Taloussanomat

Soneran vika ei hellitä – yhtiö antoi ristiriitaista tietoa

Kuva: Mika Ranta

19.1.2016 10:03 (päivitetty 10:17) Laitteen käynnistäminen uudelleen on auttanut joitakin Soneran asiakkaita, mutta nyt yhtiö pyytää olemaan tekemättä sitä.

Soneraa aikaisesta aamusta asti piinannut matkapuhelinverkkovika ei hellitä. Yhtiö kertoo tviitissään vikaa yhä selvitettävän.

Samalla Soneran asiakaspalvelu neuvoo uudelleenkäynnistämään laitteen, sillä se on auttanut vikaan joillakin käyttäjillä. Kaikki eivät ole kuitenkaan tästä apua saaneet.

Hetkeä myöhemmin Sonera  pyysi olemaan käynnistämättä puhelinta uudelleen.

– HUOM! Komento takaisin, eli puhelimen uudelleenkäynnistämiset seis hetkeksi. Liittyy vian korjuuseen, yhtiö kirjoitti uudessa tviitissä


Yhtiö kertoi aiemmin, että puhelimet saattavat kadottaa verkon ja soitot eivät etene jouhevasti eteenpäin. Digitodayn havaintojen mukaan myöskään tekstiviestit eivät kulje eteenpäin, vaikka kännykkä tunnistaisikin verkon.

Uutista on päivitetty.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (24)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Koskahan ne soneralla oikeasti korjaa vialliset systeeminsä?

Näitä katkoksia on ihan säännöllisesti ja siellä ilmeisezti vaan buuttaillaan masinoita eikä tehdä mitään todellisia korjauksia.

Taitaa olla niin ettei firmassa ole enään asiantuntijoita jotka pystyisivät muuta tekemään kuin tätä buuttailua.
Anonyymi: Buutilla_kuntoon 19.1.2016 10:43

Anonyymi
Heh, kaiken lisäksi twitterillä on ongelmia samaan aikaan eli twiittienkään seuraaminen ei onnistu.
Anonyymi: Pirkka 19.1.2016 10:55

Anonyymi
Pitäisi löytää ensin verkko ennen kuin sen voi kadottaa. Kova juttu täällä pakkasalueella, jos tarvis olisi apua, niin ainoa keino kuormittaa hätänumeroa, joka on ainoa Soneralla toimiva numero! Uudelleenkäynnistämisen ja ei käynnistämisen välillä antaa kuvaa, miten operaattori on kartalla ongelmiensa kanssa. Voisko Soneran jotenkin buutata?!?
Anonyymi: Kärvistelijä 19.1.2016 10:58

Anonyymi
Mihi miu katiska ja verkot onnä hukkuna?
tuut-tuut-tuut vaan tuloo..

Taitaap olla yytee neuvotheluis pihal potkittu kaikk tekniset taiturit. Tunarit ja pomottimet vaan jäthetty selithelemään.
Anonyymi: Kalastaja2 19.1.2016 11:11

Anonyymi
firmat ei maksa veroja suomeen,maksavat jätti-osingot+bonukset johtajistolle,jotka eivät maksa veroja..duunarin pitää alentaa palkkoja..

Jep, jokainen jyväjemmarikin tietää, että lanta (raha) kannattaa levittää mahdollisimman tasaisesti kaikkialle,

eikä yhteen kasaan, jolloin senkään kohdalla - tai varsinkaan siinä - ei kasva yhtikäs mikään, mutta lemu sitäkin kamalampi... ja rannalle (rikkaiden perinteinen asumispaikka) ei kannata laittaa yhtään, koska se pilaa myös vesitönkin.
Anonyymi: nollan_arvo_on_nolla 19.1.2016 11:12

Anonyymi
Vieläkin odottelen tätä lupausta joka annettiin 2014:
Sonera: "Täten lupaamme rakentaa Suomen parhaan 4G-verkon"
Anonyymi: Parhaalla 19.1.2016 11:21

Anonyymi
Vieläkin odottelen tätä lupausta joka annettiin 2014:
Sonera: "Täten lupaamme rakentaa Suomen parhaan 4G-verkon"


Kalavaleita. Ei iske sonera ei.
Anonyymi: hömppää 19.1.2016 11:27

Anonyymi
Kova juttu täällä pakkasalueella, jos tarvis olisi apua, niin ainoa keino kuormittaa hätänumeroa, joka on ainoa Soneralla toimiva numero!


Sonera neuvoo "Hätäpuheluiden pitäisi yhtiön mukaan toimia, mutta jos siinä kuitenkin ilmenee ongelmia, niin SIM-kortti kannattaa poistaa puhelimesta. Silloin se puhelin yhdistää toisen operaattorin verkkoon, eli sillä tavalla ainakin pitäisi hätäpuhelun mennä läpi, tiedottaja Mira Kettunen Soneran viestinnästä kertoo."

Eli ei pelitä hätäpuhelutkaan soneralla, hyvä hyvä.
Anonyymi: Hätä_kädessä 19.1.2016 11:37

Anonyymi
Pitäisi kenties yrityksen laajassa vikatilanteessa ymmärtää, että kehotus buuttaamiselle johtaa massiiviseen kuormituksen, joka pahentaa tilannetta..
Anonyymi: Kaisho 19.1.2016 11:42

Anonyymi
Soneran 4g toimii! Ja toimii vaikka muinaismuisto puhelu ja tekstari ei toimiskaan.. Miksi ei laitettu noita vanhoja tekniikoita lte kautta niinkuin alkuperäinen standardi sen taisi määritellä?
Anonyymi: Aito4g 19.1.2016 11:42
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Aikakapseli kaivettiin ylös – sisällä Steve Jobsin hiiri

25.09.2013 1980-luvulla Aspeniin haudattu "aikakapseli" sisältää muun muassa Steve Jobsin kuuluisan hiiren. Kapselin luultiin jo kadonneen iäksi.

.