Taloussanomat

Facebook: Puhelinnumeron kuolema alkaa tänä vuonna

Messenger toimii puhelimessa omana sovelluksenaan, ei enää osana Facebookia. Paitsi jos käyttää Facebookia verkkoselaimella.

8.1.2016 14:05 Facebookin Messenger-pomon mukaan pikaviestin tekee puhelinnumeroista turhia.

Puhelinnumero käsitteenä alkaa osoittaa vahvoja kuolemisen merkkejä vuonna 2016, ennustaa Facebookin Messenger-johtaja David Marcus blogikirjoituksessaan. Asiasta kirjoittaa myös Business Insider.

Facebook kehuskelee puhelinnumeron odotettavissa olevan kuoleman olevan pitkälti sen ansiota, sillä Messengeriä käyttää kuukausittain 800 miljoonaa ihmistä.

Pikaviestin hoitaa nyt myös puhelimen traditionaalisia tehtäviä, kuten äänipuheluita. Tämän lisäksi sillä onnistuvat videopuhelut, kuvien lähettäminen ja – ainakin joissain paikoissa – myös rahan lähettäminen.

– Voit soittaa video- tai äänipuheluita ilman tarvetta tietää vastapuolen puhelinnumeroa. Et tarvitse enää Facebook-tunnuksia käyttääksesi Messengeriä, minkä lisäksi se toimii kaikilla alustoilla. Voit jatkaa toisella laitteella siitä, mihin edellisellä keskeytit, Marcus kirjoittaa.

Koska kommentoija oli Facebookin Messenger-mies, ei niin ikään Facebookin omistaman WhatsAppin ääni kuulunut. WhatsApp-tunnukset perustuvat edelleen käyttäjän puhelinnumeroon, ja asian muuttamiseksi sovelluksen logiikka olisi myllättävä perinpohjaisesti.

Ristivetoa Facebookin sisällä? Mene ja tiedä, mutta pikaviestimien merkityksen lisääntymistä ei voi kiistää.

Jutun kirjoitti: Henrik Kärkkäinen

Henrik Kärkkäinen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (24)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Facebook puhuu roskaa, ei puhelinnumerot mihinkään katoa. Kaikki ei voi tai halua käyttää mokomia pikaviestimiä!
Anonyymi: heh-heh-hee 8.1.2016 14:36

Anonyymi
10 vuoden kuluttua tokko juurikaan enää myydään puhelimia, jotka eivät kykenisi ottamaan yhteyttä nettiin, eli sinänsä siirtymä internetin kautta kulkeviin viesteihin/puheluihin on hyvin mahdollista.

Mutta toivon, ettei ikimaailmassa synny sellaista dystopiaa missä viestintä on yhden yrityksen alustan päällä. Etenkään sellaisen yrityksen, jonka pääasiallinen tarkoitus tyrkyttää mainoksia/myydä puhelimen luottamuksellista sisältöä eniten tarjoaville.
Anonyymi: Väenö 8.1.2016 14:52

Anonyymi
Miten tiedät kentelle soitat ja kuka soittaa jos ei tarvitse mitään kirjautumista mese-ohjelmaan?

Todella helppo feikata, kuka soittaa....
Anonyymi: EiOikeinUso 8.1.2016 14:52

Anonyymi
Commandohan oli hieno peli, mutta miten tähän liittyy? Sen sijaan asiaan liittyy se että tämän muutoksen jälkeen mistä tahansa maailmaa voivat puhelinmyyjät soitella. Mainostuksella elävä Facebookhan varmasti vain tukisi sitä, tarjoten potentiaalisia profiileja maksusta.
Anonyymi: Lline 8.1.2016 14:54

Anonyymi
Facebook puhuu roskaa, ei puhelinnumerot mihinkään katoa. Kaikki ei voi tai halua käyttää mokomia pikaviestimiä!


Se että kaikki ei halua käyttää ei ole ennenkään ollut este muutokselle. Enemmistö kun käyttää niin se riittää, loput joutuu tyytymään.
Anonyymi: Muutos 8.1.2016 14:56

Anonyymi
Whatsappin lähtölaskenta on alkanut.

Zukkerperi ostaa pois kaikki kilpailevat viestintävälineet kunnes vaihtoehdot ovat Messenger tai savumerkit.

Ja jokainen syntyvä lapsi varustetaan sosiaaliturvatunnuksen sijaan Facebook-tilillä.
Anonyymi: Filttihattu 8.1.2016 15:00

Anonyymi
Ja meidänkö kaikkien pitää olla FB:n asiakas kommunikoidaksemme. Tai MS:n. Kun ovat molemmat suljettuja verkkoja joiden välillä ei ole liikennettä.
Anonyymi: Msveronmaksaja 8.1.2016 15:02

Anonyymi
Jaa, loppuisikohan samalla nalkutus puhelinnumeron lisäämisestä profiiliin. FB on sitä aika ajoin udellut jo useamman vuoden ajan mukamas turvasyistä, mutta nimenomaan turvasyistä en sitä myöskään anna.
Anonyymi: Nagwarea 8.1.2016 15:17

Anonyymi
Niin, puhelinnumerohan on outo jäänne releajalta. Harva pitäisi IP-osoitteidenkaan käytöstä www-osoitteiden sijaan, joten aika loogista olisi irtautua numeroista. Melkoisen harva puhelu soitetaan muutoinkin numeroa käyttäen - puhelinluettelostahan se valitaan nimellä, toki vielä tällä hetkellä ihan omasta.

Kyllä erilliset äänipuhelut taitavat oikeasti hiljalleen hävitä tämän kisan. Piti hävitä jo 2000-luvun alussa, mutta ovat sitkeämpiä kuin c-kasetti.
Anonyymi: 0400-xyz 8.1.2016 15:44

Anonyymi
Jos tuo messenkeri on brändätty facebookiksi, niin enpä taida käyttää.
Anonyymi: Käyttöriippuumonesta 8.1.2016 15:44
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Lehti: Nokia kehittää uutta käyttöjärjestelmää

29.09.2011 Nokia on aloittanut uuden, halpojen puhelinmallien käyttöjärjestelmän kehittämisen, talouslehti Wall Street Journal kertoo. Hankkeen koodinimi on Meltemi.

.