Taloussanomat

"Kehotan kaikkia pysymään kaukana" – Mikko Hyppönen yhdistettiin OneCoiniin

OneCoinin markkinointimateriaalia viime keväältä.
Kuva: Terho Vuorinen

14.3.2016 16:56 Mikko Hyppösen väitetään hyväksyneen kiistellyn virtuaalirahan. Hyppönen kumoaa väitteen hölynpölynä.

Tietoturvan rokkitähti Mikko Hyppönen sanoutuu irti väitteistä, joiden mukaan hän olisi perehtynyt valuuttaan ja todennut sen oikeaksi.

"Onecoin-uskovien" väitteen toi julkisuuteen tviitissään Petteri Järvinen.

– Joo, en ole tarkistanut ja kehotan kaikkia pysymään kaukana Onecoinista, vastasi Hyppönen.

KRP tutkiskeli virtuaalivaluutan toimintaa viime vuonna, mutta päätti marraskuussa olla aloittamatta esitutkintaa.

Poliisin päätös perustuu siihen, että rahan louhintaan käytettävä koodi ei ole julkista, eikä tietoa tutkintaan ole riittävästi.

OneCoinin mukaan koodi julkaistaan aikaisintaan tämän vuoden lopulla, kun 50 prosenttia kolikoista ja 70 prosenttia valuutasta on synnytetty.

KRP kehotti marraskuussa ihmisiä varovaisuuteen "tämänkaltaisten palveluiden hankinnassa", koska niihin liittyvät taloudelliset ja rikosoikeudelliset riskit ovat vaikeasti ennakoitavissa.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (26)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tämä on taas joku uusi bulgarialainen ponzihuijaus.
Anonyymi: Tyhjätasku 14.3.2016 17:19

Anonyymi
Mitä rikollinen voi muuta tehdä kun pitkittää omaa tuomiotaan kiistäen kaiken, niin kaikki muutkin ovat tehneet mutta tämä on tyhmyyden perikuvaa.

§ 39. kieltäytyy ymmärtämästä, ei sen ihmeempää ja taas se suomalainen pummi asialla. Osaat lukea et voi kiistää mitään.
Anonyymi: laki_tyhmyyteen 14.3.2016 17:45

Anonyymi
Tuulipukukansa on mennyt mukaan suurin joukoin. Kun kerran moninkertaisia voittoja luvataan vaan "harvoille ja valituille" niin totta kai. Mihin saa allekirjoittaa.
Anonyymi: JarnoB 14.3.2016 17:45

Anonyymi
No myn hyppysistä on yksikin kolikko pysynyt kaukana.
Anonyymi: paukinen 14.3.2016 17:48

Anonyymi
Molemmat miehet taitaa olla näiden bit coin yritysten takana? En itse tule koskaan käyttämään F-Securea ilmaiset ovat parempia ja pystyy jokainen itse configuroimaan mieleisekseen. Itse ainakin haluan ohjelman jolla itse kontrolloin milloin mikin ohjelma tai sen osa on käytössä ja milloinka en halua.
Anonyymi: Epäilevä 14.3.2016 18:03

Anonyymi
Täysin verkostomarkkinointia,tämä kupla puhkeaa myös ajan kanssa,"huipulla" keräävät sen 10 prosenttiaan jokaisesta höynäytettävästä ja niin kauan kun niitä riittä tili juoksee,toki myyntihän ei ole vastikkeentonta,saat siitä sen tietokoneohjelman ja opetuksen,tällä yritetään kiertää rikosepäilyt ;) Olet myynnyt tuotteen......jos niistä esittelyn jutuista pitäisi edes puolet paikkansa eikai kukaan enään duunissa kävisi,tuo kannattaisi jo luvatuilla tuotoilla rahottaa velkarahalla :)
Anonyymi: Järki 14.3.2016 18:21

Anonyymi
Molemmat miehet taitaa olla näiden bit coin yritysten takana? En itse tule koskaan käyttämään F-Securea ilmaiset ovat parempia ja pystyy jokainen itse configuroimaan mieleisekseen. Itse ainakin haluan ohjelman jolla itse kontrolloin milloin mikin ohjelma tai sen osa on käytössä ja milloinka en halua.


F-secure on just huippu, siihen ei päde edes Bill Gatesin palautuspiste, niin senkin voi suosista ottaa pois käytöstä, securen mukana tuleva muuri on hyvä ja todella helppo käyttönen lisä, yks rasti ja secure älähtää heti, jos esim Bill Gates on tunkenut päivitystenmukana spywaree tietoturvapäivityksenä.
Anonyymi: Makuasia 14.3.2016 18:33

Anonyymi
Paljonpa taas kiinnostaa jonku hyppösen kommentit,
Anonyymi: jaajol 14.3.2016 18:43

Anonyymi
Kumpikin asiantuntija on Bitcoinin omistajia ja tuntevat lohkotekniikan. Tietävät ettei Onecoin ole huijausta vaan ovat omankin kolikkolompakkonsa samalla periaatteella rakentaneet.
Onecoin ei ole vain kryptovaluutta vaan alustalla on paljon muuta, esim aukeaa 20 000 kauppapaikkaa tässä kuussa. Onecoin levittäytyy verkostona ympäri maailmaa ja se takaa että pienet, käyhät ihmiset, joilla ei kolmansissa maissa ole edes mitään mahdollisuutta pankkitiliin saavat sellaisen. Harmillista perinteisille pankeille on tietenkin se, että ne menettävät todella tuottoisan rahastuksen esim siirtotyöläisten palkansiirroissa, Onecoinissa valuutta siirtyy ilman kuluja tilipussista kaupan kassaan vaikka toisella puolella maapalloa. Ei ihme että perinteisistä rakenteista hyötyvät yrittävät isoon ääneen huutaa - huijausta !!!!! eivät itse pääse enää rahastamaan-
Anonyymi: Huijattu 14.3.2016 19:02

Anonyymi
Pyramidihuijauksessa ensimmäiset tienaa aina eniten, laillisessa binääripalkkioissa myöhemmin lähtenyt voi tienata enemmän. Tässä kuussa voidaan verkkokaupasta Onecoin kolikoilla ostaa ja maksaa tuotteet. Fakta, Onecoin ei ole pyramidihuijaus. Petterin mielipiteet tulee jo tässä kumottua.
Anonyymi: Nikkeli 14.3.2016 19:28
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Sähkön hinta määrää ict-vihreyden

26.09.2011 Sähkön hinta ja energiakulujen näkyvyys ajaa suuria tietotekniikka- ja tiedonsiirto-organisaatiota kohti kestävää kehitystä.


2013

Kolme vuotta sitten

Britannian älymittariohjelma leikkaa kaksi miljardia tonnia hiilidioksidipäästöjä

26.09.2013 Britannia tavoittelee älymittareihin perustuvalla ohjelmalla kahden miljardin tonnin vuosittaisia leikkauksia hiilidioksidipäästöihin.

.