Taloussanomat
Finnet International asialla

Elisa yhdisti Suomen ja Saksan runkoverkkonsa

17.12.2001 12:21 Elisa Communications Oyj:n tytäryhtiö Oy Finnet International Ab on yhdistänyt konsernin Suomen ja Saksan optiset runkoverkot. Yhteys on osa Finnet Internationalin Itämeren alueen transmissioverkkoa, kertoo Elisa tiedotteessaan.

Elisa on usean vuoden ajan investoinut saksalaisiin kaupunkioperaattoreihin ja rakentanut Saksaan koko maan kattavan tietoliikenneinfrastruktuurin. Konsernista on samalla tullut merkittävä pelaaja Saksan sisäisillä tietoliikennemarkkinoilla.

- Finnet Internationalin toimittama runkoyhteys Suomen ja Saksan välillä avaa saksalaiselle asiakaskunnallemme suurikapasiteettiset ja laadukkaat yhteydet Suomeen, Skandinaviaan, Baltiaan ja Venäjälle. Loppuasiakkaidemme lisäksi uskomme muiden saksalaisoperaattoreiden olevan kiinnostuneita tästä kapasiteetista, sanoo Finnet Internationalin toimitusjohtaja Gunnar Nyström.

- Verkkojen yhdistämisen kautta Elisa-konserni kykenee tuottamaan tietoliikennepalveluja kokonaan omaan tietoliikenne-platformiinsa nojautuen. Tästä on asiakkaillemme sekä taloudellisia että laadullisia etuja. Näin mahdollistuvat esimerkiksi toimipisteiden lan-verkkojen yhdistäminen, puhelinvaihteiden verkottaminen konserniverkoksi sekä uudet ip-protokollaan pohjautuvat laajakaistapalvelut.

Optiset runkoverkot toimivat rakennusalustana erilaisille tietoliikennepalveluille, kun data- ja puheyhteyksille sekä internet-liikenteelle. Finnet Internationalin toimittaman yhteyden kapasiteetti Suomen ja Saksan välillä on alkuvaiheessa 155 Mbit/s, ja sitä laajennetaan vuonna 2002 gigabittiluokan nopeuksiin asti.

Jutun kirjoitti: Kalevi Nikulainen

Kalevi Nikulainen

Mainitut yritykset

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Googlelle haastaja: Telejätti tunkee gigabitin kaistalle

01.10.2013 Supernopea laajakaista alkaa puskea jenkkien arkeen, kun Googlen lisäksi yhteyksiä alkaa tarjota suuri teleoperaattori AT&T.

.