Taloussanomat

Suomalainen startup-pankki myytiin Espanjaan

7.3.2016 15:53 Suomalainen pankkialan startup Holvi on myyty espanjalaispankki BBVA:lle. Holvi pysyy silti helsinkiläisenä, yrityksestä sanotaan.

Suomalainen startup-yritys Holvi siirtyy espanjalaisen BBVA-pankin omistukseen. Kauppahintaa yritykset eivät julkista.

Holvin brändiin tai johtoon ole kaupan myötä tulossa muutoksia, yrityksen viestinnästä vastaava Elina Räsänen kertoo Taloussanomille.

– Holvi jatkaa itsenäisenä tekijänä niin kuin tähänkin asti, ja pääkonttori pysyy Helsingissä, Räsänen sanoo.

Sen sijaan Holvi odottaa pääsevänsä hyötymään BBVA:n kansainvälisistä verkostoista. Holvin toimilupa kattaa koko Euroopan, ja yritys pyrkii laajenemaan uusille markkinoille vielä tänä vuonna.

Räsäsen mukaan Holvia pystytään jatkossakin kehittämään sellaisena kuin se on, koska Holvilla ja BBVA:lla on samanlainen näkemys digitalisaatiosta.

Yrittäjän eikä pankin näkökulmasta

Vuonna 2011 perustettu Holvi tarjoaa pankkipalveluja pienille ja mikroyrityksille. Palveluihin kuuluu muun muassa automatisoitu kirjanpito, laskutustyökalu ja oma verkkokauppa.

Perustajat ovat kaikki yrittäjiä itsekin. Pankkitaustaa heillä ei ole.

– Lähtökohta on, että tehdään yrittäjän eikä perinteisen pankkimaailman näkökulmasta. Mietitään, millaisia rahanhallintapalveluja yrittäjä tarvitsee ja miten yrittäjän byrokratiaa voidaan vähentää, Räsänen kertoo.

Perustajat tulevat teknologia- ja design-aloilta, ja parikymmenhenkiseksi kasvaneessa tiimissä on väkeä myös pelialalta ja digitaalisten palveluiden kehittämisestä.

Myöskään asiakkaiden määrää Räsänen ei paljasta. Yksi suurimmista on joka tapauksessa Slush.

Jutun kirjoitti: Laura Manninen

Laura Manninen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (6)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Vau. :) Itse olen BBVA:n yrittäjäasiakas ja olen tyytyväinen palveluihin mitä he tarjoavat ja myöskin siihen, että rahat liikkuu nopeasti, helposti ja maksutta. Automaatitkin on kunnollisia, eli niihin voi tallettaa suoraan rahaa, eli yönkassa on samantien tilillä.
Anonyymi: OnneksiOlkoon 7.3.2016 16:54

Anonyymi
Milloinkohan alkaa yt:t Suomen päässä?
Anonyymi: marttismartti 7.3.2016 17:39

Anonyymi
"Milloinkohan alkaa yt:t Suomen päässä?"

BBVA:lla on noin 110000 työntekijää. Sammolla ja Nordealla on yhteensä joku 36000 työntekijää. Osuuspankilla joku 12000. BBVA on snadisti isompi pankki.
Anonyymi: Vähänisompi 7.3.2016 18:42

Anonyymi
"Milloinkohan alkaa yt:t Suomen päässä?"

BBVA:lla on noin 110000 työntekijää. Sammolla ja Nordealla on yhteensä joku 36000 työntekijää. Osuuspankilla joku 12000. BBVA on snadisti isompi pankki.


Totta.Firmassa on 20 henkeä. Tuskin sitä ostettiin jotta saataisiin 'kustannussäästöjä' irtisanomisillla.
Anonyymi: Mietipavahan 7.3.2016 20:08

Anonyymi
Kyse on niin Isosta yhtiöstä, että sen johto ei ole koskaan paikalla, mutta aina läsnä. Tässä mielessä se muistuttaa jotakin vielä Suurempaa.

Suomen tasavallan Hallitusta emme tule myymään, niin suurta hätää ei tähän maahan tule kuuna päivänä.
Anonyymi: kuunapäivänä 8.3.2016 0:12

Anonyymi
Yritin kerran ehdottaa, että museovirasto hankkisi nettisovelluksen, joka hake eri lähteistä löytyvät tiedot siitä museokohteesta, jota henkilö on katsomassa, mutta ei ne tajunneet käyttäjänäkökulmaa. Edelleen tieto haetaa kuin kirjastosta, eli täytyy tietää mistä tiedon hakee.
Anonyymi: kehitysmyydäänpois 8.3.2016 13:58
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nolot kappaleet levisivät, Spotify korjaa

30.09.2011 Spotify parantaa musiikin kuuntelijoiden yksityisyyttä, mutta ei tehnyt mitään Facebook-pakolle.


2013

Kolme vuotta sitten

IOS 7 kikkailee käyttäjiä vessanpöntölle

30.09.2013 IPhonen ja iPadin kiitelty iOS 7 -käyttöjärjestelmä ei näytä soveltuvan kaikille käyttäjille. Osa oirehtii jopa fyysisesti.

.