Taloussanomat

Nokian tulos ylitti odotukset – osinko kasvaa reippaasti

Kuva: Simon Dawson

11.2.2016 08:10 (päivitetty 08:52) Teknologiayhtiö Nokian tulos kohentui selvästi odotuksia enemmän loka-joulukuussa. Yhtiö suunnittelee maksavansa viime vuodelta 0,16 euron osingon, jonka lisäksi yhtiö aikoo maksaa ylimääräistä osinkoa 0,10 euroa.

Verkkolaitteita valmistavan Nokian jatkuvien toimintojen tulos oli yllättäen ylämäessä tilivuoden viimeisellä neljänneksellä. Liikevaihto kasvoi hieman.

Osinkoa yhtiö aikoo jakaa 0,16 euroa edellisvuoden 0,14 euron sijaan. Lisäksi Nokia jakaa 0,10 euron ylimääräisen osingon, arviolta 600 miljoonaa euroa.

Nykyisen Nokian muodostavat Nokia Networks ja sitä pienempi patenttien Technologies. Paikannuksen Here on myyty saksalaisille autovalmistajille Audille, BMW:lle ja Daimlerille. Ranskalainen Alcatel-Lucent liittyy Nokia-konserniin tänä vuonna.

Nokian liiketulos (ei-IFRS) ylsi loka-joulukuussa 734 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 503 miljoonaa euroa. Ruotsalaisen ennustepalvelu SME Direktin keräämässä ennusteessa sen ennakoitiin jäävän 501 miljoonaan euroon (mediaani).

Koko vuoden liiketulos (ei-IFRS) kasvoi noin viidenneksen eli 1,6 miljardista eurosta 1,9 miljardiin euroon.

Mobile Broadband eteni

Nokian suhteellista kannattavuutta mittaaava liikevoittoprosentti (ei-IFRS) nousi loppuvuonna 14,3 prosentista 20,3 prosenttiin. Osakekohtainen tulos (ei-IFRS) nousi 0,09 eurosta 0,15 euroon, kun sen ennakoitiin pysyvän 0,09 eurossa.

Nokia Networksin liikevoittoprosentti (ei-IFRS) oli 14,6 prosenttia, mikä Nokia kuvailee "vahvaksi". Vuotta aiemmin jäätiin 14 prosenttiin. Nokia Technologiesin vastaava prosenttilukema parani 51,7:stä 79,9:ään. Liikevaihtoa Nokialle kertyi loka-joulukuussa kolme prosenttia edellisvuotta enemmän. Sitä kirjattiin 3,6 miljardia euroa edellisvuoden 3,5 miljardin euron sijaan.

Nokia Networksin liikevaihto laski kuitenkin viisi prosenttia eli 3,4 miljardista 3,2 miljardiin. Ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta Nokia Networksin liikevaihto olisi laskenut 12 prosenttia. Nokia Technologiesin liikevaihto hyppäsi 149 miljoonasta 403 miljoonaan. Kasvua oli peräti 170 prosenttia.

Jutun kirjoitti: Taloussanomat

Taloussanomat

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (38)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Vainrikkaille, ainahan heillä on ollut mahdollisuus sijoittaa pörssin kautta omaan yhtiöönsä.
Anonyymi: vainköyhille 11.2.2016 8:33

Anonyymi
Minkä takia Kauppalehden sivuilla lukee, että Nokian tulos jäi ennusteista?
Anonyymi: Hmmmm 11.2.2016 8:44

Anonyymi
Eipä suomessa tapaa työntekijän tilillä näkyä mitenkään firman tekemät tulokset, mutta johtajilla pitää tietysti olla kunnon optio-ohjelmat kovan liksan lisäksi - että he sitoutuisivat hommiinsa ;-)
Anonyymi: baitöwei 11.2.2016 8:44

Anonyymi
Minäkin duunari joka vastusta kapitalismia tienaan osinkkoina 100? - verot!
Anonyymi: eivainrikkaille 11.2.2016 8:48

Anonyymi
Vainrikkaille nimimerkillä omituinen kommentti. Palkkakulut ovat huomattavasti suurempi erä kuin liikevoitosta maksetut osingot. Ei niitä voi verrata samalla prosenttikorotuksella. Ja mitä tekemistä pelkuri Sipilällä on Nokian tuloksen kanssa. Sipilää voi syystä sanoa saamattomaksi, mutta ei hän ole sentään Nokian tulosta onnistunut pilaamaan. Asiat menneet kyllä kirjoittajalla pahasti sekaisin kommentissa.
Anonyymi: totuus2on 11.2.2016 8:49

Anonyymi
Hienoa, kun turhat painolastit mobiilipuolelta yms. on kipattu pois, alkaa firma tehdä tulosta aivan kuten odotettiinkin.
Anonyymi: hyvä_homma 11.2.2016 8:51

Anonyymi
Vain rikkaille työntekijöille palkka juoksee aina oli tulos huono tai hyvä. Osinkoja maksetaan tuloksen mukaan. Eli että ymmärrät, niin jos tulos huono osinkoa vähän tai ei ollenkaan. Palkka aina hyvä oli tulos mikä tahansa. Osta osakkeita, niin saat nauttia esim. 520 e osinkoja, kun ensin sijoitat yhtiön osakkeisiin noin 10000 euroa. On se rahan roisketta!
Anonyymi: Mustabaskeri 11.2.2016 8:51

Anonyymi
Vähän ihmetyttää nämä taloussanomien ennusteluvut, jotka ovat kaikki alakanttiin verrattuna inderesin keräämiin ennusteisiin. Osiko oli yli konsensuksen, mutta mikään muu ei.
Anonyymi: ojastaallikkoon 11.2.2016 8:54

Anonyymi
Eipä suomessa tapaa työntekijän tilillä näkyä mitenkään firman tekemät tulokset, mutta johtajilla pitää tietysti olla kunnon optio-ohjelmat kovan liksan lisäksi - että he sitoutuisivat hommiinsa ;-)


Ei tietenkään näy, koska ammattiliitot haluavat pitää valtansa työsopimusten suhteen. Sen sijaan paikallisesti sopimalla voidaan näistä bonuksista sopia ihan hyvin ilman ammattiliiton välistävetoja.
Anonyymi: SuurVisiiri 11.2.2016 9:04

Anonyymi
Vähän ihmetyttää nämä taloussanomien ennusteluvut, jotka ovat kaikki alakanttiin verrattuna inderesin keräämiin ennusteisiin. Osiko oli yli konsensuksen, mutta mikään muu ei.


Ennustaminen on vaikea laji. Odotukset eivät aina toteudu. Osinko on hyvä, sijoittaja kiittää.
Anonyymi: Katiskoillemenossa 11.2.2016 9:07
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

AL: VR:n lippujärjestelmää testattiin Intiassa

27.09.2011 Osia VR:n uudesta lipunmyyntijärjestelmästä on testattu Intiassa, Aamulehti kertoo. VR:n lipunmyynti on ollut pahoissa vaikeuksissa lähes kaksi viikkoa.


2013

Kolme vuotta sitten

Gmailin skannaaminen tuotti joukkokanteen Googlea vastaan

27.09.2013 Applen ja Samsungin välisen oikeusjutun tuomarina kuuluisaksi noussut Lucy Koh on hyväksynyt joukkokanteen Googlea vastaan. Kanteessa Googlea syytetään sähköpostien laittomasta telekuuntelusta.

.