Taloussanomat

Hämmentäviä ilmoituksia: Onko Netflix voittamassa vpn-sodan?

29.2.2016 14:46 Moni käyttäjä väittää Netflixin estäneen palvelun vpn-käytön, The Next Web raportoi. Missä ovat vpn-firmojen vastatoimet?

Suoratoistopalvelu Netflix aloitti tammikuussa taistelun niitä käyttäjiä vastaan, jotka katsovat palvelun sisältöä ilman maarajoituksia. Käytännössä tämä tarkoittaa vpn-yhteyden käyttämistä, koska sillä tavalla asiakas on voinut piilottaa todellisen sijaintinsa Netflixiltä.

The Next Webin mukaan nyt on merkkejä, että Netflix olisi kiristämässä ruuvia. Viikonloppuna Redditissä keräsi runsaasti kommentteja ketju, jossa käyttäjät kertoivat Netflixin estäneen heidän vpn-käyttönsä.

Ketjussa on ainakin yksi viesti käyttäjältä, joka sanoo olevansa Suomessa. Hänen mukaansa Netflix blokkasi myös hänen vpn-yhteytensä.

The Next Web sanoo Netflixin estäneen useita yleisiä menetelmiä maantieteellisen sijainnin piilottamiseksi, ja toimivia ratkaisuja on ollut vaikea löytää. Tilanne on yllättävä, sillä vielä tammikuussa eri vpn-palvelut vakuuttivat, että niillä on kyllä keinot taistella Netflixiä vastaan.

Yksi Netflixin vpn-sotaan epäilevästi suhtautuneista vpn-tarjoajista oli suomalainen F-Secure. Äskettäin myös jotkut sen asiakkaat ovat kohdanneet ongelmia Netflixin kanssa, mutta F-Securen mukaan nämä ovat olleet yksittäistapauksia.

Tilanne on epäselvä, joten vielä on liian aikaista sanoa, onko Netflix voittamassa vai ovatko vpn-palveluntarjoajat vasta lataamassa paukkujaan vastaiskua varten.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (54)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Minkä takia tätä VPN-kikkailua suoratoistopalveluiden suhteen katsotaan niin pahasti sormien läpi? Itse rinnastan toiminnan samaan kategoriaan TV-sarjojen torrenttien lataamisen ja jakamisen suhteen. Ladataanhan niitäkin sen takia koska se oma kyseinen lempisarja ei satu näkymään omassa maassa juuri sillä julkaisuhetkellä. Ei kai sekään sallittua ole?
Anonyymi: JustThinking 29.2.2016 14:58

Anonyymi
Avointa koodia nämä leffat joidenkin mielestä.
Netfilx on vain jakelukanava, joka OSTAA sisältöä maakohtaisesti.

NF on parasta, mitä suomen mediassa tapahtunut 100-vuoteen! Älkää munatko sitä tyhmillä VPN-kikkailuilla.
Anonyymi: HalpaJaHyvä 29.2.2016 15:07

Anonyymi
Minkä takia tätä VPN-kikkailua suoratoistopalveluiden suhteen katsotaan niin pahasti sormien läpi?


Tuossa ei kyse ole katsojien tai fanien palvelemisesta vaan globaalissa verkottuneessa maailmassa menetetään kumuloituva vyöryefekti, jos sisällöt julkaistaan kaikkialla yhtäaikaa. Eli luodaan kaupallisista syistä täysin keinotekoinen tilanne, jossa eri osat maailmaa järjestetään eri arvoisiksi markkina-alueiksi.

Näin siis, vaikka juuri maksaisikin siitä. Silti joutuu odottamaan.

Eli nyt kun maksaa siitä ja lataa sen torrenttina tms niin kukaan ei häviä. Ainoastaan katselumedia on eri.

Sama toistuu YLE-veronkin kanssa. Kaiken mikä YLEn kanavilla näkyy voi ladata ihan vapaasti mistä tahansa. Vastaa samaa kuin tallentaisi matskut itselleen, niin menneet kuin tulevatkin.
Anonyymi: doddiiii 29.2.2016 15:07

Anonyymi
Just thinking your an idiot! Jos vaikka matkustat paljon ja haluat katsoa niitä sarjoja joita katsot Suomessa niin nytten se on mahdotonta. Ja myös julkisia wifi yhteyksiä joita joudut ulkomailla käyttämään niin on hyvinkin suotavaa käyttää vpn palvelinta suojaamaan tietosi jotka on hyvin helppo varastaa ilman vpn palvelinta. Siinä nytten ensi alkuun muutama esimerkki monesta.
Anonyymi: Daaaaa 29.2.2016 15:10

Anonyymi
Ei tuossa Netflix ole voittamassa, vaan tekijänoikeuspuljut. Netflix haluaisi näyttää kaiken materiaalin ilman maarajoja, mutta vielä tässä vaiheessa sen on pakko suostua tekijänoikeudet omistavien yhtiöiden vaatimuksiin, ja nämä vaativat VPN-ruuvin kiristämistä.

Ja kyllä, on todella /c:stä, että noita maarajoja on olemassa vielä vuonna 2016, kun netin myötä juuri esimerkiksi TV-sarjoja, elokuvia ja muita hengentuotteita pitäisi voida jakaa/myydä/vuokrata ilman rajoja.
Anonyymi: Virtanen 29.2.2016 15:10

Anonyymi
Loppuu piratismi tai ainakin vähenee huomattavasti, jos saadaan suoratoistopalvelut kuten netflix toimimaan siten kuten asiakkaat sen haluaa.

By the way
Just thinking your an idiot!
... Your = sinun, you're = sinä olet
Anonyymi: Nii-in 29.2.2016 15:32

Anonyymi
Itse katsellut Netflixiä F-Securen VPN palvelun kautta ja nyt sitten sekin homma loppui kun on estetty tuo palvelu. Syy miksi katson jenkki tai brittiversiota on niiden hemmetin paljon laajempi sisältö. Suomen versiosta ei kohta löydy enää muuta kuin Netflixin omaa tuotantoa ja se on suurimmaksi osaksi ihan kakkoslaatua.
Anonyymi: Antero1976 29.2.2016 16:05

Anonyymi
Itse asun ulkomailla ja olisi kiva vilkaista Suomen NF:n tarjontaa, kun areena, katsomo jne antavat katsoa ehkä noin 10% tarjonnastaan täällä puolen palloa. En kuitenkaan saa kun paikallisen NF:n toimimaan juuri maa-asetusten takia, vaikka olisin valmis maksamaan molempien maiden NF -palvelut.
Anonyymi: Apuapaikanpäälle 29.2.2016 16:21

Anonyymi
Eihän Netflixin tarvitse tehdä muuta kuin sitoa tarjonta siihen, missä maassa tilaus on voimassa tai minkä maan luottokortilla se on maksettu. Sen jälkeen on ihan sama käyttääkö VPN:aa vai ei - ei tarvitse sitäkään erikseen estää.

Ainoa tapa tämän jälkeen olisi hankkia USA:ssa rekisteröity Netflix-tunnus. Sinänsä erittäin hyvä bisnes jollekin USA:laiselle, alkaa välittää tällaisia tunnuksia ja vetää samalla välistä vaikka 10%.
Anonyymi: Ei_helppoa_kiertää 29.2.2016 16:22

Anonyymi
Muuten vpn-estot olisivat vpn-tarjoajien helposti kierrettävissä, mutta ongelma on se, että IPv4-osoitteet ovat lähes täysin loppu.
Ongelma vpn-yhteyksien estämisen suhteen tulee jatkumaan niin kauan, kunnes IPv6 saadaan oikeasti käyttöön, eli tällä vauhdilla varmaan joskus 20 vuoden päästä.

Mielestäni ainoa ratkaisu ongelmaan on haistatella Netflixille pitkät ja lopettaa kokonaan sen käyttö. Typeriin tekijänoikeusmafian ajamiin maarajoituksiin ei tule suostua.
Anonyymi: alas_Netflix 29.2.2016 16:49
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

"Soitto irti lamasta" - tästä kaikki alkoi

01.07.2011 Maailman ensimmäisestä gsm-puhelusta tulee tänään kuluneeksi 20 vuotta. Silloinen pääministeri Harri Holkeri uskoi, että gsm-puhelimet auttavat Suomen irti lamasta.


2013

Kolme vuotta sitten

Elop: Kauppa ei vaikuta NSN:n työntekijöihin

01.07.2013 Nokian kauppa verkkoyhtiö Nokia Siemens Networksista (NSN) ei vaikuta yhtiön työntekijöihin, Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop arvioi.

.