Taloussanomat

Tätä lukua Google ei missään tapauksessa halunnut julki

Kuva: DANIEL DEME

22.1.2016 10:51 Google maksoi Applelle jopa miljardi dollaria pitääkseen hakupalkkinsa Applen iPhonessa, oikeuden asiakirjoista paljastui. Mystinen "34 prosenttia" sen sijaan jäi ilman selvää vastausta.

Google pulitti merkittävälle kilpailijalleen Applelle miljardi dollaria vuonna 2014, jotta Googlen hakupalkki pysyisi iPhone-puhelimissa. Asiasta kirjoittaa Bloomberg, joka luki puhtaaksikirjoitusta oikeussalin tapahtumista viime viikolla.

Summasta kertoi istunnossa kuultu Oraclen asianajaja. Asia liittyy Oraclen nostamaan Android-kanteeseen Googlea vastaan. Oracle syyttää Googlea Javan käyttämisestä ilman lupaa Androidin kehittämisessä.

Googlen Applelle maksama rahamäärä on ollut suuri salaisuus vuosia, eikä Google taikka Apple halunnut sitä julkiseksi. Osapuolten mukaan Googlen ja Applen välisen sopimuksen tarkat taloudelliset ehdot ovat "erittäin arkaluonteisia" kummallekin yhtiölle.

Summa kertoo osaltaan, miten kipeästi Google haluaa myös kilpailijan tontilla pitää kiinni rahakkaasta ydinbisneksestään, eli mainosten näyttämisestä osana hakutuloksia.

Apple saa osan siitä liikevaihdosta, jonka Google tuottaa Applen laitteissa. Oraclen asianajajan mukaan eräs Googlen todistaja oli aiemmin todennut, että yhdessä vaiheessa liikevaihdon jako oli 34 prosenttia.

Ei ole selvää, tarkoittaako 34 prosenttia Applen vai Googlen saamaa osuutta, mutta Googlen asianajaja vaati välittömästi lukeman salaamista. Tuomari kieltäytyi, mutta Google ja Apple myöhemmin anoivat erikseen asiakirjan punakynäämistä ja salaamista.

Bloombergin mukaan asiakirja katosi äskettäin tuomioistuimen sähköisestä järjestelmästä ilman tietoa, oliko oikeus päättänyt Googlen anomuksesta.

Jutun kirjoitti: Bloomberg

Bloomberg

Kommentit (11)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Vastenmielisiä yhtiöitä molemmat.
Anonyymi: JepJep45 22.1.2016 11:02

Rekisteröitynyt käyttäjä
Poikotoin molempia firmoja.
Teksti on liian lyhyt
Rekisteröitynyt käyttäjä: Näin_on 22.1.2016 12:02

Anonyymi
Poikotoin molempia firmoja.
Teksti on liian lyhyt


ixquick . com
Anonyymi: se-toinen-olli 22.1.2016 13:19

Anonyymi
Poikotoin molempia firmoja.
Teksti on liian lyhyt

ixquick . com


ixquick . com. Tuossapas hakukone jonka pääkonttori sijaitsee €uroopassa. Olen ollut tyytyväinen siihen, joten kannattaa koittaa. "Osa tekstistä jäi pois"
Anonyymi: se-toinen-olli 22.1.2016 13:22

Anonyymi
Tämä ollut mikään uutinen. Aikoinaan Google maksoi samasta asiasta Mozilla-säätiölle Firefoxin hausta. Jos valkkaat Internet Exploderista Google-haun, niin ne maksaa Microsoftille. Maailmassa asiat ei todellakaan tapahdu ilmaiseksi.
Anonyymi: MozzarellaLounas 22.1.2016 14:13

Anonyymi
"
Googlen Applelle maksama rahamäärä on ollut suuri salaisuus vuosia, eikä Google taikka Apple halunnut sitä julkiseksi. Osapuolten mukaan Googlen ja Applen välisen sopimuksen tarkat taloudelliset ehdot ovat "erittäin arkaluonteisia" kummallekin yhtiölle."

Höpö höpö. Tämä on oikeiden analyytikoiden avulla laskettu vuodesta tiku ja taku.
Anonyymi: MozzarellaLounas 22.1.2016 14:18

Anonyymi
Taas täällä on sivarivasari-ituhipit kommentoimassa asiaa josta eivä mitään ymmärrä.
Anonyymi: muiluttaja 22.1.2016 14:18

Anonyymi
iOS:ssäkin voi nykyään valita default-hakukoneeksi duckduckgo:n, niin ei tarvitse googlea. Lisäksi adblockin tai parin kanssa selailukin on mukavaa.
Anonyymi: doddiii 22.1.2016 15:03

Anonyymi
Kiitos siitä Google!

Mitään muuta hakukonetta en halua käyttää.
Anonyymi: kanelipulla 22.1.2016 16:00

Anonyymi
iOS:ssäkin voi nykyään valita default-hakukoneeksi duckduckgo:n, niin ei tarvitse googlea. Lisäksi adblockin tai parin kanssa selailukin on mukavaa.


Mitenkäs luulet sen ankka-ankka-hakukoneen toimivan ilman Googlea?
Anonyymi: Ei-vapaamatkustaja 22.1.2016 16:36
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kallasvuon työt loppuvat Nokia Siemensissä

29.09.2011 Nokia Siemens Networks saa uuden päätoimisen hallituksen puheenjohtajan. Nykyinen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on päättänyt lähteä. Tilalle astuu tietoliikenneyritys TDC:n talousjohtaja Jesper Ovesen.

.