Taloussanomat

Googlea lyödään nyt olan takaa: Androidin tuottamat voitot julki

Kuva: © Dado Ruvic / Reuters

22.1.2016 11:40 Oraclen asianajaja otti asiakseen kertoa useita salaisia lukuja Googlen liiketoiminnasta.

Googlen Oracle-käräjillä kuultiin viime viikolla muitakin erittäin arkaluonteisia lukuja kuin Googlen Applelle maksama summa hakupalkin pitämisestä iPhonessa.

Bloombergin mukaan Oraclen asianajaja luki Googlen toimittamista tiedoista, että Googlen luoma Android-käyttöjärjestelmä on synnyttänyt 31 miljardin dollarin liikevaihdon ja 22 miljardin dollarin tuotot. Tiedot oli tarkoitettu pelkästään asianajajalle, ja Google teki kaikkensa niiden salaamiseksi istunnossa ja sen jälkeen.

Summat perustuvat metodologiaan, jota Oracle ei tarkemmin selvittänyt. Paljastus on osa monivuotista kiistaa, jossa Oracle penää Googlelta korvauksia Java-ohjelmiston käytöstä Androidia kehitettäessä.

Varsinainen oikeudenkäynti on vielä alkamatta. Edellinen kierros korkeimmassa oikeudessa päättyi Googlen tappioon, ja nyt Oracle vaatii Googlelta alemmassa oikeudessa jopa miljardikorvauksia. Androidin tuottama liikevaihto on myös omiaan vaikuttamaan Oraclen vaatimaan rahasummaan.

Jutun kirjoitti: Bloomberg

Bloomberg

Kommentit (6)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Mites ne NDA korvausvaatimukset menivätkään, kun ei edes oikeudessa saa kertoa mitä NDA salaa.
Anonyymi: Juurikas 22.1.2016 12:53

Anonyymi
Oraclen on jo aika ottaa Googlelta senkka nenästä.
Anonyymi: MozzarellaLounas 22.1.2016 14:20

Anonyymi
Koska Suomen valtio haastaa Googlen oikeuteen? Googlen datakeskus Suomessa ei ilmoita todellista liikevoittoa, jota Suomeen kerätyllä datalla ansaitaan. Jotain viitteitä voi saada tämän oikeudenkäynnin luvuista. Veronkierto pitäisi laittaa kuriin ja kaikkien Suomessa toimivien yritysten maksaa veroa!
Anonyymi: A-siantuntija 22.1.2016 18:46

Anonyymi
Juttu on kuule A-siantuntija niin että suomen viisas hallitus on valmis vaikka maksamaan että google keräis täältä tietoa! But nou hätä stubbi varmasti tienais tälläkin..
Anonyymi: ainaottaakipiää 22.1.2016 23:12

Anonyymi
Juttu on kuule A-siantuntija niin että suomen viisas hallitus on valmis vaikka maksamaan että google keräis täältä tietoa! But nou hätä stubbi varmasti tienais tälläkin..


Meillä on niin hyvät businesmiehet sss-hallituksessa, että 30000 turistiakin tuotiin tänne talvilomalle meidän piikkiin. Jopa naisasialiitto puolusti tätä vuoden yrittäjätekoa ja lopulta jopa poltti päreensä, kun meinasivat suitsia väkisinrakastamista. Heidän mukaansa naisia on aina maattu väkisin eikä siihen saa puuttua.
Anonyymi: oitätäelämää 23.1.2016 3:33

Anonyymi
Koska Suomen valtio haastaa Googlen oikeuteen? Googlen datakeskus Suomessa ei ilmoita todellista liikevoittoa, jota Suomeen kerätyllä datalla ansaitaan.


No ei. Datakeskus ei itse myy yhtään mitään eikä se siksi tuota muuta kuin tappiota.
Anonyymi: 00530HKI 26.1.2016 17:00
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Tatu Ylönen palaa puikkoihin

26.09.2011 Tietoturvayhtiö Tectia eli entinen SSH vaihtoi toimitusjohtajaa.


2013

Kolme vuotta sitten

Nokialta luvassa "erikoinen laite" erikoisessa paikassa

26.09.2013 Nokia valitsi merkillisen paikan julkistaakseen liudan uusia laitteita lokakuussa. Myös yksi laitteista on The Vergen mukaan massasta poikkeava.

.