Taloussanomat

Leffapiratismista tuli nyt todella helppoa – Lakimies: Käyttöä valvotaan

Kuva: Pekko Vasantola HS

9.2.2016 12:18 Popcorn Timen ja Pirate Bayn uudistukset tuovat piraattileffat selaimeen. Tekijänoikeuksia valvovan lakimiehen mukaan käyttöä tarkkaillaan.

Maailman suurin piraattisivusto Pirate Bay on mahdollistanut elokuvien katselun suoratoistona. Asiasta kirjoittaa muun muassa Torrentfreak.

Piratoitujen elokuvien viereen on verkkosivustolla ilmestynyt stream it -nappi, joka käynnistää videon suoratoiston tietokoneella. Tekniikka on toteutettu Torrents-Time-nimisellä ohjelmalla, jota on aikaisemmin tarjottu selainlaajennuksena Windowsissa ja Macissa.

Suomalaiset teleoperaattorit ovat estäneet Pirate Bayn sivulle pääsyn oikeuden päätöksellä.

Myös "piraattien Netflixiksi" kutsutun Popcorn Timen nimissä on tehty ohjelmistokehitystä. Alkuperäisen tiimin hajottua toinen kehittäjäjoukko on tehnyt teknologiasta selaimessa toimivan version, kertoo Torrentfreak.

Kehitysaskelia voi pitää uutena vaiheena piraattien ja tekijänoikeustahojen keskinäisessä kilpajuoksussa.

Vaikka Popcorn Time on vpn-suojattu, se ei ole estänyt palvelun käyttäjiä saamasta tekijänoikeuskirjeitä tekijänoikeustahoilta, kertoo muun muassa IBTimes.

Tanskalainen Njord Law -asianajotoimisto sanoo sivuillaan tarkkailevansa myös Popcorn Timen käyttöä.

Myös suomalainen Hedman Partners valvoo tekijänoikeudella suojatun aineiston jakamista vertaisverkossa.

– Nämä selainlisäkkeet käyttävät BitTorrentia streamauksen kaltaisen kokemuksen muodostamiseen, ja näitä kyllä valvotaan samoin kuin mitä tahansa muutakin BitTorrent-ohjelmaa, sanoo asianajaja Joni Hatanmaa Hedmanilta Digitodaylle.

Hatanmaa muistuttaa myös, että Bittorrent-käyttäjä jakaa lataamaansa tiedostoa muille käyttäjille myös silloin, kun ohjelman käyttöliittymä muistuttaa streamaus-palvelua "tavallisen" näkymän sijaan.

Haastateltavan titteli muutettu.


Jutun kirjoitti: Henrik Kärkkäinen

Henrik Kärkkäinen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (53)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Suomalaiset teleoperaattorit ovat estäneet Pirate Bayn sivulle pääsyn oikeuden päätöksellä".

Tuo turhanpäiväinen päätös ja sen velvoitukset eivät estä käytännössä ketään minkään torrentoinnin suhteen. Tehkööt työtä jolla on tarkoitus.
Anonyymi: HessuIitta 9.2.2016 12:29

Anonyymi
heheh, siinäpähän kuvittelevat valvovansa - eihän tuohon tarvitse kuin yhden ulkomaisen anonyymiproxyn väliin niin eivät ikinä tule näkemään mitään osoitteita.
Anonyymi: nnnnnnnnnnn 9.2.2016 12:32

Anonyymi
Nyt sitten teinix ahmii game of thronesia ja fast and furious XXXII:tä? Iik, iik?
Anonyymi: Nikke 9.2.2016 12:34

Anonyymi
LOL noille Hedmaneille ja mulle kiristäjille... Streamaus on täysin laillista, kuten pitääkin olla. On kaveri huolissaan kun kohta loppuu leipä pöydästä. HYVÄ.

PS, mulla ei ole data liikkunut moneen vuoteen kuin VPN-tunnelin läpi, vaikkakin ihan muista syistä.
Anonyymi: jassukka 9.2.2016 12:51

Anonyymi
Miten voitte antaa Hedman Partnersin kommentoida joka harrastaa hämärä bisnestä kiristämällä ihmisiä huijauslaskuilla? Uhkaavat lakitoimilla ja parilla muistutuakirjeellä jonka jälkeen tulee ulosottokirje ja sen jälkeen pahoittelukirje, että olo tietotekninen häiriö. Selvää rahastusta ja ahdistelua!!!
Anonyymi: Pettynyt1 9.2.2016 12:54

Anonyymi
pbproxy.com,hyvin toimii teidän kalliit ja resursseja vievät "estonne"..."tekijänoikeuksia valvova lakimies"...
Anonyymi: päälakimies 9.2.2016 12:55

Anonyymi
Kiinnostaisi tietää, että millä Joni tietää syyttää sitä henkilöä, joka on leffaa katsonut/ladannut/jakanut sellaisissa talouksissa, joissa asukkaita on enemmän kuin yksi. Tässähän käy niin, että Joni lähettelee kirjeitä nettiliittymän omistajalle, jolla ei välttämättä ole mitään tekemistä laittoman teon kanssa, eikä myöskään mitään vasikointivelvollisuutta. Miten Joni siis meinaa selvittää, kuka lakia on rikkonut, vai kiinnostaako tämä edes Jonia?
Anonyymi: JoninFani 9.2.2016 12:56

Anonyymi
Mikäs siis nykyisin riittää rangaistavaksi teoksi? Jos tiedosto ei koskaan ollut minulla kokonaisuudessaan enkä koskaan sitä jakanut kenellään kokonaan?

Miksei postia rankaista jos postitan laittoman tuliaseen osan?
Anonyymi: masteri 9.2.2016 12:57

Anonyymi
Operaattoreiden "esto" estää juu tosi tosi hyvin pbproxy(piste)com
Anonyymi: taiproxysivunkautta 9.2.2016 12:58

Anonyymi
Lakimiehet ovat kaapanneet poliisin oikeudet valvoa nettiä!
Anonyymi: PatrickAchache 9.2.2016 13:10
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Youtube hautaa siivottomat kommentit

25.09.2013 Googlen yhteisöpalvelut Youtube ja Google+ ovat alkaneet siivota Youtuben usein räävitöntä kommentointia.

.