Taloussanomat

Twitter muuttui juuri: Lopun alku vai kaivattu piristysruiske?

Kuva: DADO RUVIC

11.2.2016 11:19 Twitter ruoppasi uusiksi aikajanan, eli tapansa esittää palvelussa julkaistuja viestejä. Yksi seikka saattaa säästää palvelun pahimmalta kritiikiltä.

Yhdysvaltalainen viestipalvelu Twitter kertoi merkittävästä uudistuksesta blogissaan. Viestejä eli tviittejä esittävään aikajanaan esiteltiin keskiviikkona uusi toiminto, jonka on tarkoitus nostaa esille sellaisia tviittejä, joiden uskotaan kiinnostavan käyttäjää eniten.

Twitterin mukaan "parhaat" tviitit näkyvät nyt ensimmäisinä, kun taas loput tviitit esitetään käänteisessä aikajärjestyksessä niin kuin ennenkin.

Palvelu ei pakottanut käyttäjiä uuteen aikajanaan, vaan se pitää kytkeä päälle asetuksista. Tämä liennyttää toiminnon jo etukäteen synnyttämää kiukkua. Mutta blogissa annettiin ymmärtää, että ennen pitkää muutos tehdään kaikille. Silloinkin sen voi kytkeä pois päältä halutessaan.

Ennen kuin muutos julistettiin viralliseksi, se ehdittiin jo leimata Twitterin kuolemaksi, ja hashtagi #RIPTwitter levisi kulovalkean tavoin palvelussa.

On vaikea sanoa, onko kyseessä äänekäs vähemmistö vai vallitseva mielipide käyttäjien keskuudessa. Mutta toisaalta Twitterin täytyy jollakin tavalla reagoida siihen tosiasiaan, että sen käyttäjämäärä polkee paikoillaan.

Viestipalvelu kertoi juuri, että sillä oli viimeisellä vuosineljänneksellä 320 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää, mikä vastaa edeltävää vuosineljännestä. Twitter jatkoi tappiolla, joskin se pieneni 90,2 miljoonaan dollariin vuotta aiemmasta 125,4 miljoonasta dollarista.

Blogin mukaan uutta aikajanaa käyttäneet ovat innostuneet viestittelemään aiempaa enemmän.

On kuitenkin erikoista, että Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey ehti vain päiviä sitten rauhoitella, ettei nyt tehtyä muutosta ainakaan aiottu toteuttaa tällä viikolla.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Twitter ruoppasi uusiksi aikajanan, eli tapansa esittää palvelussa julkaistuja viestejä. Yksi seikka saattaa säästää palvelun pahimmalta kritiikiltä.
Anonyymi: Taloussanomat 11.2.2016 13:27

Anonyymi
FB:ssä ei ehkä olekaan käyttäjämäärä niin huikea kuin FB tiedottaa. FB pitää käyttäjätilastoissaan myös feikkiprofiileja sekä käyttäjien itsensä sulkemia tilejä. Tarkistakaapa vaikka...
Anonyymi: SuskuBarton 11.2.2016 14:02

Anonyymi
Milloinkahan sijoittajat ja Twitterin ylläpitäjät ymmärtävät että se on täysi susi koko Twitter. Kenellä on aikaa enää moiselle... no joillakin mutta tuloksesta näkee että ei kannata niin ei kannata 125 mil. dollaria tappiota, 96 mil. dollaria tappiota.

Yhtä toimiva liikeidea kuin MySpace....
Anonyymi: Karlo 11.2.2016 14:58

Anonyymi
Eikös nyt ole ollut puhetta siitä, että valtavat määrät Twitter-tilejä suljetaan mahdollista yhteydestä ns."terrorismiin".

Kuitenkin USA:ssa on paljon twitter sivuja, jotka vastustavat tai henkön ei aidosta syystä ainakaan kannata Hitlary Clintonia, niin kuinka ollakaan juuri heidän twitter-tili on suljettu, jotta Bernie Sanders:n kannattajat eivät saa pidettyä yhteyksiä tai vaikutettua vaaliin Twitterin kautta. Sanders:n kannattajat ovat nuoria, siis twitterin käyttäjiä ja kaskummaa terrorismi uhkaa samantien ? Merkillinen "yhteensattuma" ?

Siitä huolimatta Hitlary sai reippaasti pataansa esivaalissa. Tämä siitä huolimatta, että "Uutistoimistojen" linjana on ollut näyttää valikoivasti 5 minuuttia Bernie Sanders vaali-puheesta, mutta "tasapuolisuuden nimissä" ne kyllä näyttivät Hitlaryn puhkumiset kokonaisuudessaan.

Voikin olettaa, että vastaava Twitterien sulkeminen, veroten terrorismiin, jatkuu ja yleistyy laajemminkin vaaleja ennen ja niiden aikana aivan lähitulevaisuuden vaaleissa globaalisti.
Sama "ilmiö" oli havaittavissa läpi keskittyneiden tiedotusvälineiden. 6 pankien omistamaa suuryhtiötä hallitsee yli 90% tiedotusvälineistä. Hitlary on niiden "suosikki".

Mainittakoon, että Sanders kuului siihen ryhmään Ron Paul:n ja Alan Graysonin kanssa, jotka paljasti, että FED jakoi salaa 16100 Miljardia jättipankeille.
Tiedättehän, jos pankki saa vaikka Miljardin keskuspankista, mutta se lainaa eteenpäin 10 kertaa suuremman summan, vaikka sillä on vain se Miljardi pohjana.
Anonyymi: SattuipaKerran 11.2.2016 15:48

Anonyymi
Twitterin käyttö on niin tyhmää, etten ymmärrä miksi siitä on kukaan kiinnostunut. Muutaman sanan viesteillä ei ole mitään virkaa. Perinteinen MMS on paljon parempi.

Eihän kenelläkään voi olla tarvetta kommunikoida joka asiaa kymmenille, sadoille tai tuhansille ihmisille. Stubb toki näin tekee, mutta viestinsä aivan tyhjän päiväisiä möläytyksiä minkä itsekin lopulta tajusi kirjoittamalla parin sanan twiitin jälkeen:"Ei mulla muuta". Ei todellakaan hänellä ole ollut muuta sanottavaa.
Anonyymi: JKerppi 11.2.2016 17:21

Anonyymi
Itse käytän Twitteriä lähinnä uutisten seuraamiseen. Kun lähes kaikki suuret uutispalvelut laittavat tärkeimmät juttunsa usein Twitteriin, voi uutisia seurata kätevästi suoraviivaiselta aikajanalta yhdestä paikkaa, eikä tarvitse tutkia useampaa eri lehteä.
Anonyymi: TälläTavalla 12.2.2016 0:50

Anonyymi
FB on kotisohvalla lojuvien ämmien, IG nuorten blondien, twitter taasen on maailmanlaajuinen julkkisten, yritysten, yhteisöjen ja tv:n hyödyllinen ja ytimekäs viestiyhteisö kaikille älyllisille
Anonyymi: MaailmaKämmenelläsi 12.2.2016 6:26
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Suomi-peli selvisi läpi homeen ja rahahuolien

28.09.2011 Recoil Games kertoo yllättävän suoraan, millaisen ponnistuksen takana myöhästynyt Rochard-peli oikein oli.


2013

Kolme vuotta sitten

Ei, Martha Stewart: Apple ei hae rikkinäistä iPadiasi

28.09.2013 Kotirouvien maailmankuulu esitaistelija Martha Stewart teki itsestään naurunalaisen Twitterissä ja näyttää lisäksi saaneen Applen vihat niskoihinsa.

.