Taloussanomat

Tässä on Nokian tulosveturi – liikevoitto +318 %

Nokia jatkaa keskusteluja Samsungin kanssa patenttiportfolioista ja teknologioista, joita aiemmin ratkaistu välimiesmenettely ei koskenut.
Kuva: © Andrew Kelly / Reuters

11.2.2016 08:38 Nokia Technologiesin liikevaihto ja -voitto kohenivat reippaasti Samsung-sovun kasvattaman lisenssibisneksen ansiosta.

Verkkoyhtiö Nokian patenttiyksikkö Nokia Technologies kasvatti liikevoittoaan (Ei-IFRS) 318 prosenttia loka-joulukuussa. Koko vuoden liikevoitto kaksinkertaistui.

Liikevoitto koheni ensisijaisesti liikevaihdon kasvun ansiosta, mikä johtui loppuun saatetusta välimiesmenettelystä ja sen korvauksista. Tätä osin tasoittivat korkeammat ei-IFRS-toimintakulut.

Nokia ja teknologiayhtiö Samsung saivat välimiesmenettelyssä ratkaisun korvauksista, joita Samsung maksaa Nokian patenttien käytöstä. Korvaukset koskevat osaa Nokian patenttiyksikön portfoliosta vuoden 2018 loppuun asti.

– Olemme johdonmukaisesti todenneet uskovamme innovointi- ja patenttiportfoliomme olevan toimialamme johtava, ja että sillä on merkittävä rahaksi muutettavissa oleva arvo, Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri sanoi pörssitiedotteessa.

Surin mukaan patenttineuvottelut jatkuvat yhä.

– Aiomme jatkaa keskusteluja Samsungin kanssa niistä patenttiportfolioista ja teknologioista, joita välimiesmenettely ei koskenut, ja jatkamme uusien lisensointimahdollisuuksien tavoittelemista lukuisilla aloilla vuonna 2016 ja sen jälkeen.

Nokia Technologiesin liikevaihto koheni 170 prosenttia vuoden viimeisellä neljänneksellä edellisestä vertailuajasta. Koko vuoden liikevaihdossa kasvua oli 77 prosenttia.

Lue myös20161610
Lue myös20161588
Lue myös20161279
Lue myös20161206
Lue myös20161178
Lue myös20161160
Jutun kirjoitti: Taloussanomat

Taloussanomat

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Nokialla menee hyvin. Investointejakin alkaa tulla. Kyllä tämä tästä. Eikä itäkauppaa tarvitakaan mihinkään.
Anonyymi: PutlerianFascism 11.2.2016 8:44

Anonyymi
Vaihteeksi jotain positiivistakin.
Anonyymi: Rasse 11.2.2016 8:54

Anonyymi
kun patentin umpeutuvat niin kädessä on vain siannahkasalkku ja Suri siirtynyt Made In USA. Huawei kun vei verkkobisneksetkin kuralle.
Anonyymi: arvaasKuka 11.2.2016 9:02

Anonyymi
Vaikka käy pohjalla mutta yritystä on niin voi oikeasti menestyä uudestaan mutta sitä ei valittaja SSS hallitus ymmärrä.Täytyy tehdä asioille jotain niin kuin Nokia on tehnyt.
Anonyymi: menestysonhyvä 11.2.2016 9:18

Anonyymi
Jaahas, kuinkahan paljon kurssi kyykkää tänään..
Anonyymi: Jdjdjdjd 11.2.2016 9:29

Anonyymi
Onkohan näitä uusia lypsylehmiä kehityksen alla vai onko tuotekehitys muutettu osingoiksi.
Tuota vaan mietin ..tulevaisuutta onko myös 10 vuoden päästä kun on nykypatentit "vanhentunut".
Onko siemeniä kylvössä???
Anonyymi: kaaleppi123 11.2.2016 9:47

Anonyymi
Niin kauan kuin patentit ovat voimassa, rahaa tulee. Mutta valtion nykyinen koulutuspolitiikka tulee romahduttamaan kaiken tutkimuksen tason Suomessa, joten goodbye patenttiroyaltit tulevaisuudessa.
Anonyymi: semmonen 11.2.2016 9:48

Anonyymi
Niin kauan kuin patentit ovat voimassa, rahaa tulee. Mutta valtion nykyinen koulutuspolitiikka tulee romahduttamaan kaiken tutkimuksen tason Suomessa, joten goodbye patenttiroyaltit tulevaisuudessa.


Tasohan nousee, kun ainoastaan pätevimmät tutkivat ja keskitytään olennaiseen.
Anonyymi: Assari 11.2.2016 10:05

Anonyymi
Ok! Juurihan Nokian kurssi syöksyi, kun Samsungilta saatavat patenttikorvaukset alittivat odotukset.
Anonyymi: YlosAlasYlos 11.2.2016 10:11
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Suomi-peli selvisi läpi homeen ja rahahuolien

28.09.2011 Recoil Games kertoo yllättävän suoraan, millaisen ponnistuksen takana myöhästynyt Rochard-peli oikein oli.


2013

Kolme vuotta sitten

Pelikonsolit pääsevät Kiinaan – tarkasti valvottuna

28.09.2013 Kiina on vihdoin sallimassa pelikonsolien myynnin halki maan, joskin ei ilman ehtoja. Aiemmat väitteet nettisensuurin poistamisesta uudella vapaakauppa-alueella saattavat sen sijaan olla vääriä.

.