Taloussanomat

Google teki jättiremontin hakutuloksiin

Googlen uusittu hakumenetelmä ymmärtää, milloin käyttäjä etsii hakuun liittyvää tuoreinta tietoa.
Kuva: Google

4.11.2011 09:11 Google teki suuren muutoksen hakumenetelmiinsä. Muutos nostaa hakutulosten kärkeen hakurobotin löytämät tuoreimmat päivitykset. Se vaikuttaa 35 prosenttiin kaikista tuloksista.

Googleblogissa torstaina julkistettu tuoreusalgoriytmi käytää hyväkseen helmikuussa käyttöön otetun Caffeine-robotin löytämää ja indeksoimaa tuoretta aineistoa. Caffeine hakee palvelimilta jatkuvasti päivitettyä aineistoa. Tavallisesti hakurobotit vierailevat palvelimilla parin viikon välein.

Googlen uusi tuoreusalgoritmi osaa erottaa meneillään olevat, jatkuvasti päivittyvät sisällöt, kuten uutis- tai urheilutapahtumat ruokaresepteistä tai käyttöohjeista.

Uusi hakutulosten järjestämismenetelmä ei vaikuta sivulla näytettäviin mainoksiin.

Hakutulosten tuoreuden tärkeys ei ole uusi oivallus Googlelle, sillä se alkoi tehdä tehdä yhteistyötä Twitterin kanssa jo vuonna 2009.  Google.com/realtimen tulokset sisäsivät myös Twitter-viesteihin kohdistuvia hakutuloksia. Google maksoi Twitterille sisällöstä. Yritykset eivät kuitenkaan päässeet sopimukseen jatkosta. Sopimus raukesi heinäkuussa ja Google sulki palvelun.

Twitterin lisäksi Googlen menetelmämuutosta on vauhdittanut Facebook, joka ryhtynyt puskemaan käyttäjille sisältöä reaaliajassa. Myös Microsoftin hakukone Bing käyttää tuoreinta tietoa etsiviä hakurobotteja.

Googlen aikoo kohdistaa haut myös omaan Google+ -nettiyhteisön päivityksiin.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (21)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Uusi hakutulosten järjestämismenetelmä ei vaikuta sivulla näytettäviin mainoksiin."

Ei tietenkään, Googlen asiakkaat, mainostajat, tulee pitää tyytyväisinä. Mainostajillehan näitä ominaisuuksia kehitetään, useimmin päivittyville sivuille on helppo myydä mainoksia.

Adblock
Anonyymi: Mr. Adblock 4.11.2011 9:52

Anonyymi
Ilmankos toggle ja ircfast löytyy ensimmäisenä useissa tiedostohauissa
Anonyymi: lisää haittaohjelmia 4.11.2011 9:54

Anonyymi
Kirjoita googleen:

Do a barrel roll
Anonyymi: WOW-efekti. 4.11.2011 10:04

Anonyymi
> julkistettu tuoreusalgoriytmi
> tuoreusalgoriytmi
> algoriytmi
Anonyymi: Automaattinen oikein 4.11.2011 10:21

Anonyymi
Ihan hyvä vaan, usein löytyy viestejä eri päivinä ja vuosina eri linkeissä eikä järjestystä löydy tuoreesta vanhimpaan.
Anonyymi: Nimetön 4.11.2011 10:43

Anonyymi
Tuli testattua
Anonyymi: Nimetön 4.11.2011 11:11

Anonyymi
Surkea floppi! Kun etsii jotain työperäistä, niin vaikea on nykyään löytää. Vaikka tietää mitä hakee, niin sittenkin pitää arvailla kuin ruutuvisassa että meneeköhän nyt veikkaus oikein.

Ennen kun laittoin vähän sinnepäin, niin löysi riittävän karkeita tuloksia ja niistä etsimänsä, mutta ei onnistu nykyisin.
Anonyymi: elämä ei ole pelkkää 4.11.2011 11:42

Anonyymi
Kuten eräs kirjoittaja totesi, googlen tulokset ovat heikentyneet, tulee paljon ruputuloksia jotka eivät liity etsittyyn asiaan oikeastaan mitenkään. Joskus 5 vuotta sitten tilanne oli parempi.
Anonyymi: antihannuhanhi 4.11.2011 12:03

Anonyymi
Surkea floppi! Kun etsii jotain työperäistä, niin vaikea on nykyään löytää.


Kappas, joutuuko tekemään nykyään sitte töitä?
Anonyymi: Google tekee työt va 4.11.2011 12:35

Anonyymi
Toista se oli googlen alkuaikoina, silloin vielä haulla löysi jotain mitä ei olisi saanut eräiden tahojen mielestä löytää. Nyt ei toimi enään. Haut on siivottu.
Anonyymi: verkot tötterölle 4.11.2011 12:59
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kallasvuon työt loppuvat Nokia Siemensissä

29.09.2011 Nokia Siemens Networks saa uuden päätoimisen hallituksen puheenjohtajan. Nykyinen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on päättänyt lähteä. Tilalle astuu tietoliikenneyritys TDC:n talousjohtaja Jesper Ovesen.

.