Taloussanomat

IOS:ssä lisää ikäviä yllätyksiä: Linkit eivät toimi

Kuva: JUSTIN LANE

30.3.2016 06:03 Moni käyttäjä on kertonut kiusallisesta linkkiongelmasta Applen uudessa iOS 9.3:ssa, The Independent uutisoi.

Applen iPhonen ja iPadin uudessa ohjelmistopäivityksessä näyttää The Independentin mukaan olevan vika, joka estää joitakin käyttäjiä napsauttamasta linkkejä.

Jotkut ihmiset eivät ole kyenneet avaamaan linkkejä Safarissa ja monissa muissa sovelluksissa. Kun he yrittävät, sovellus vaikuttaa kaatuvan.

Toiset ovat kertoneet, etteivät he yksinkertaisesti pysty tekemään linkkien kanssa mitään. Napsauttamalla niitä mitään ei tapahdu.

Vaikka iOS 9.3:n julkaisu sujui mutkattomasti, sittemmin ilmeni joitakin ongelmia. Vanhempien laitteiden omistajat kertoivat, että päivitys johti heidän puhelimiensa ja tablettiensa kaatumiseen. Apple onkin julkaissut uuden ohjelmiston ja ohjeita auttamaan käyttäjiä näiden ongelmien kanssa.

Apple on luvannut korjauksen linkkiongelmaan, jonka laajuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Yhtiö sanoi 9to5Macin mukaan olevansa tietoinen asiasta ja korjaavansa sen "pian".

Applen verkkosivujen foorumilla olevaa ketjua on katseltu jo kymmeniätuhansia kertoja. Vika näyttää koskevan enimmäkseen iPhone 6s ja iPhone 6s Plus -puhelimia iOS 9.3:ssa. Ongelmia on kuitenkin havaittu myös vanhemmissa puhelimissa ja ohjelmistoversioissa.

Osa käyttäjistä sanoo, että ongelmat häviävät kytkemällä Javascriptin pois päältä Safari-asetuksista. Toisilla puolestaan se korjaa ainoastaan Safarin linkkiongelmat – ei muiden sovellusten ongelmia.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (23)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Onneksi en omista Applen laitteita. Kyllä menisi hermot.
Anonyymi: PitääToimia 30.3.2016 7:02

Anonyymi
Taas tätä applen premium laatua.
Anonyymi: gggggg 30.3.2016 7:05

Anonyymi
Poistakaa booking.com niin toimii. Se on alunperin jotain Linux kuraa ja sekoilee.
Anonyymi: booking_veke 30.3.2016 8:43

Anonyymi
Minulla menee hermot kun iPhonessani ei ole koskaan näitä raportoituja vikoja.
Anonyymi: vnvbnbvnvbn 30.3.2016 8:56

Anonyymi
Minulla menee hermot kun iPhonessani ei ole koskaan näitä raportoituja vikoja.


Eikös se ole niin mainstream, jos on mainstream-viat?
Anonyymi: VirtaPoikki 30.3.2016 9:07

Anonyymi
Mitäh! Mulla ja perheemme kaikien viiden ihmisen eri ikäiset iPhonet ja iPadit ainakin toimivat moitteettomasti, niin linkkien aukeamisten suhteen kuin, että eivät 'jäädy' tai kaatuile, ei! En voi käsittää tällaista uutisointia.
Mulla on esim vanha ensimmäisen mallin iPad mini, jossa tuo 9.3 päivitettynä, samoin kuin iPhone 6S Plus. Ja lapsilla, vaimolla ja miniällä useita eri ikäisiä iPadeja ja iPhoneja. Eikä missään niistä ole kerrotunlaisia ongelmia.
Anonyymi: Jake123 30.3.2016 9:28

Anonyymi
Olisiko aika palata perustoimintojen juurelle eli tehdä puhelin, jolla voi vain soittaa.
Ostaisitteko mitään muuta laitetta, joka ei sitten toimikaan, kun koneisto on puutteellinen?
Kahden viimeisen viikon aikana uusi Android laite jäi käyttöjärjestelmä reikäisyyden vuoksi pöydälle.
Jokainen IOS päivitys jumittanut sen ompun linkit, ilmeisesti mätäni pöydälle. Lumiaan ei sitten saakkaan mitään sovelluksia ilman, että annat jokaiselle sovellukselle ensin rajattomat oikeudet paikantaa sinut ja etenkin sinun sähköpostiisi, kalenteriisi että yhteystietoihisi(NSA:n vaatimus, ei tunne EU tietosuojaa)
Anonyymi: KolmenRopelinHattu 30.3.2016 9:40

Anonyymi
Meillä iPAd Air 2 sai juuri kuvatun ongelman: Safarin linkit eivät toimineet enää 9.3 päivityksen jälkeen. Twiittasin Apple supportille ja siellä neuvottiin poistamaan JavaScript Safarin lisäasetuksista: tämä auttoi, linkit toimii!
Anonyymi: Espoolainen2 30.3.2016 10:01

Anonyymi
Tää on tätä reemiumia kansalle.
Pissiksien toivepuhelin ja Sipilän pataljoonan spärän budjaama viestiväline jossa riittävän korkea salaus vuohipaimenille hyshys-puuhia varten.
Anonyymi: späräbudjaa 30.3.2016 10:07

Anonyymi
iKokemuksen aikaansaamiseksi sitä pitää käyttää iVerkossa, jossa käytetään iLinkkejä.
Anonyymi: premium 30.3.2016 10:16
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kallasvuon työt loppuvat Nokia Siemensissä

29.09.2011 Nokia Siemens Networks saa uuden päätoimisen hallituksen puheenjohtajan. Nykyinen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on päättänyt lähteä. Tilalle astuu tietoliikenneyritys TDC:n talousjohtaja Jesper Ovesen.

.