Taloussanomat

Bitcoin joutui kriisiin: "Painajainen toteutui"

4.3.2016 14:55 Bitcoin-verkko on kovan kuormituksen alla samaan aikaan kuin virtuaalivaluutan eri leirit syyttelevät toisiaan.

Bitcoin-virtuaalirahan maksujärjestelmä on ajautunut kriisiin ylikuormittumisen myötä, kertoo The Verge.

Tällä viikolla transaktioissa on ollut 10–43 minuutin viiveitä, ja osa on epäonnistunut kokonaan. Transaktioilla tarkoitetaan rahojen louhimisessa eli luomisessa tehtäviä varmistusprosesseja, kun bitcoin-ketjuun lisätään uusi blokkeja.

Bitcoin-yhteisössä on varoiteltu vaarasta yli puolentoista vuoden ajan, mutta sen korjauskeinoista tai edes todenperäisyydestä ei ole ollut yksimielisyyttä.

Bitcoin-yhteisö onkin jakautunut asian suhteen kahtia: Bitcoin-solmut perustuvat joko vanhempaan koodipohjaan (Core) tai laajennettuun ja koodiltaan avoimeen versioon (Classic).

Leirit ovat ajautuneet syyttelemään toisiaan. Coren kannattajat väittävät kilpailijan spämmäävän Bitcoin-verkkoa tarkoituksellisesti. Classic-käyttäjät vuorostaan väittävät joutuneensa palvelunestohyökkäysten kohteeksi.

The Verge kutsuu tilannetta Bitcoinin painajaisskenaarioksi, joka on lopulta toteutunut.

Osa yhteisön jäsenistä toivoo, että kriisi johtaisi jomman kumman tekniikan selkeään voittoon ja haarautumisen pysähtymiseen.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (39)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kuulostaa ihan linuxfoorumilta:)
Anonyymi: azzää 4.3.2016 15:02

Anonyymi
Positiivinen ongelma, bitcoinilla on liikaa käyttäjiä suhteessa nykyiseen kehitystasoon. Nostaisivat siirtomaksuja silloin kun näyttää verkko ylikuormittuvan. Blockin koko voisi kasvattaa ja segwit toiminto ottaa käyttöön.
Anonyymi: JHNBF 4.3.2016 15:06

Anonyymi
Segwit on suunnitelmien mukaan tarkoitus ottaa käyttöön ensi kuussa. Siirrot tosin kulkevat jo nyt ongelmitta ja kuljos vain liitti siirtoonsa mitättömän kokoisen siirtomaksun.
Anonyymi: Keijjollaonkovakäsi 4.3.2016 15:13

Anonyymi
Coren touhu on rikollista. Yrittävät saada vallan itselleen palkkaamalla rikollisia ja krakkereita palvelunestohyökkäyksiin.
Anonyymi: klassikko 4.3.2016 15:34

Anonyymi
En ymmärtänyt tästä uutisesta mitään, tämä paha?
Anonyymi: RennieHarlin 4.3.2016 15:34

Anonyymi
Se sitten bitcoinista ja sen muka yleistymisestä. Ei voi kun nauraa niille typeryksille, jotka tuohon ovat jotain sijoittaneet.
Anonyymi: pyllykolikko_floppas 4.3.2016 15:37

Anonyymi
Nörttihipit eivät ymmärrä että kaikki ihmisten välinen toiminta perustuu vaihdantaan, rosvoiksi sanotaan niitä jotka eivät anna takaisin.
Anonyymi: rosvonörtit 4.3.2016 16:18

Anonyymi
Se mikä ei voi kestää hajoaa. Huono arkkitehtuuri. Ei korjauksia => seuraus.
Anonyymi: EiMullaMuuta 4.3.2016 17:39

Anonyymi
Joo, ei tuu ikinä yleistymään tuollainen maksuväline
Anonyymi: kaivosmiäs 4.3.2016 17:47

Anonyymi
"
Se sitten bitcoinista ja sen muka yleistymisestä. Ei voi kun nauraa niille typeryksille, jotka tuohon ovat jotain sijoittaneet.
"

Itseeni ei ole viela naurattanut. Ja omistan voitolla olevia bitcoineja...
Anonyymi: Viimeinennauraa 4.3.2016 17:58
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Suomalaisia uhkaa Kiinassa tuplasotumaksu

28.09.2011 Kiinassa työskenteleviä suomalaisia uhkaavat kaksinkertaiset sosiaalivakuutusmaksut.


2013

Kolme vuotta sitten

Pelikonsolit pääsevät Kiinaan – tarkasti valvottuna

28.09.2013 Kiina on vihdoin sallimassa pelikonsolien myynnin halki maan, joskin ei ilman ehtoja. Aiemmat väitteet nettisensuurin poistamisesta uudella vapaakauppa-alueella saattavat sen sijaan olla vääriä.

.