Taloussanomat

Operaattoridraama kiihtyy: Elisa jatkaa Anvia-tarjousta ja murjoo ostojärjestelyä

Kuva: Kai Sinervo

16.3.2016 13:29 DNA:n pääomistaja Findan ja Anvian kaupat eivät ole Elisan mieleen.

Teleoperaattori Elisa ilmoittaa jatkavansa ostotarjoustaan teleyhtiö Anviasta 24. maaliskuuta asti. Hinta on ennallaan 2000 eurossa osakkeelta.

Operaattori perustelee ostotarjouksen jatkamista sillä, että se on "herättänyt yhä suurempaa kiinnostusta".

Elisa on havitellut Anviaa jo loppukesästä 2014. Anvian hallitus on vastustanut Elisan yritysvaltausta.

Anvia on muun muassa harkinnut listautumista Helsingin pörssiin. Uusimpana käänteenä DNA:n pääomistaja Finda kertoi ostavansa 42 prosentin osuuden Anvia Telecomista.

Käytännössä Finda suuntaa osakeannin Anvialle. Tämän jälkeen pohjalaisen Anvian omistus Findasta on 13 prosenttia. Järjestely ennakoidaan saatavan päätökseen huhti–kesäkuussa.

Anvian toimitusjohtajan Mika Vihervuoren mukaan kauppaa alettiin pohjustaa jo kesällä 2014, eikä se ei liity hänen mukaansa Elisan ja Anvian viimeaikaisen omistusvääntöön. Sen sijaan taustalla on Anvian kasvustrategia. Vihervuori kommentoi asiaa maaliskuun alussa.

Elisa ei kuitenkaan pidä kuviosta.

– Anvian telecom-liiketoimintaa koskeva järjestely DNA:n pääomistajan Findan kanssa suuntaa yhtiön panostukset muualle Suomeen ja lisää merkittävästi riskiä Anvian omistajien omistaja-arvoon, Elisa sanoo tiedotteessaan.

"Tiedot eivät ole antaneet riittävän selvää kuvaa"

Elisa pyytää Anvian hallitukselta perusteluja järjestelystä yhtiökokouksessa.

– Yhtiön julkisuuteen antamat tiedot eivät ole antaneet riittävän selvää kuvaa strategisesti merkittävästä järjestelystä ja sen vaikutuksista omistajille, Elisan talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen sanoo tiedotteessa.

Anvia eli entinen Vaasan Läänin Puhelin on Suomen neljänneksi suurin teleoperaattori.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kohta pystyn ostamaan koko Anvian käyttäen OneCoinin kryptotokeneita. Bulgariasta Päämajasta ilmoittivat näin, koska olen ollut etujoukoissa louhimassa.
Anonyymi: TokenMan 16.3.2016 13:35

Anonyymi
Ei liene yllätys kenellekään että Elisa ei tykkää. Mieluummin haluaisi itse vallata osuuksia kilpailijan nenän edestä jos vain suinkin jollakin keinolla onnistuu. Lennokkaat omat tulkinnat ovat yksi osa yrityksiä.
Anonyymi: aika_näyttää 16.3.2016 14:58

Anonyymi
Toivon että se on Finda joka nappaa Anvian, elisa möhköfantin ei tarvitsisi enää laajentua.
Anonyymi: huhhuh1 16.3.2016 19:12

Anonyymi
Toivon että se on Finda joka nappaa Anvian, elisa möhköfantin ei tarvitsisi enää laajentua.


Samaa mieltä olen itsekin. Elisa tuppaa latistamaan kaiken mihin se koskee. Kyllä tämä finda-järjestely on kaikkia muita osapuolia (asiakkaat, osakkeenomistajat, henkilökunta, paikallinen liike-elämä, anvia yrityksenä) elisaa lukuunottamatta parhaiten palveleva ratkaisu.

On myös poikkeuksellisen hienoa nähdä kun jotkut vielä jaksavat nykypäivänä taistella sen puolesta mitä ovat rakentaneet ja mihin uskovat, eivätkä vain nosta heti käsiä pystyyn vihamielisen yritysvaltauksen edessä!
Anonyymi: Aarne_ 16.3.2016 21:20

Anonyymi
Kunhan nyt joku ostaisi pois. En itse enää onneksi Seinäjoella elä mutta Anvian toiminta ja tarjonta on uskomattoman ala-arvoista muuhun maahan nähden. Tulisi joku roti sinnekkin kun päästäisiin eroon tuosta firmasta.
Anonyymi: Draugo 17.3.2016 8:14
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Twitter löysi veroparatiisin Euroopasta

26.09.2011 Mikroblogipalvelu Twitter perustaa kansainvälisen toimiston Irlantiin, Dubliniin.

.