Taloussanomat

Uberin kestokiusa: Miljoonasakot nyt tosiasia

Kuva: © Hyungwon Kang / Reuters

15.1.2016 16:46 Uber maksoi melkein kahdeksan miljoonan dollarin sakot kotiosavaltiossaan Kaliforniassa, mutta ei anna periksi kiistassa.

Kyytipalvelu Uber sai Kalifornian Public Utilities Commissionilta 7,6 miljoonan dollarin sakon tietojen panttaamisesta, Los Angeles Times kertoo.

Käytännössä julkisten palvelujen elin vahvisti tuomarin viime kesänä ehdottaman sakon, mutta nosti summaa hieman. Tuomari ehdotti 7,3 miljoonaa dollaria.

Sakko johtuu siitä, että Uberin katsottiin kieltäytyneen luovuttamasta kaikkia vaadittuja matkatietoja, joita tarvittiin selvittämään, ottavatko kuljettajat kyytejä tasapuolisesti kaikilta alueilta.

Uber vastusti tarkkojen tietojen antamista perustellen sen vaarantavan kuljettajien ja matkustajien yksityisyyden. LA Timesin mukaan nyt Uber on kuitenkin jo toimittanut kaikki vaaditut tiedot.

Uber on myös maksanut sakon, mutta valittaa siitä silti. Yhtiön mielestä 7,6 miljoonaa laskettiin väärin perustein.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Voi kyynel. Uberin kuljettajat vetää miljoonia euroja/dollareita verottajan ohi kautta maailman. Suomessakin tätä tapahtuu 100%. Miksi minä työnläisenä joudun maksamaan verot, jos yksi "ammattikunta" ei joudu?
Anonyymi: uber_kuski 16.1.2016 6:22

Anonyymi
On tää hienoa...somen lisäksi yyberit, guuglet äplet ym. höpöhöoöhöoöhöpö firmatko pelastavat telluksen.tuskinpa vaan
Anonyymi: Jautamarkka 16.1.2016 9:55

Anonyymi
Vaihtotalous on verotonta kysy vaikka Berneriltä.
Anonyymi: taxfree 16.1.2016 9:55

Anonyymi
Taksitoiminta on Suomessa luvanvaraista, kuskiltakin vaaditaan "taksikortti". Kun toimitaan määräysten vastaisesti, mutta toiminta ei täytä rikoslakirikoksen tunnusmerkkejä, hommaa ei oikeasti valvo kukaan. Verottaja valvoo kuitin sisältöä, verottaja valvoo että kuitti annetaan oikeilla merkinnöillä, verottaja valvoo että verotiedot annetaan, verottaja valvoo että verot maksetaan, verottaja valvoo että kirjanpidot hoidetaan. Kun ei hoida mitään velvoitteita, valvonta ei haittaa tekemistä. Verottajan tekemisiä valvotaan Kieku-virka-ajanseurantajärjestelmällä, ja sitäkin verottaja valvoo. Ehkä olisi hyvä, jos verottaja nukkuisi edes puolet virka-ajasta.
Anonyymi: tarkastuslinjajohtaj 16.1.2016 13:33

Anonyymi
Tuolta löytyy vähän juttua Uberistä... Ei vissiin ihan Suomen lakien mukaista toimintaa...
http://liikennemurroksessa.blogspot.fi
Anonyymi: Teknobeduiini 16.1.2016 20:08
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Youtube hautaa siivottomat kommentit

25.09.2013 Googlen yhteisöpalvelut Youtube ja Google+ ovat alkaneet siivota Youtuben usein räävitöntä kommentointia.

.