Taloussanomat

Intel täytti odotukset – Odottaa "pehmeää" alkuvuotta

Kuva: © Stringer Korea / Reuters

15.1.2016 10:15 Suoritinjätin loppuvuosi oli markkinaodotuksia parempi.

Sirujätti Intel arvioi alkuvuoden olevan "pehmeä" talouskasvun ollessa vaisua etenkin Kiinassa, mikä painaa tietokoneiden ja palvelinten kysyntää. Edellisneljännes sujui silti hieman markkinaodotuksia paremmin.

Eilen julkistamassaan osavuosikatsauksessa Intel ennustaa ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihtonsa olevan 14 miljardia dollaria 500 miljoonan dollarin vaihteluvälillä suuntaan tai toiseen. Uutistoimisto Bloombergin kokoamassa ennusteessa analyytikot olivat odottaneet 14,2 miljardin euron liikevaihtoa.

Viime vuoden viimeisen neljänneksen tulos laski 3,6 miljardiin dollariin vuotta aiemmasta 3,7 miljardista dollarista. Osakekohtainen tulos pysyi ennallaan 0,74 dollarissa. Liikevaihtoa kertyi 14,9 miljardia dollaria.

Analyytikot olivat povanneet loppuvuodelle 0,63 dollarin osakekohtaista tulosta 14,8 miljardin dollarin liikevaihdolla.

Kannattavuutta kuvaava bruttomarginaali oli 64 prosenttia ja yhtiö arvioi sen alkuvuonna laskevan 58 prosenttiin.

Jutun kirjoitti: Digitoday–Bloomberg

Digitoday–Bloomberg

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Mites Mooren Laki Intelin kohdalla nykyään toteutuu.
Omasta mielestä ainakin tuntuu, että koneiden/prosessorien laskenta tehon kasvu on pysähtynyt kuin seinään, kun mobiili laitteet tuli muotiin. Ihan kuin tässä asiassa oltaisiin menty takaisin 80 luvulle.
Anonyymi: TehoSyöppö 15.1.2016 10:48

Anonyymi
Windows kymppi pysäytti tietokonekaupas kasvun.
Anonyymi: Intel 15.1.2016 13:41

Anonyymi
TehoSyöppö, Intelin tämän hetkiset suorittimet ovat AMD:n prosessoreita huomattavasti parempia, joten nopea kehitys ei ole tarpeellista. Kun kilpailuakaan ei juuri ole.
Anonyymi: TehotonSyöppö 15.1.2016 16:28

Anonyymi
"?According to market research company Gartner, Apple was the fifth-largest manufacturer in the PC (personal computer) segment at the end of 2015,? Adam Rogers writes for Market Realist. ?In 2015, Apple shipped 21 [million] Mac units, representing 7.2% of the global market share, compared to 20 [million] units in 2014 at 6.2% of the market share. Mac shipments rose 5.8% YoY (year-over-year) for Apple in 2015.?

?China?s Lenovo was the leading manufacturer in 2015 with 57.1 million units, followed by Hewlett-Packard at 52.6 million units, Dell at 39.2 million units, and Asus at 21.2 million units,? Rogers writes. ?Apple was the only PC manufacturer to see YoY growth in its PC shipments. Shipments for Lenovo, HP, Dell, Asus, and Acer fell by 3.1%, 4.4%, 3.3%, 6.5%, and 15.3%, respectively, in 2015.?

?Apple was the third-largest manufacturer in the United States in 4Q15, with 2.2 million units shipped,? Rogers writes. ?It made up 12.8% of the total PC market.?"

Apple kasvaa. Muilla suuria ongelmia.
Anonyymi: NewsFlash 17.1.2016 18:50

Anonyymi
"Windows kymppi pysäytti tietokonekaupan"

Ei. Se oli ensin iPhone ja sitten iPad. Tämä trendi on jatkunut nimittäin pidempään.
Anonyymi: Windowstuleealas 17.1.2016 19:34
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Docomo liittää säteilymittarin kännykkään

30.09.2011 Japanin suurin matkapuhelinoperaattori NTT Docomo on reagoinut Fukushiman maaliskuiseen maanjäristykseen ja suureen ydinonnettomuuteen kehittämällä säteilyä mittaavan matkapuhelimen kotelon.


2013

Kolme vuotta sitten

Ja arvokkain brändi on Coca...ei vaan Apple

30.09.2013 Coca-Colan ohi puski myös Applen pahin haastaja Google. Nokia sen sijaan putosi pahasti.

.