Taloussanomat

Win10-päivitys jumittaa koneita – "Heillä ei ole tietoa ongelmasta"

Kuva: SHANNON STAPLETON

15.3.2016 10:17 Taas uusi Windows 10 -päivitys temppuilee tietokoneissa, eikä tämäkään ongelma näytä rajoittuvan vain muutamaan tapaukseen.

Kumulatiivinen Windows 10 -päivitys KB3140768 aiheuttaa asennusongelmia, Softpedia kirjoittaa. Julkaisun mukaan usea käyttäjä on vahvistanut sille ongelman olemassaolon. Asiasta kirjoitetaan laajasti myös Microsoftin tukipalstalla.

Kuten aina, ongelman laajuutta on kuitenkin vaikea arvioida. Microsoft on toisinaan vetänyt päivityksiä pois jakelusta, jos niistä on valitettu laajasti. Toisinaan yhtiö on hiljaa, vaikka moni käyttäjä raportoisi päivityksen temppuilevan.

Softpedian mukaan KB3140768:n asentuminen vaikuttaa olevan arpapeliä riippuen tietokoneen laitteiston ja ohjelmistojen yhdistelmästä. Joillakin käyttäjillä päivitys toimii kiltisti osassa heidän tietokoneitaan, mutta kieltäytyy toimimasta toisissa. Yhden vahvistamattoman kertomuksen mukaan päivitys jumitti vain päiviä vanhan Windows 10 -koneen.

Ongelmista kertoi Digitodaylle myös yksi suomalainen käyttäjä. Hänen mukaansa Microsoft on asiasta hiljaa ja puhelintuki neuvoo piilottamaan päivitykset. Toisinaan asiakaspalvelussa väitetään, että kyseessä on yksittäinen laitteistovika, joka ei ole yleinen.

– Kun kerroin asiakaspalvelijalle, että keskustelupalstoilla vika on monella muullakin, sain vastaukseksi, että kannattaa pitää keskustelu sitten siellä keskustelupalstalla, koska heillä ei ole mitään tietoa vakavasta ongelmasta.

Käyttäjä pitää tilannetta kestämättömänä.

– Käytännössä mitä nyt tapahtuu on se, että uusimmat päivitykset aiheuttavat aina sinisen kuoleman ruudun, ja Windows ei pysty ongelmia korjaamaan. Safe Moden kautta päivitykset saa poistettua ja sen jälkeen piilotettua Microsoftin wushowhide.diagcab-työkalulla. Itselläni on it-taustaa, niin nämä onnistuu edes jotenkin, mutta miten kokematon pc-käyttäjä enää edes selviytyy tällaisen jumpan kanssa?

Vähän aikaa sitten myös toinen Windows 10 -päivitys KB3140743 rikkoi joitakin tietokoneita. Tätä ennen moni muukin Microsoftin päivitys on temppuillut, ja kysymyksiä yhtiön laadunvalvonnasta on esitetty.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (84)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 9
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Olisiko aika vaihtaa Maciin? Vaihtamalla paranee.
Anonyymi: Hehehöhöhähä 15.3.2016 10:29

Anonyymi
Vähän "paranneltu" ja paikkailtu DOS/Windows95 alkaa kaatumaan omaan mahdottumuuteensa.

Lienee pätevät koodaritkin vaihteneet jo maisemaa :D
Anonyymi: msbloatmalware 15.3.2016 10:30

Anonyymi
Olisiko aika vaihtaa Linuxiin? Vaihtamalla paranee.
Anonyymi: Höhähehehehe 15.3.2016 10:31

Anonyymi
"Kun kerroin asiakaspalvelijalle, että keskustelupalstoilla vika on monella muullakin, sain vastaukseksi, että kannattaa pitää keskustelu sitten siellä keskustelupalstalla, koska heillä ei ole mitään tietoa vakavasta ongelmasta."

Way to go (down) Microsoft!
Anonyymi: Ylimielipuoli 15.3.2016 10:35

Anonyymi
Onhan se todellinen ongelma, jos kaikista Windows kympin käyttäjistä 20 kirjoittaa jollekin ongelmapalstalle. Softpedia on valehdellut niin monta kertaa, että itse en noita Romanilaisia klikkiguruja kauhean korkealle arvosta. Hienoa, että Digitodayllä ei ole itsellään minkäänlaista kokemusta Windows kympistä vaan kaikki pitää kopoida Romaniasta.
Anonyymi: Karpollaonasiaa 15.3.2016 10:45

Anonyymi
Onhan se todellinen ongelma, jos kaikista Windows kympin käyttäjistä 20 kirjoittaa jollekin ongelmapalstalle. Softpedia on valehdellut niin monta kertaa, että itse en noita Romanilaisia klikkiguruja kauhean korkealle arvosta. Hienoa, että Digitodayllä ei ole itsellään minkäänlaista kokemusta Windows kympistä vaan kaikki pitää kopoida Romaniasta.

Ulise lisää
Anonyymi: uliuli 15.3.2016 11:04

Anonyymi
veikkaan prosessori-ongelmaa, tai joku muu rautaan liittyvä, esim. oracle toimi pentti3:ssa mutta ei pentti4:ssa, sitäkään ei kai koskaan selvitetty, miksi näin, ...
Anonyymi: jepjepjep 15.3.2016 11:16

Anonyymi
Mun Windows 8 ei päivity ollenkaan. En viitsisi ajaa koko konetta alas, pirunmoinen vaiva. Vikailmoituksia 2 8024A000 ja 80070490. Kaikki konstit kokeiltu lukuisista ohjeista ei mitään apua. Viimeinen Witoosa elämässäni. Windows hoitaa tosi huonosti aiheuttamat mokansa. Ojelmistot ja päivitykset pitäisi saada tuotevastuun piiriin, loppuisi tämä pelleily.
Anonyymi: vastuutonta 15.3.2016 11:18

Anonyymi
Tää on ihan selvästi Applen vika. Vai mitä Windows nynnyt.
Anonyymi: Windows 15.3.2016 11:18

Anonyymi
Kotikoneelle, minne menin asentamaan win10-ripulipaskeen, ostin pro-version ihan vaan siksi, että sain säätää päivitykset pois. Ilmeisesti olisi pitänyt hankkia yrityslisenssi, koska jälkeen jäi päivittäinen vaatimus aloittaa päivitykset. Aina kun menen koneelle, niin siellä on sininen ruutu vaatimassa päivityksiä. Tosin ne pari kuittausklikkausta on paljon parempi vaihtoehto kuin ottaa Microsoftin skeidaa sisälle hallitsemattomasti. Päivitän ehkä seuraavan kerran sitten kesällä kun tulee isompi ja toivottavasti testatumpi päivitykspaketti.
Anonyymi: Botti 15.3.2016 11:38
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 9
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Google+ kasvaa hurjaa vauhtia

27.09.2011 Uusi arvaus on, että Googlen yhteisöpalvelussa viihtyy jo yli 50 miljoonaa ihmistä. Palveluun tulee kävijöitä kahden miljoonan päivävauhtia.


2013

Kolme vuotta sitten

Myynti innostaa: ZTE tekee toisen Firefox-puhelimen

27.09.2013 ZTE:n varovaisesti myymästä Firefox-puhelimesta on tullut yllätyshitti. 100 000 kappaleen myynti elokuun puolesta välistä lukien rohkaisee julkaisemaan kehittyneemmän halpamallin.

.