Taloussanomat

IBM:n tulos yllätti iloisesti – näkymät odotettua heikommat

Kuva: STEVE MARCUS

20.1.2016 11:06 Yhtiöllä on menossa siirtymä kohti uusia liiketoimintamalleja.

Tietotekniikkayhtiö IBM:n loppuvuoden tulos ylitti analyytikoiden odotukset, mutta yhtiön tulosohjaus povaa tästä vuodesta ennakoitua heikompaa.

IBM:llä on käynnissä monivuotinen siirtymä kohti uusia, pilvipalveluiden kaltaisia liiketoimintoja samalla, kun se pyrkii keventämään vanhojen, laite- ja ohjelmistoliiketoimintojen painoa.

Viime vuonna IBM:n uusien liiketoimintojen liikevaihto kasvoi 16 prosenttia, mutta alkaneelle vuodelle yhtiön tulosennuste on selvästi markkinaodotuksia heikompi.

IBM arvioi liiketuloksensa olevan tänä vuonna vähintään 13,50 dollaria osaketta kohti. Uutistoimisto Bloombergin kokoamassa ennusteessa analyytikot olivat odottaneet viidentoista dollarin osakekohtaista liiketulosta. Valuuttakurssimuutosten vaikutus tulokseen on yksi dollari osaketta kohti, IBM:n talousjohtaja Martin Schroeter sanoi yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä eilen.

Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä IBM:n osakekohtainen tulos heikkeni 17 prosenttia 4,84 dollaria, kun analyytikot olivat povanneet tuloksen jäävän 4,81 dollariin.

Liikevaihto supistui seitsemän prosenttia 22,1 miljardiin dollariin laskien jo viidettätoista neljännestä peräkkäin.

Jutun kirjoitti: Digitoday–Bloomberg

Digitoday–Bloomberg

Kommentit (1)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Jos joku haluaa nähdä lievästi sanottuna paremman ja himppu yksityis kohtaisemman arvion niin käykää ihmeessä lukaisemassa The Register:stä vastaava artikkeli.

Artikkelissa mainutuja paria seikkaa eivät kyllä sielläkään miksikään muuta , mutta antaa paremman kuvan siittä missä yhtiö menee.
Anonyymi: Konesalimörkö 20.1.2016 17:54
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Twitter löysi veroparatiisin Euroopasta

26.09.2011 Mikroblogipalvelu Twitter perustaa kansainvälisen toimiston Irlantiin, Dubliniin.

.