Taloussanomat

Google etsii autokumppaneita – ja tappaa autokaupan?

Googlen robottiauto Kaliforniassa viime syyskuussa.

14.1.2016 11:55 Googlen autopomon mukaan melkein kaikki valmistajat ovat käyneet juttusilla.

Hakukoneella aikoinaan aloittanut Google on tosissaan autoteollisuuden valloituksesta. Yhtiön autohankkeen johtaja John Krafcik kertoi Detroitissa tiistaina, että Googlen uusi emoyhtiö Alphabet haluaa julkistaa uusia kumppanuuksia autovalmistajien ja muiden tahojen kanssa tänä vuonna.

Googlen toiveena on muodostaa kumppanuuksia monen valmistajan ja toimittajan kanssa yhtiön kehittäessä itsestään ajavia autoja liikenneonnettomuuksien vähentämiseksi ja liikuntarajoitteisten auttamiseksi, johtaja sanoi.

Melkein jokainen autovalmistaja "on käynyt luonamme keskustelemassa vähintään ymmärtääkseen, mikä meidän asemamme on", Krafcik totesi Bloombergin mukaan.

Hän ei osannut sanoa, kuinka monta kumppania Googlella kaiken jälkeen on.

Äskettäin epäiltiin, että Google valitsisi kumppanikseen nimenomaan Fordin. Yhtiöiden väitettiin puuhaavan yhteistä yritystä robottiautojen rakentamiseksi.

Toisaalla pelätään, että Googlen ja muiden teknologiayhtiöiden marssi autoteollisuuteen jopa tappaa autokaupan.

Morgan Stanleyn analyytikko Adam Jonas varoitti autovalmistajia asiasta ja kehotti niitä suhtautumaan teknologiayhtiöihin tappavana uhkana uusien kasvumahdollisuuksien sijaan.

Jutun kirjoitti: Bloomberg–Digitoday

Bloomberg–Digitoday

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Rekisteröitynyt käyttäjä
En ainakaan tässä vaiheessa menisi enää uutta autoa ostamaan, koska sen arvo romahtaa robotti-taksien tullessa liikenteeseen. Tähän mennee noin 5 vuotta.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Janski 14.1.2016 12:44

Anonyymi
Autokaupan kuolema nykymuodossaan ei aiheuta suuria kyyneleitä. Näiden peltiperkeleiden omistaminen ei ainakaan minua ole tehnyt yhtään onnellisemmaksi tai vapaammaksi.

Eli komppaan Janskia arviossa - iloisesti.
Anonyymi: BobNokia 14.1.2016 13:36

Anonyymi
En ainakaan tässä vaiheessa menisi enää uutta autoa ostamaan, koska sen arvo romahtaa robotti-taksien tullessa liikenteeseen. Tähän mennee noin 5 vuotta.


Jostain syystä uuden auton arvo on romahtanut aina ennenkin viidessä vuodessa.
Anonyymi: Zacce 14.1.2016 13:50

Anonyymi
"Melkein jokainen autovalmistaja "on käynyt luonamme keskustelemassa vähintään ymmärtääkseen, mikä meidän asemamme on", Krafcik totesi" - Heh, pidä ystävät lähellä ja viholliset(kilpailijat) vielä lähempänä ...

J-P Laine
Anonyymi: The_Same_Old_Story 14.1.2016 21:49

Anonyymi
Autoteollisuus tuskin kuolee, mutta yksittäiset kehityksestä jälkeen jääneet toimijat saattavat kuolla. Sehän on normaalia (lukuunottamatta tekijänoikeusteollisuutta).
Anonyymi: kehity_tai_kuole 15.1.2016 7:37
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia Siemens tarjoaa lähtöpaketteja

28.09.2011 Verkkolaiteyhtiö Nokia Siemens vähentää Suomen myynnistä ja asiakaspalvelusta 30 työpaikkaa. Vaihtoehtoina on ottaa vapaaehtoinen lähtöpaketti tai saada potkut.


2013

Kolme vuotta sitten

Musakone ja teholäppäri yksissä kuorissa – testissä Asus N550

28.09.2013 Asuksen uusi N550-matkamikro mainostaa itseään design-multimedialaitteena. Testasimme, mitä sliipattuun alumiinikuoreen pakattu kone tarjoaa.

.