Taloussanomat

Roskalaskuri laskee kotien jätemäärät

Kuva: YTV

20.4.2011 11:28 HSY eli Helsingin seudun ympäristöpalvelut on tuonut verkkoon jätelaskurin, Konstan.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut on avannut verkkopalvelun, joka mahdollistaa kotitalouksien jätemäärien ja kasvihuonepäästöjen arvioinnin. Myös vertailu muiden kotitalouksien jätemääriin on mahdollista. Palvelu ristittiin Konstaksi.

Konstan tarkoitus on ohjata ihmisiä jätteiden vähentämiseen ja lajittelemiseen.

Laskuri esittää kysymyksiä kulutustottumuksista, jätteiden lajittelusta sekä kierrättämisestä. Näiden perusteella laskuri arvioi kodin jätemäärät ja kasvihuonepäästöt. Taustatietona toimii vuoden 2006 tutkimusaineisto pääkaupunkiseudulta.

Palvelu on osa EU-rahoitteista Julia 2030 -ilmastohanketta. Konsta on käytettävissä osoitteessa konsta.hsy.fi.

Jutun kirjoitti: Henrik Kärkkäinen

Henrik Kärkkäinen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Joo olis voinut tosiaan olla parempikin käytettävyys.
Anonyymi: g4g 20.4.2011 14:49

Anonyymi
Kuuluuko siihen mukaan laskuri josta selviää nk. kiinteiden aineiden ja nesteen valuttaminen WC pönttöön ja hiilijalanjälki sille?
Anonyymi: KurreS 20.4.2011 17:40

Anonyymi
En usko koko laskuriin. Näytti välillä negatiivista tulosta. Lähdekoodikin kamalaa katseltavaa.
Anonyymi: Veronmaksaja 20.4.2011 18:52

Anonyymi
Ketä kiinnostaa joku vi**n jätelaskuri. Itse en lajittele ainoatakaan roskaa, kaikki lähtee sulassa sovussa roska-auton matkaan. Nykyajan muotihömppää koko tun lajittelu ja kierrätys, yhtä tyhjän kanssa.
Anonyymi: kaatis imee 20.4.2011 22:43

Anonyymi
"Palvelu on osa EU-rahoitteista Julia 2030 -ilmastohanketta."

Ensin se on maksutonta ja sitten se muuttuu maksulliseksi "väliaikaisena" maksuna ja lopuksi se muuttuu EU:n liittovaltion veroksi. Ja sitten aletaan tätä veroa nostelemaan joka vuosi. Kannattaa karttaa kaikkea mikä liittyy "ilmastohankkeisiin" koska tästä on jo huonoja kokemuksia mm. päästökaupan, jätevesipäätösten ja viinabensiinin vuoksi.
Anonyymi: ei kiitos 21.4.2011 6:02
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Komeettaluotain kaput: Nasa jättää jäähyväiset

25.09.2013 Deep Impact -tehtävä koki äkillisen lopun, joskin avaruusluotain ennätti tehdä tärkeää tutkimusta useita vuosia.

.