Taloussanomat

Sonera selittää verkkovian: Korjaus petti

Kuva: Mika Ranta

26.2.2016 15:00 Sonera ja Nokia kertovat helmikuun puolivälin verkkokatkon liittyneen tammikuun katkon vuoksi aloitettuihin korjauksiin.

Sonera kertoi perjantaina toimittaneensa Viestintävirastolle selvityksen verkko-ongelmistaan. Selvitys tehtiin yhdessä verkkotoimittaja Nokian kanssa.

Operaattorin vika katkoi matkapuheluja noin tunnin ajan 15. helmikuuta. Sonera itse luonnehtii vikaa tiedotteessaan "piinaavaksi" ja "sitkeäksi", mutta korostaa sen olevan jo korjattu. Toinen vakava katko osui tammikuulle, ja tapaukset liittyvät vahvasti toisiinsa.

Nokia ja Sonera käynnistivät 19.1. tapahtuneen vikatilanteen jälkeen verkon toimintavarmuuden parannusohjelman. Maanantain 15.2. vika tapahtui valmisteltaessa ohjelmistopäivitystä osana tammikuun tapahtuman jälkeen aloitettua ohjelmistokorjausohjelmaa. Tämä aiheutti ruuhkautumista yhdessä verkkoelementissä ja häiriöitä asiakkaiden palveluun. Tarvittavat ohjelmistokorjaukset on nyt tehty, tiedotteessa sanotaan.

Nokia pahoittelee Soneralle ja sen asiakkaille aiheutunutta haittaa ja harmia. Myös Sonera on pahoillaan.

– Kyse on ollut poikkeuksellisesta ja vaikeasti selvitettävästä viasta. Olen tyytyväinen, että asiaan on nyt saatu selvyys, mutta erittäin pahoillani siitä, että tutkinta on kestänyt näin kauan ja vikatilanne on aiheuttanut harmia asiakkaillemme, Soneran teknologiajohtaja Kalev Reiljan toteaa tiedotteessa.

Tarkennettu otsikkoa


Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (4)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tuntuu pätkivän vieläkin. Minulle tänään 26.2 tullut puhelu soneran asiakkaalta katkesi parin sekunnin jälkeen. Takaisin soitettaessa outo tuuu ääni. Vastapään soittaessa uudelleen minulle (elisa) ei-saada-yhteyttä vaikka pitäisi mennä autom.vastaajaan jos varattu tai puhuu. Eli ei vika mihinkään ole poistunut.
Soneran asiakkaiden olisi paras kiittää vioista ja datakatosta eli äänestää jaloillaan...
Anonyymi: Jalat 26.2.2016 16:05

Anonyymi
Kaikkea sitä selitellään, mutta sisäpiiri tietää kyseessä olevan Venäjän kyberhyökkäyksen testaus. Ketterästi on kaatuneet sekä Elisan, että Soneran verkot. Toimii siis odotetusti ja käytettävissä myöhemmin.
Anonyymi: Foliohattu 27.2.2016 13:13

Anonyymi
NSN siirsi 2014 tuotekehityksen uudelle saitilleen Ateenaan ja nyt aletaan niittämään satoa ensimmäisten päivitysten muodossa. Pätkii niin pirusti, että pakko vaihtaa operaattoria.
Anonyymi: Putin 27.2.2016 14:50

Anonyymi
Seuraavan verkkovian kohdalla voidaan sanoa: aiempi selitys petti.

Asiakkaat eivät halua selityksiä vaan toimintaa!
Anonyymi: Sanoista_tekoihin 28.2.2016 16:42
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kiinalainen Adidas-klooni on kenkäpuhelin

30.09.2011 Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja on palannut alan juurille ja valmistanut kenkäpuhelimen. Adidas S-808 Sneaker -kännykkä näyttää Adidaksen lenkkarilta.


2013

Kolme vuotta sitten

Siemens säästää rajusti: 15 000 työpaikkaa leikkuriin

30.09.2013 Saksalainen monialajätti Siemens vähentää henkilöstöään aiemmin suunniteltua enemmän pyrkiessään parantamaan kannattavuuttaan.

.