Taloussanomat

Ministeri Renault-autoista: Huijaussoftaa ei löytynyt

Kuva: ETIENNE LAURENT

15.1.2016 13:00 Ranskan energiaministeri Segolene Royalin mukaan viranomaiset eivät ole löytäneet huijausohjelmistoa Renault'n autoista, ainakaan toistaiseksi. Viranomaisten suorittamissa testeissä on kuitenkin käynyt ilmi, että Renault'n autojen päästöt ylittivät normit, Royal kertoi.

Ministerin mukaan päästöjen manipulointia on toistaiseksi löydetty vain saksalaisen Volkswagenin ajoneuvoista. Volkswagen kärähti päästöjensä peukaloinnista jo aiemmin viime syksynä.

Illalla puhuneen ministerin mukaan viranomaiset eivät havainneet torstaisissa ratsioissaan todisteita päästötulosten manipuloinnista. Royalin mukaan Renaultin osakkeenomistajien ja työntekijöiden tulisikin "levätä rauhassa".

Ranskan viranomaiset ovat suorittaneet useiden autonvalmistajien ajoneuvoille päästötestejä. Niiden perusteella useiden autojen päästöt ylittävät todellisuudessa testiolosuhteissa mitatut päästöt, Royal kertoi.

Kaikkiaan viranomaiset ovat testanneet 22 automallia Renault'lta, PSA:lta, Volkswagenilta, Mercedesiltä, BMW:ltä, Toyotalta, Fordilta ja Opelilta. Suunnitelman mukaan päästöt on tarkoitus testata yhteensä 100 automallista. Royalin mukaan päästötestit on tarkoitus laajentaa koskemaan myös Fiatin, Volvon, Suzukin ja Nissanin valmistamia autoja.

Jutun kirjoitti: Taloussanomat–Bloomberg

Taloussanomat–Bloomberg

Kommentit (3)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ranskan viranomaiset eivät löytäneet vikaa ranskalaisesta autosta?

Yllättyneet voivat nostaa käden ylös nyt.
Anonyymi: Teemu_ 15.1.2016 15:06

Anonyymi
Ranskan viranomaiset eivät löytäneet vikaa ranskalaisesta autosta?

Yllättyneet voivat nostaa käden ylös nyt.
En yllättynyt, joten en sillä perusteella myöskään nosta kättäni nyt ylös.

Luotan 100%:sti rouva energiaministeri Segolene Royalin tutkimuksiin, koska viranomaisten ja johtavien poliitikkojen sana on virallista faktaa, myös Ranskassa Olisi lapsellista olla uskomatta faktoihin.
Anonyymi: Fakfakmies 17.1.2016 12:18

Anonyymi
Olennaista onkin se, että päästöt ylittivät normit: huijausohjelmistossa oli siis bugi.
Anonyymi: 00530HKI 18.1.2016 13:59
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Vuonna 2015 kolariauto soittaa itse ambulanssin

27.09.2011 Euroopan matkapuhelinverkot ovat valmiina välittämään automaattisia hätäpuheluita kolaroivista autoista. Mobiiliverkossa on pikakaista hätäpuheluihin.


2013

Kolme vuotta sitten

Grand Theft Auto V:llä huikeat myyntiluvut Suomessa – varastot tyhjänä

27.09.2013 Peliä myytiin 88 000 kappaletta alle viikossa. Määrä on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen.

.