Taloussanomat

Pitääkö itkeä vai nauraa? Windows RT saattaa tehdä paluun

Kuva: EPA/MICROSOFT / HANDOUT

9.3.2016 13:15 Mahtavasti flopannut Windows RT -käyttöjärjestelmä ei ehkä sittenkään ole kuollut, ruutukaappaus paljastaa.

Microsoftin Windows 10:n suojaustoiminto Device Guard vihjaa Windows RT:n paluusta. Asiasta uutisoi muun muassa Neowin, joka nojaa Petri.comin uutiseen.

Kuvakaappaus Device Guardin asetuksista kertoo toiminnon tukevan vähintään seuraavia käyttöjärjestelmiä: Windows 10, Windows 10 Server ja Windows 10 RT.

Jos maininta Windows 10 RT:stä osoittautuu muuksikin kuin vain jäänteeksi jostain Microsoftin jo hautaamasta suunnitelmasta, voidaan sitä pitää melkoisena yllätyksenä.

Windows RT ilmestyi alun perin Microsoftin Surface-tabletteja varten. Kyseessä oli karsittu versio Windowsista, jota oli sovitettu erityisesti kevyeen mobiilikäyttöön ARM-suorittimia ajavissa laitteissa.

Käytännössä käyttöjärjestelmä keräsi lähinnä haukkuja käyttäjiltä. Kuten Digitoday taannoin kiteytti, "Windows 8.1 RT oli sekava, ja käyttäjää pompoteltiin epäloogisesti "Metro"-näkymäksi kutsutun ruudukon ja tavallisen pc-käyttöliittymän välillä, eikä laitteessa voinut käyttää normaaleja tietokoneohjelmia".

Todisteet Windows RT:n todellisesta paluusta ovat toistaiseksi harvassa. Surface-tabletit ajavat nykyään täysiveristä Windowsia, ja Microsoft on sanonut, että Windows RT -laitteita ei päivitetä Windows 10:een.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Hohhoijaa näitä Omenafanien artikkeleita..
Anonyymi: dadddada 9.3.2016 13:38

Anonyymi
Nopea google haku paljastaa seuraavan win10 version, josta saataisi olla apua tietämisen tuskaan :

Windows 10 Mobile Enterprise : Architecture ARMv7
Anonyymi: Konesalimörkö 9.3.2016 13:40

Anonyymi
Windows 10 Mobile Enterprise : Architecture ARMv7AhahahAHAHAA WINDOWS ME:N PALUU!!!
Anonyymi: iHIHHUlI 9.3.2016 14:44

Anonyymi
RT on erinomainen pilvipalvelujen, servereiden käyttöön ja hallintaan. Täysin tietoturvallinen, kuten Windows Mobilekin. W10 myötä universalAppsit tuo uuttaa potkua, jos ei entisellä lähes täysversio officella pärjää.

Markkinonti "viihde" tablettina oli kieltämättä huono idea, vaikka Netflix ym. DRM-sisältö toimii erinomaisesti ja IE-Metro edelleen ylivoimainen kosketusnäytöllä ohjattava automaattisine suodatustoimintoineen.
Anonyymi: W10ylivoimaa 9.3.2016 17:23

Anonyymi
RT on erinomainen pilvipalvelujen, servereiden käyttöön ja hallintaan. Täysin tietoturvallinen, kuten Windows Mobilekin. W10 myötä universalAppsit tuo uuttaa potkua, jos ei entisellä lähes täysversio officella pärjää.

Markkinonti "viihde" tablettina oli kieltämättä huono idea, vaikka Netflix ym. DRM-sisältö toimii erinomaisesti ja IE-Metro edelleen ylivoimainen kosketusnäytöllä ohjattava automaattisine suodatustoimintoineen.


Varsinkin firmojen kannattaa ottaa Windows 10 viipymättä käyttöön: sehän ei vakoile ollenkaan. Eikä käynnisty esim. automaattisesti uudelleen kesken töiden, koska "kriittiset päivitykset". Siinä toimii myös vanhat firmojen ostamat ohjelmatkin, ainakin mikkisoftan mukaan.

Eikös asia olekin juuri noin?
Anonyymi: SarkasminLoppu 9.3.2016 17:47

Anonyymi
Edelliselle pieni vinkki. Kannattaa perehtyä aiheeseen ennen kuin viisastelee. Puhut Windowsin kotiversiosta.
Anonyymi: Androiidi 9.3.2016 19:31

Anonyymi
Varsinkin firmojen kannattaa ottaa Windows 10 viipymättä käyttöön: sehän ei vakoile ollenkaan. Eikä käynnisty esim. automaattisesti uudelleen kesken töiden, koska "kriittiset päivitykset".


Joo kyllähän MS sellaisenkin tuotteen tarjoaa eli:

Long Term Servicing Branch win10 Enterprise eli lyhyesti LTSB win10 , Siinä päivitykset voi määritellä ja valita kuten entiseen hyvään aikaan.

Käsitykseni mukaan se on myös varsin pelkistetty versio ja tarvitaessa sitä voidaan helutessa lihottaa win10 kuuluviinlla oheisojelmilla.

Kyseessähän on yrityksille tarkoitettu versio ja aina kun windows versiooita joudutaan vaihtamaan niin ihan jokainen sovellus on testiympäristössä testtava väittä miksrosoft tai toimittajat ihan mitä tahansa. Kokemuksen mukaan mitä uudemmasta winkkarista vaidetaan niin sen helpomalla on tupannut pääsemään.

Mikäli yrityksessä on käytössä monialusta ympäristö niin teknisen testauksen suunnittelu ja sen toteuttamin yhdessä käyttäjien kanssa on ammatti ihmisten puhaa ja kun asiakas on hyväksynyt lopputuloksen niin hänen tulee saa kirjallinen kuvaus mahdollista muutoksista sovelluksen perusversioon ja ohjelmien versio numerot . Hyvä olisi jos kaikki muutettu myös alkuperäiset ohjelmisto paketit olisivat mukana .

Ihan normi tylsää IT puurtamista , mutta kyllä se aurinko sinne risukasaan enemmin tai myöhemmin tuppaa paistamaan.
Anonyymi: Konesalimörkö 9.3.2016 22:47

Anonyymi
Digitoday nyt oikeasti jotain järkeä näihin Microsoftia koskeviin uutisiin. Todella surullista seurattavaa tämä toiminta.
Anonyymi: Aikuistenoikeasti 9.3.2016 23:30

Anonyymi
Windows RT oli ainoa vika kun oli rajoitettu Microsoftin sovelluskauppaan mutta tietoturva oli hyvä.
Anonyymi: TupakkaaJaSavuaa 10.3.2016 10:26
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kallasvuon työt loppuvat Nokia Siemensissä

29.09.2011 Nokia Siemens Networks saa uuden päätoimisen hallituksen puheenjohtajan. Nykyinen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on päättänyt lähteä. Tilalle astuu tietoliikenneyritys TDC:n talousjohtaja Jesper Ovesen.

.