nokia sulkee Romanian tehtaan ja miettii Salon matkapuhelintehtaalle uutta roolia. Yhtiö aikoo siirtää tuotantoa lisää Aasiaan.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.