Taloussanomat

Sonera pitää Skype-puhelun ilmaisena – toistaiseksi

Kuva: Marja Airio/Lehtikuva

20.4.2012 09:42 Teleoperaattori Sonera ei ota vielä käyttöön emokonserniin tulevaa hinnoittelua, jossa ryhdytään laskuttamaan langattomista VoIP-puheluista.

Telekonserni TeliaSonera kertoi torstaina osavuosituloksen yhteydessä ryhtyvänsä veloittamaan kännykällä soitetuista ilmaisista nettipuheluista. Ilmaiset puhelut onnistuvat esimerkiksi Skype-sovelluksen avulla.

TeliaSonera ryhtyy veloittamaan Skype-puheluista kevään aikana Espanjassa. Ruotsiin maksulliset Skype-puhelut tulevat kesällä. Maksu tulee uusiin myytäviin liittymiin.

Suomessa Skype- ja langattomiin VoIP-puheluihin ei ole toistaiseksi tulossa lisämaksua.

– Suomessa ei ole mitään hintamuutoksia pöydällä,  Soneran viestintäjohtaja Timo Saxén sanoo.

Saxén uskoo kuitenkin, että kaikki operaattorit joutuvat muuttamaan hinnoittelumallia tulevaisuudessa.

Datapalveluiden ja tietoliikenneyhteyksien käyttö vaatii Saxénin mukaan muutosta taksoihin. Nykyisessä mallissa operaattorit saavat suuren osan tuloistaan perinteisistä palveluistaan, kuten puheluista. Suuria investointeja operaattorit joutuvat kuitenkin tekemään tiedonsiirtoverkkoihin.

– Nyt jos on 30 euron puhelulasku, siitä 22 euroa on puhetta ja tekstiviestiä, 8 euroa dataa. Tulevaisuudessa laskussa 10 euroa voi olla puheluita, 12 euroa dataa ja loput erilaisia palveluita, Saxén kertoo esimerkkinä.

Saxén uskoo, että tulevaisuudessa valittavana voi olla erihintaisia palveluja. Asiakas voi valita esimerkiksi liittymän, johon kuuluvat VoIP-puhelut.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (61)


Anonyymi
Pellejä. Minäkin haluaisin laskuttaa toisten firmojen palveluista. Sillä lailla saa rahaa.
Anonyymi: Vastustamme innovaat 20.4.2012 19:00

Anonyymi

Skypellä voi soittaa myös maksullisia puheluita. Miten ne seulotaan salatusta tiedonsiirrosta ulos?


Niistä maksetaan kahdesti
Anonyymi: keu keu 20.4.2012 19:07

Anonyymi
Mikseivät laskuta myös mun adsl Skype puheluista.. Tarttis vähän lisää riistoa siihenkin!!
Anonyymi: Sonera ulos Suomesta 20.4.2012 20:05

Anonyymi
Taitaa Sonera havita taman kisan. VoIP- palveluja tarjoavat muutkin kuin Skype. Lisaksi VoIP puhelun voin tehda p2p:na ja salattuna jolloin sen selvittaminen on paljon vaikeampaa; ja todennakoisesti laitonta. Vaikka eihan tama laittomuus ole aiemminkaan ollut Soneralle este...
Anonyymi: metoo1 20.4.2012 21:25

Anonyymi
Kuinka ilmaisia puheluita voi alkaa veloittamaan?
Anonyymi: Jep 21.4.2012 0:13

Anonyymi
Kuinka ilmaisia puheluita voi alkaa veloittamaan?


Homma toimii niin, ettei Skype toimi, jos ei maksa erityisestä Skypepaketista. Jos tämä on laillista, niin mitä muita palveluita voidaan blokata? Google? Youtube? Wikipedia? Digitoday?
Anonyymi: Korppi 21.4.2012 1:59

Anonyymi
EVVK.
FaceTime on parempi ja kaikilla ystävillä Ipadit ja Iphonet. Miksi siis käyttää jotain Skypeä?


Helposti. Skype toimii.
Anonyymi: Selkeä voittaja. 21.4.2012 10:12

Anonyymi
Operaattoreiden lisäarvo puheliikenteessä loppuu muutaman vuoden sisään, muutos on kipeä ja osa pelureista pudotetaan. Lakia tullaan muuttamaan opetaattorien suojaamiseksi, valtiolliset ja turvallisuuden intressit toki turvataan: salakuuntelu, hätäpuhelut jne. Muutos on silti välttämätön, koska puhelininfra ei kehity operaattorien toimesta. Operaattorit ovat laskutusautomaatteja, pienen lisäarvon volyymibisnestä. Suuri lisäarvo, innovaatiot, tulevat ihan muualta, mullistavat ja haastavat vallitsevat rakenteet.
Anonyymi: Riittävän älykäs 21.4.2012 11:02

Anonyymi
Kuinka ilmaisia puheluita voi alkaa veloittamaan?

Homma toimii niin, ettei Skype toimi, jos ei maksa erityisestä Skypepaketista. Jos tämä on laillista, niin mitä muita palveluita voidaan blokata? Google? Youtube? Wikipedia? Digitoday?


Kuvittelevatko operaattorit, että he voivat todellakin alkaa toimimaan kuin jokin kaapeli-tv tarjoaja?
Valitse kanavapaketti: google, digitoday, youtube
Muista osoitteista 5?/kk lisämaksu.

Valitettavasti muiden innovaatioilla ei voi rahastaa.
Mikäli omat rahkeet eivät riitä kuin bittien siirtämiseen paikasta toiseen kannattaa pitäytyä siinä, ettei sekin bisnes mene jollekkin toiselle.
Anonyymi: sonara tappaa intern 21.4.2012 14:16

Anonyymi
Taas näitä juttuja, kouluttamattomia ja tietämättömiä käytetään hyväksi :-(

Operaattoreiden olisi jo aika herätä siihen että maksulliset puhelut tulevat häviämään, 4G on nimenomaan sitä.

Tuo on selvää huijausta jos meidät laitetaan maksamaan kahteen kertaan verkon käytöstä, jota maksulliset voip-puhelut olisivat!

Jopa nykyinen roamin-maksu on jäänne puhelinlinjojen ajalta, kun oikeasti tekevät kyseisen selvityksen internetin kautta ja lähes ilmaiseksi!

Onneksi muitakin voip-sovelluksia löytyy kuin skype!
Anonyymi: Nype 21.4.2012 16:02
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kiinalaisraketti vie Taivaan palatsin kiertoradalle

28.09.2011 Kiinan avaruusohjelma ottaa pitkän askelen torstaina, kun Pitkämarssi 2F -kantoraketti vie matalalle kiertoradalle Taivaan palatsi 1:n.


2013

Kolme vuotta sitten

Musakone ja teholäppäri yksissä kuorissa – testissä Asus N550

28.09.2013 Asuksen uusi N550-matkamikro mainostaa itseään design-multimedialaitteena. Testasimme, mitä sliipattuun alumiinikuoreen pakattu kone tarjoaa.

.