Taloussanomat

Mitä Netflix näyttää missäkin? Uusi hakukone paljastaa

Kuva: Ruutukaappaus

26.1.2016 07:03 Epävirallinen hakukone päästää etsimään videoita Netflixin sisällöistä kaikkialla.

Netflix-palvelun sisältö vaihtelee tunnetusti maasta toiseen, joten esimerkiksi Yhdysvalloissa palvelun kautta on katsottavissa paljon Suomea enemmän tv-sarjoja ja elokuvia. Netflix-palvelusta löytyy eri maissa vain paikalliselle yleisölle tarkoitettuja sarjoja ja elokuvia.

Uusi hakukone uNoGS (unofficial Netflix online Global Search eli epävirallinen maailmanlaajuinen Netflix-verkkohaku) paljastaa, miten paljon eri maiden Netflix-palvelut poikkeavat toisistaan - ja ennen kaikkea minkä maiden valikoimista joku tietty sarja tai elokuva löytyy. Hakukone ei siis ole Netflixin itsensä tekemä.

Hakukoneella voi tehdä hakuja esimerkiksi elokuvan, sarjan, ohjaajan tai näyttelijän nimellä. Lisäksi hakuja voi tarkentaa muun muassa Netflix-arvostelujen, elokuvan julkaisuvuoden ja tyylilajin perusteella.

Hakukone näyttää ensin, mitä elokuvia tai sarjoja Netflixistä löytyy, ja näiden nimiä klikkaamalla näkee myös, missä maissa kyseinen video on nähtävissä. Palvelussa on myös suora linkki videoon.

Kiinnostavia elokuvia tai sarjoja ei kuitenkaan pääse Netflixistä ainakaan luvallisin keinoin katsomaan, jos se löytyy jonkun toisen maan valikoimasta.

Netflixin maarajoitteita on kierretty esimerkiksi katsojan alkuperän peittävillä vpn-salauspalveluilla. Yhtiö on kuitenkin ilmoittanut estävänsä jatkossa sisältöjensä katsomisen vpn-palveluiden kautta.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (3)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Netflix voisi ottaa käyttöön IMDB:n arvostelut.

Netflixin omat arvosanat ovat ihan huuhaata.
Esimerkiksi 4 tähteä Netflixissä on jo oikeasti huono leffa. 3 tähden leffaa ei kannata edes harkita katsovansa. En tiedä ovatko arvosanat manipuloituja vai antavatko teinit kaikelle 5/5.

Ainut keino on tarkistaa oikea arvosana IMDB:stä.
Vain siihen voi luottaa.
Anonyymi: leffafriikki 26.1.2016 9:28

Anonyymi
Jos vpn kierto mahdollisuus poistetaan, niin loppuu kyllä netflixin tilauskin, amerikan netflixistä tulee katsottua miltei joka päivä jotain sillä valikoima on moninkertainen suomeen verrattuna.. Ilmeisesti parempi ladata elokuvia jatkossa laittomasti?
Anonyymi: Torspa 26.1.2016 11:30

Anonyymi
"Netflix-palvelun sisältö vaihtelee tunnetusti maasta toiseen, joten esimerkiksi Yhdysvalloissa palvelun kautta on katsottavissa paljon Suomea enemmän tv-sarjoja ja elokuvia."

Hei arvoisa toimittaja/toimutus. Taas tämänlainen juttu, josta teillä ei näytä olevan hajuakaan.

Ihan vain tiedoksi: Suomessa on netflixin HUONOIN valikoima.
tai toisin sanoen, KAIKISSA MUISSA MAISSA, NETFLIXILLÄ ON PAREMPI TARJONTA.

Mutta tuota kun ei voi mennä sanomaan, kun se on se kylmä totuus ja netflix voisi lopettaa sen vähäsenkin markkinoin...
Anonyymi: niimpäniin 26.1.2016 20:40
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Google ja EU lähestyvät sopua hakukiistassa: "Ratkaiseva hetki saavutettu"

01.10.2013 EU:n kilpailupomo on toiveikas. Googlen viimeisin sovintoesitys antaa jälleen mahdollisuuden "tehdä töitä".

.