Taloussanomat
MacWorld NY

Apple: nopeutta ja ohjelmia luvassa Mac OS X:lle

19.7.2001 11:28 Apple Macintoshien ympärille keskittyneet MacWorld New York -messuilla esiteltiin Mac OS X:lle monia tarpeellisia ohjelmia ja pelejä.

Applen toinen perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Steve Jobs esitteli yhtiön uudelle käyttöjärjestelmälle kasan ohjelmia, pelejä ja tulevan päivityksen.

Mac OS X:n seuraavan päivityksen versionumero tulee olemaan 10.1. Se on ensimmäinen suurpäivitys muutaman kuukauden ikäiseen käyttöjärjestelmään. Päivitys on ilmainen ja ilmestyy jakeluun syyskuussa.

Tulevan päivityksen on luvattu tuovan paljon kaivattuja parannuksia, kuten nopeutta, muutoksia käyttöliittymään, jokapaikan tuen polttaville romppuasemille, dvd-levyjen soitto-ohjelman, laajemman tuen tulostimille sekä Windows-tiedostonjaon.

Jobs esitteli keskeneräistä päivitystä MacWorldissä ja ainakin katsojat tuntuivat olevan haltioissaan. Erityisesti Jobs painotti ohjelmien käynnistymisnopeutta demossaan ja nähydyn perusteella jopa joukko ohjelmia käynnistyi silmänräpäyksessä.

Kyseisen esityksen aikana X:n dvd-soitto-ohjelma kaatui ensimmäisellä yrityksellä, mutta ohjelman toinen käynnistyskerta pelasti yhtiön toimitusjohtaja nololta tilanteelta.

Tulevan päivityksen mukana käyttöjärjestelmästä pitäisi löytyä myös laaja tuki digitaalikameroille. Tätä Jobs ei voinut esitellä, sillä tilaisuuteen mukaanotettu digipokkari ei suostunut käynnistymään.

Lisää keskeneräisiä tuotteita

Microsoft on siirtymässä Mac OS X -aikaan tuomalla seuraavan Office-pakettinsa Mac-puolella vain Mac OS X:lle. Officen X-version pitäisi olla ainakin visuaalisesti huippuluokkaa, kuten kaikki muutkin Aqua-liittymää käyttävät ohjelmat.

Adobe puolestaan esitteli kolmea tuotetta: Illustratoria, Goliveä ja Indesigniä. Valitettavasti Photoshopin X-versiosta ei puhuttu sanakaan.

Myöskin Adoben kilpailija Quark esitteli tulevaa viitosversiotaan QuarkExpress-taitto-ohjelmastaan. Siihen on lisätty paljon kaivattuja ominaisuuksia kuten taulukko-tuki ja laajasti toimiva Print to Webpage -toiminto.

Tietokanta-puolelta esiteltiin Filemaker Pro:n Mac OS X-versio. Ne jotka tarvitsevat Macissaan vaikka Autocadia, voivat käyttää sitä Connectixin VirtualPc:ssä, joka tukee myös Microsoftin tulevaa Windows XP:tä. Ja ne, jotka pitävät puheella käytettävästä tietokoneesta, voivat hankkia itselleen IBM:n Viavoicen Mac OS X:lle. Viimeisenä hyötypuolen ohjelmista esiteltiin Alias Wavefrontin ammattilaisille tarkoitettu 3D-sovellus Maya, jonka pitäisi olla jo nyt myynnissä.

Kovimpana pelimaailman uutisena Blizzard ilmoitti tuovansa Warcraft 3:n Mac OS X-yhteensopivana. Tämän lisäksi myös Eidos esitteli X-pelejä.

Opetusohjelmien saralla esiteltiin Worldbook-multimediatietosanakirja, joka osaa hyödyntää myös internet-yhteyttä.

Jutun kirjoitti: Matias Mäki

Matias Mäki

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Tatu Ylönen palaa puikkoihin

26.09.2011 Tietoturvayhtiö Tectia eli entinen SSH vaihtoi toimitusjohtajaa.


2013

Kolme vuotta sitten

Google Play liian vaarallinen tavalliselle käyttäjälle

26.09.2013 Android on maailman yleisin älypuhelinkäyttöjärjestelmä. Ja samalla turvattomin. Edes Google Play ei ole turvan takuu.

.