Taloussanomat

Löysikö Bittium kumppanin Yhdysvalloista?

Tough Mobile

23.3.2016 07:30 Turvallisia viestintäratkaisuja kehittävän Bittiumin osake oli maanantaina kovassa nosteessa, kun amerikkalaisen Harrisin huhuttiin olevan kiinnostunut Bittiumin älypuhelimesta. Bittium pysyy niukkasanaisena.

Oululaisen Bittiumin eli entisen Elektrobitin osake on viime päivinä soutanut, kun markkinoilla on liikkunut huhuja yhteistyösopimuksista, jotka koskevat Bittiumin turvapuhelinta.

Huhujen mukaan kumppani olisi amerikkalainen miljardiliikevaihtoa pyörittävä Harris-konserni.

Bittium on hakenut viranomaisille ja turva-alan yrityksille suunnatun Tough Mobilen jakeluun yhteistyökumppaneita eri puolilta maailmaa.

Toimitusjohtaja Hannu Huttusen mukaan kumppaneita on jo useampia. Hän pysyy harvasanaisena Harris-yhteistyön suhteen.

– Mihinkään yksittäiseen kumppaniin meillä ei ole mahdollisuuksia ottaa kantaa luottamuksellisuuden takia, Huttunen sanoo Taloussanomille.

Bittium kertoi myös saaneensa Viestintäviraston hyväksynnän Tough Mobilessa Suomessa käytettävälle salausjärjestelmälle eli Digia Salpa -ratkaisulle.

– Varsinaisen laitteen turvallisuudelle on saatu Suomessa hyväksyntä jo aikaisemmin. Nyt kokonaisuudessa on salattu laite, salattu tiedonsiirto ja salattu puhe, toteaa Huttunen.

– Tämä ratkaisu on suunnattu pääasiassa kotimarkkinoille Suomeen. Meillä on kuitenkin myös yhteistyökumppaneita, joiden kanssa kehitetään vastaavia ratkaisuja muualla maailmassa.

Nokiakin mahdollinen?

Kotimaassa Bittiumin lonkerot ulottuvat moneen suuntaan. Markkinoilla on huhuttu Bittiumin ja Nokian tulevasta turvapuhelinyhteistyöstä. Huttunen ei kiellä tunnusteluja.

– Julkisuudessa on jo kerrottu, että seuraavan sukupolven viranomaisverkkotoiminnassa, joka on yksi Nokian kohdemarkkina, olemme kehittäneet yhdessä teknologiaa ja tuotedemoja.

Suomessa Bittium on tehnyt pitkään yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa. Yhtiö on kehittänyt armeijan kenttäolosuhteisiin tarkoitettua radiojärjestelmää.

Teknologiayhteistyö ulottuu kuitenkin paljon kauemmaksi eli "kymmenien vuosien taakse".

– Olemme kehittäneet maavoimille laajakaistaista liikkuvaa tiedonsiirtojärjestelmää. Taktista langatonta runkoverkkojärjestelmää on tarkoitus myydä myös ulkomaisille asiakkaille, Huttunen sanoo.

– Puolustusteollisuudessa myyntisyklit ovat pitkiä ja järjestelmäkaupan tekeminen vaatii useita vuosia. Viime vuoden lopulla oli ensimmäinen koetoimitus Suomen ulkopuolelle ja tavoite on jatkaa tästä eteenpäin.

Elektrobit muuttui viime kesänä Bittiumiksi yhtiön myytyä Automotive-liiketoimintansa saksalaiselle Contintentalille. Bittium jäi pyörittämään langatonta liiketoimintaa.

Jutun kirjoitti: Sami Noponen

Sami Noponen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (3)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ongelman on se, että kurssi karkaa käsistä kun on käänteinen splitti tehty. Nyt on aika sijoittaa ettei osakkeesta tule liian "kallis", muuten porukka jää herkästi odottamaan slittausta mitä ei tehdä ennenkuin kurssi on karannut tyyliin 30-50€.

Tämä vois tapahtua lyhyelläkin aikataululla koko kurssin karkaaminen, koska jos entiset Nokia sijoittajat näkevät tässä paikon, niin Bittium splitataan vähän hemmetin monta kertaa vielä. Puhumattakaan ulkomaalaisista sijoittajista.

Nyt yhtiö aiotaan pitää suomalaisten hyppysissä kun asioista ei uskalleta hiiskua, muttei toivottu yhtiöön sijoitettavan liikaakin ettei arvostus mene ostajan silmissä. Jenkit haluaa ostaa koko puljun mielummin kuin tehdä lisenssikauppaa jne. Se mitä jenkit ei voi kontrolloida nyt, on toi puhelin. Joko terroristit tai he, mutta hinta on saatavba niin kovaksi ettei jenkit saa tätä firmaa vaan piensijoittajat hyötyisivät tästä. Lipsautusten jälkeen nyt tähän kannattaa sijoittaakin.
Anonyymi: vinkkivinkki 23.3.2016 8:27

Anonyymi
Jenkit saa tämän firman siitä syystä että he ainona osaa tehdä toimivaa softaa ja suljettuna.
Kukaan järkevä ei osta mitään avointa räpellystä.
Anonyymi: Jenkit_vie_tämänkin 23.3.2016 8:41

Anonyymi
Jenkit saa tämän firman siitä syystä että he ainona osaa tehdä toimivaa softaa ja suljettuna.
Kukaan järkevä ei osta mitään avointa räpellystä.


Niin, että yrität selittää että on jonkinlainen etu kun koodi on suljettua eikä voida tietää millaista koodia laitteessa pyörii ja mitä tekee siinä?

Avoin koodi on tätä päivää ja softaa on helppo ja nopea korjailla tarvittaessa. Päinvastoin kuin suljetussa voi vain ottaa yhteyttä haltijaan ja odotella jospa edes vastaisivat jotakin.
Anonyymi: KelaasNyVähä 23.3.2016 17:06
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Aikakapseli kaivettiin ylös – sisällä Steve Jobsin hiiri

25.09.2013 1980-luvulla Aspeniin haudattu "aikakapseli" sisältää muun muassa Steve Jobsin kuuluisan hiiren. Kapselin luultiin jo kadonneen iäksi.

.