Taloussanomat

FBI-agentti: Tämän takia terroristin iPhone on niin pirun vaikea tapaus

Kuva: JUSTIN LANE

15.3.2016 14:39 Valaehtoisen todistuksen mukaan terroristi oli vaihtanut iCloud-salasanan ja vaikeuttanut iPhonen tutkintaa muillakin tavoin.

FBI:n valvova erikoisagentti Christopher Pluhar antoi viime viikolla valaehtoisen todistuksen San Bernardinon terroristin iPhonesta, jonka avaamisessa FBI vaatii oikeudessa Applen apua. Asiasta kirjoittaa muun muassa Computerworld.

Sekä oikeusministeriö että FBI:n Pluhar kiistävät tehneensä virhettä iPhonen kanssa nollatessaan terroristin iCloud-salasanan.

On väitetty, että FBI olisi päässyt puhelimen tietoihin käsiksi viimeisimmän iCloud-varmuuskopion kanssa, jos salasanaa ei olisi menty nollaamaan. Apple on todennut, että puhelimen olisi vain pitänyt antaa ottaa yhteyttä wlan-verkkoon ja sitten olisi pitänyt odottaa varmuuskopion latautumista verkkoon.

ICloud-tili oli terroristin työnantajan San Bernardino County Department of Public Healthin nimissä, mutta Pluharin mukaan terroristi oli vaihtanut iCloud-salasanan 22. lokakuuta, joten uutta salasanaa ei ilmeisesti voinut enää saada työnantajalta. Se pystyi kuitenkin nollaamaan salasanan, jolloin FBI pääsi käsiksi 19. lokakuuta tehtyyn varmuuskopioon.

Oikeusministeriön mukaan terroristi myös kytki pois päältä automaattisen varmuuskopioinnin, mutta tätä Pluhar ei omassa lausunnossaan vahvistanut.

Agentin mukaan vanhakin varmuuskopio oli puutteellinen, sillä iPhonesta oli estetty muun muassa sähköpostien ja valokuvien tallentaminen iCloudiin. Pluhar myös korostaa, että osa datasta on olemassa vain iPhonessa, kuten tiedot viimeisimmistä kosketusnäytön kirjainpainalluksista.

ICloud-salasana on eri asia kuin iPhonen neljän numeron lukituskoodi, jonka selvittämisessä FBI nyt pakottaa Applea apuun.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (24)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
FBI ei pääse iCloud-tileille, mutta kuitenkin hakkerit ovat onnistuneet pöllimään iCloudissa olleita alastonkuvia...
Anonyymi: Juupajuu_ 15.3.2016 14:50

Anonyymi
Juupajuu...
Siinä hyvä esimerkki henkilöstä joka tietää ja muistaa väärän tiedon mutta ei huomio asiasta tehtyä oikaisua. Ei ollut Applen vika niiden alastonkuvien "kaappaus". Ihan itse ne hölmöt paljastivat salasatiedonsa tälle kaverille joka levitti niitä alastonkuvia.
Anonyymi: Jmikael 15.3.2016 15:12

Anonyymi
Vieläkö joku "asiantuntija" tulee vikisemään, että kiinalaisissa kioskeissakin saadaan iPhonen data kopioitua? Ei saada, jos luuria ei ole jailbreakattu. Kyseinen terroristi ei ollut tehnyt jbreikkiä, kuten ei varmaan 99% iPhone-käyttäjistä. Melkein yhtä harvinaista on Android-laitteiden roottaus.
Anonyymi: peuranlihaa 15.3.2016 15:21

Anonyymi
Oliskaan mitään jos FBI antaisi tuon kyseisen luurin Applelle ja ne avaisivat sen ilman FBI:n kyttäilyjä, ja sitten FBI:n rotat pääsisivät sitä tonkimaan. Ziiiisus mitä tollojen touhua.
Anonyymi: kdjgokdpjg 15.3.2016 15:51

Anonyymi
"FBI: n johtaja James Comeyn mukaan ei ole näyttöä, että tekijät olisivat olleet osa terroristisolua tai olisivat olleet terroristiryhmän ohjauksessa." lähde: FBI/USA Today

Saattoi tuo olla ihan vaan terveystarkastajan kosto työpaikan porukalle ja asiakkaille. Mikäli kuitenkin oli terroristi, niin luultavammin käytti peruspuhelinta kuten Nokia 1100 (Bochum).
Anonyymi: TodisteetKehiin 15.3.2016 15:58

Anonyymi
Oliskaan mitään jos FBI antaisi tuon kyseisen luurin Applelle ja ne avaisivat sen ilman FBI:n kyttäilyjä, ja sitten FBI:n rotat pääsisivät sitä tonkimaan. Ziiiisus mitä tollojen touhua.


Applen jannut sanovat, etteivät saa avattua sitä. Totta tai tarua, mutta tämän hetken totuus silti.
Anonyymi: Anssi 15.3.2016 16:11

Anonyymi
FBI ei pääse iCloud-tileille, mutta kuitenkin hakkerit ovat onnistuneet pöllimään iCloudissa olleita alastonkuvia...


Taannoiset kuvavuodot olivat sosiaalisen hakkeroinnin tulosta. Uhreilta onnistuttiin huijaamaan / vakoilemaan heidän iCloud-salasanansa, minkä jälkeen tilit kaapattiin. Apple ei voi tehdä paljoakaan tuollaisten kaappausten estämiseksi. iCloud kannustaa käyttäjiään ottamaan käyttöön kaksivaiheinen tunnistautumisen, mutta ei voi pakottaa ketään siihen (ellei halua menettää suurinta osaa käyttäjistään). Aivan sama ongelma koskee kaikkia muitakin palveluntarjoajia. Kaksivaiheisen tunnistamisen käyttöönotto Applen, Googlen, Facebookin, Twitterin ja monien muidenkin palveluissa on erittäin helppoa, mutta siltikin keskivertoihmiset kokevat sen liian vaikeaksi. Ainoastaan Microsoftin palveluissa se on oikeasti hankalaa (ainakin Business-puolella).
Anonyymi: KoskeeKaikkia 15.3.2016 16:28

Anonyymi
Jännä juttu, mitähän vielä? On mennyt elämä monimutkaiseksi, jos tietolukko saadaan aukeamaan,ei ole varmoja takeita, että asia on mielenkiintoista.
Voima olla nyt kyseessä vaan urkintavälineen hallinta tiedusteluille.
Anonyymi: MaunoVoutilainen 15.3.2016 17:54

Anonyymi
Miten se Applen tietoturva voi olla niin onneton jos ei edes Amerikan Yhdysvaltojen FBI pysty sitä murtamaan?
Anonyymi: Kysynvaan 15.3.2016 18:34

Anonyymi
Korjatkaa toki kaikkitietävät jos 5c on jotenkin erilainen kuin kutonen. iPhone lukutuskoodi ei ole mikään h-ton nelinumeroinen. Se olla vaikka salalause. Suosittelenn. -esim. "K41KKEaP4SK44täälläonk1n"
Itselläni on eri.
Anonyymi: nelinumeroinen 15.3.2016 19:38
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Romania shokissa Nokian lähdöstä

29.09.2011 Nokian tehtaan sulkeutuminen johtuu kunnollisen ilmasillan puuttumisesta, romanialainen senaattori uskoo.

.