Taloussanomat

Netflix pimeni: Eihän tämän pitänyt olla mahdollista, F-Secure?

Kuva: © Mike Blake / Reuters

19.2.2016 19:49 Suoratoistopalvelun kampanja maarajoitusten suojelemiseksi näyttää tepsineen joihinkin F-Securen asiakkaisiin vastakkaisista puheista huolimatta.

Suomalainen tietoturvayhtiö ja Freedome-vpn-palvelua tarjoava F-Secure vakuutti tammikuussa, ettei suoratoistopalvelu Netflixin uhkaus vpn-käyttäjien blokkaamisesta ole realistinen.

Netflix alkoi estää vpn-käyttäjiä, jotka kiertävät palvelun maarajoituksia nähdäkseen sisältöä ilman rajoituksia. Tällaisia käyttäjiä on myös Freedomessa, ja Digitoday sai tietää, että joissakin tapauksissa Netflixin katselu vpn:n kautta on sittenkin estynyt.

F-Securen kuluttajamarkkinoinnista vastaava johtaja Perttu Tynkkynen sanoi aikaisemmin, että "tuotteemme on tehty juuri sitä varten, että kuluttaja pystyy kiertämään sillä erilaisia blokkauksia, olivat ne mitä tahansa".

Nyt Tynkkynen kommentoi Netflix-estoja Digitodaylle.

– Netflix ei ole lakannut toimimasta Freedome-käyttäjille merkittävissä määrin. Olemme saaneet yksittäisiltä käyttäjiltä raportteja, jotka viittaavat siihen, että Netflix estäisi joidenkin käyttäjien pääsyn palveluunsa vpn-sovelluksen ollessa päällä. Tämä koskee myös muita vpn-palveluntarjoajia, Tynkkynen huomauttaa.

Johtajan mukaan kyseiset käyttäjä- tai laitekohtaiset tilanteet on pyritty ratkaisemaan.

– On sellaisia tapauksia, joissa jollakin laitteella ei ole joku palvelu toiminut, mutta saman käyttäjän toisella laitteella toimii. Tämä ei hirveästi viittaa mihinkään totaaliseen estämiseen.

F-Secure epäilee edelleen Netflixin mahdollisuuksia häiritä Freedome-käyttäjiä merkittävissä määrin.

– Emme ole kauhean huolissamme tästä asiasta. Eli, että emme pystyisi täyttämään odotuksia. [Ongelmat] saattavat liittyä Netflixin joihinkin kokeiluihin, mutta ei niillä ole ollut merkittäviä vaikutuksia käyttäjiin.

F-Securen Tynkkynen luottaa, että käynnissä on verkkopalvelujen maarajoitusten laajaan poistumiseen johtava siirtymäkausi. Samalla hän korostaa, että Freedome on ensisijaisesti tehty kuluttajien yksityisyyden suojaamiseen verkossa ja julkisissa langattomissa verkoissa.

– Tutkimuksissamme on ilmennyt, että valtaosa Freedomen käyttäjistä käyttää tuotetta nimenomaan näihin käyttötarkoituksiin. Pieni vähemmistö käyttää Freedomea maarajoitusten kiertoon. Olemme itse tyytyväisiä, jos digitaalinen jakelu yleisesti ottaen kehittyy kuluttajaystävällisempään suuntaan ilman maarajoitteita.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (41)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Omanlaista piratismia tämäkin on. Hyväksyttyä sellaista. Oikeudet on myyty vain tiettyihin maihin ja muualta katsovat syyllistyvät laittomuuksiin ja siinä samassa Netflix ylittää oikeutensa ja jakelee teoksia ties mihin.

En syyllistä ketään vaa totean, että tämä vain vahvistaa tekijänoikeusjärjestöjen järjettömyyttä.
Anonyymi: asdfasdfsdf 19.2.2016 20:18

Anonyymi
Eihän tossa sun kommentissa nyt ole päätä eikä häntää. Iloista perjantaita!
Anonyymi: PutinOnVaras 19.2.2016 20:50

Anonyymi
Omanlaista piratismia tämäkin on. Hyväksyttyä sellaista. Oikeudet on myyty vain tiettyihin maihin ja muualta katsovat syyllistyvät laittomuuksiin ja siinä samassa Netflix ylittää oikeutensa ja jakelee teoksia ties mihin.

En syyllistä ketään vaa totean, että tämä vain vahvistaa tekijänoikeusjärjestöjen järjettömyyttä.


No, jos sisältöä ei saa maksamalla, niin Popcorn Time ja vastaavat kyllä toimivat.

Nämä maa -ja aluekohtaiset rajoitukset ovat nykyään yksi suuria piratismin edistäjiä.
Anonyymi: rot13 19.2.2016 21:55

Anonyymi
Itsellä freedome:lla suoritettu Netflixin maarajoituskierto ei toimi android -laitteilla. Netflix valittaa, että vpn pitää ottaa pois päältä, jotta videon toisto on mahdollista. Win7-koneella ei kuitenkaan kyseistä ongelmaa ole.

Seuraavaksi pitäisikin kokeilla jakaa WLAN-yhteys Win7:lta, jotta näkisi johtuuko tämä Netflixin osaamisesta tunnistaa a) mitkä ohjelmat androidissa ovat päällä, b) mikä androidin yhteystila on, vaiko c) että dataa tunneloidaan.
Anonyymi: FreedomenAsiakas 19.2.2016 21:56

Anonyymi
Itselläni Freedomen päälläoleminen estää nettiin pääsemisen kokonaan, eli tuote on täysi susi. Sehän on tehty suojelemaan netinkäyttäjää - tai no, onhan suojaus toki 100% kun tuote estää nettiin pääsemisen kokonaan. Mutta en minä tätä ajatellut maksaessani lisenssin.
Anonyymi: aatami 19.2.2016 22:20

Anonyymi
Jospa joku hakkeroi F-Securen eikä Netflixiä?

:-)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anonyymi: Nikke 19.2.2016 22:35

Anonyymi
Itse kokeilin jo Hulu-palvelua vastaavanlaisella VPN-palvelulla, mutta sehän ei onnistunutkaan, vaan Hulu ilmoitti ettei se hyväksy anonyymejä IP-osoitteita, jollaisen VPN oli luonut. Eipä palvelusta sitten paljon iloa ollutkaan.
Anonyymi: Too-little-too-late 19.2.2016 22:39

Anonyymi
Outoa, venäjällä näkyy ilmaiseksi, vaikka analogiset kanavat. Hyvät sarjat ja leffat, ilman mitään lisäapuja siis laitteita. Ja netflix vielä mainostaa.
Anonyymi: putininnaapuri 19.2.2016 22:45

Anonyymi
No itsellä tuo ei ainakaan toimi pc:llä (windows 7) mutta se johtuu siitä, että on huawein 4g boxi, ja näitten boxien kautta ei toimi. Näyttää kyllä valikoiman, mutta kun klikkaa play, tulee ilmoitus että ei saatavilla maassasi. Kännykällä kyllä pelaa moitteetta
Anonyymi: Kinkkuva 19.2.2016 22:46

Anonyymi
IronSocket toimii, Freedome ei.
Anonyymi: AnonyymiVPN 19.2.2016 23:15
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia hävisi hammastahnalle

28.09.2011 Nokian brändi vajosi viidenneksi Intiassa monen vuoden voittoputken jälkeen. Kärkeen palasi Colgate, Economic Times kertoo.


2013

Kolme vuotta sitten

Ei, Martha Stewart: Apple ei hae rikkinäistä iPadiasi

28.09.2013 Kotirouvien maailmankuulu esitaistelija Martha Stewart teki itsestään naurunalaisen Twitterissä ja näyttää lisäksi saaneen Applen vihat niskoihinsa.

.